Inlägg

Inlägg som ox4 har skrivit i forumet
Av ox4

jag har också kunnat byta ut fläktarna när tornet väl är på plats.
Subdubwise beskriver detta bra. Bilden är informativ.

det krävs lite mer kraft i vissa lägen än man kanske är villig att utsätta sina normala komponenter för, men gör det långsamt så funkar det bra (eventuellt lite smärta i fingertopparna också, om man har tangentbordsfingrar och inte vedklyvningshänder).

Av ox4

riktigt bra ide!
ska kolla om jag kan apa efter.

här är ju vattenfalls egna variant:
http://energibutik.vattenfall.se/8050/energywatch-fanga-eltju...
detta verkar både krångligt och dyrt, plus att det blir månadsavgift. inte värt.

Av ox4

@blagi

main rig: 8/10
+fin balans på delarna
+bra bang for teh buck
+uppskruvade komponenter, du gör det bästa av sakerna
+stor skärm
+inte mkt överflöd, men ändå marginaler (8gb, 550w etc)

-? vet inte, verkar ganska optimerad. kanske börjar bli dags att byta ssd? har iofs en likadan....
-kan tänka mig att riggen inte är dödstyst (men vet ju såklart inte detta)

htpc: 6/10
+du har byggt en htpc!
+du återanvänder delar ? (gissar jag)
-stor som fan?
-verkar inte multimediaoptimerad (ljudkort? fjärr? system?)

laptop/mobil: meh...

Av ox4

vi är några som spelar. 3 i bronze, 3 i silver.. känns ibland som att man får vänta länge på 4v4 matcher nuförtiden (inte sällan upp till 2-3 min).

Av ox4

oftast använder man table-header för att specifikt säga till att det rör sig om en titel: <th> och används precis som en td.

Av ox4

tips: ny kickstarter för harcore krigsspel

http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20120305/halo-och-ghost-rec...

http://www.kickstarter.com/projects/355932838/crowdsourced-ha...

Hoppas innerligt på fler bra titlar i genren. Kanske kan detta bli något? Ser ganska B ut i form av promotion, och kanske är 200k dollars inte tillräckligt ändå. GRAW2 är iaf underhållande, och denna snubben va ju med och utvecklade det. Vi får väl se hur detta blir. Väntar med spänning.

Vad tror ni om att backa projektet? Verkar det funkis eller är det för naivt?

Av ox4

0. perfect. M 20-29.
HP LA2205wg och samsung nånting gammalt 19".
HP hade sämre kontrast på blå-skalor. calibreringsgrej förmodligen..

Av ox4

jobbar i photoshop. stora bilder med lager....
3x2gb blev för lite så jag lade till 3x4gb. har som mest använt ca 15gb.
betalade ca 1100:- för 3x2 kittet (corsair 1600mhz cl8) förra året, och 800:- för 3x4 kittet (corsair 1600mhz cl9) förra månaden.
funkar bra!

Av ox4

jag byggde med nylonstrumpa och IKEA papperskorg. Får inte designawards precis men temperaturerna är oförändrade, dammet stannar på utsidan och det hela är lätt att dammsuga och modda efter behov. Föredelen mot köpta filter är att jag har kunnat täcka in alla öppningar i HAF922 till mkt låg kostnad, och det tog inte mer än nån timme.

Av ox4
Skrivet av Danjeel:

Gif?.. detta är inte 1995

hälsningar från 2008

http://rakar.se/img/sweclogo_xmas_small.gif

Av ox4
Skrivet av Xwerty:

Jag har kikat lite på olika lösningar och jag har inte hittat någon bra, men denna metod var inte så dum
synd bara att strumpan sticker ut olika mycket, svårt att få perfekt. det blir en 3a

jag klippte till den efter montering men var inte så exakt. det går helt klart att göra bättre. Ännu bättre vore att klippa till ett antal identiska, perfekta bitar ur strumpbyxan och byta efterhand.

Skrivet av Emil_98:

Varför satte du dammfiler i toppen där det blåser ut?

till skillnad från många andra SweCs står min dator inte på 24/7 vilket innebär att damm kommer att lägga sig på chassit och trilla ner genom hålen när fläkten inte är igång. Dessutom står den nära ett fönster som gärna står öppet, och då kan det ju flyga in diverse skit som landar i datorn.

Fronten är ju redan bestyckad med dammfilter från fabriken, så jag prioriterade inte att byta ut det. Baksidan kan dra nytta av dammfilter, men det kommer inte in så mycket där så det är knappt värt det. Däremot kan det vara vettigt med dammfilter även i botten. Datorn står inte på golvet och därför är det inte heller prioriterat, men helt klart vill jag inte att mitt HX750 ska bli för dammigt. Får se om det blir något i framtiden.

Av ox4
Skrivet av KsKz_91:

sweclockers allra sämsta galleri !

HAHAHA
inte illa för mitt första försök... nu kan det ju bara bli bättre.

Av ox4

sant. inte så bra med en stor bild. å andra sidan är det hela väldigt enkelt. men det finns säkert fler som har funderat på dammfilter så jag delar med mig av min lösning..

EDIT: visa bilden i ny flik så syns det bättre

Av ox4

HAF922 dammfilter DIY

Tycker att HAF922 är mycket bra. High Air-Flow indeed. Chassit kommer med ett antal stora fläktar och fler hål är en schweizerost. Därtill har jag satt in en 14cm (intake) i sidan som kyler grafikkorten och ljudkortet. Temps är bra, ljudet är fint men den samlar mycket damm. Har kollat runt lite men hittar inga prisvärda dammfilterlösningar, så jag har tänkt göra egna.

Hittade en papperskorg på IKEA som är gjord av ganska mjuk metall-"mesh". Spänn över ett par uppklippta strumpbyxor och dammet stoppas innan det når komponenterna. Strumpbyxorna, svarta, fick jag gratis (tack Sofie!) och papperskorgen kostade 49:-. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80153254

Med en timme till övers, en träbit, hammare och en liten avklippartång fixade jag två rudimentära dammfilter till sidoplåten och takplåten. 49:- för att förlänga livet på komponenter för 16k:-... och det är ju alltid kul med lite hemmabygge.

..och nu finns det bättre bilder.

HAF922 dammfilter DIY

Av ox4
Skrivet av Bondra:

Jag kör med orginalkylaren sedan 4 stycken fläktar runt om i datorn. BLCK hade jag på 181 och volt 1,31250.

jag är ej expert. kör själv dessutom med i7 920
men vcore 1.31 låter onödigt högt
min är satt på 1.25 med bclk 197. luftkylt med noctuas nh u12p i HAF922 (prime95 load 73-78C; försökte med bclk 200 men det blev inte stabilt).

ökad vcore ger högre temps om jag inte är helt ute o cyklar. tillsammans med sub-par kylning (stock) eller luftbubblor i pastan förstår jag om det kokas kisel i datorn.

Av ox4

jag funderade på samma sak när jag köpte 5870. det blev vapor-X. jag är nöjd - fläkten på max låter som en dammsugare, men i gengäld behöver den aldrig gå så högt. jag överklockade till 900/1250 (850/1200 stock) och ligger på max 73 grader med fläkten runt 60% (visserligen i ett HAF922 chassi). bad company och conviction går smidigt och temps ligger runt 45. bra kylning.

Av ox4
Skrivet av TAG9217:

För 100kr mer får du Corsair Dominator GT DDR3 PC15000/1866MHz CL7 3x2GB [CMG6GX3M3A1866C7] - 2.142.80SEK : B-ray.se :: Dator Prispressaren, din Internetbutik mycket mer prisvärt, med tanke på att 1600MHz-versionen av minnena kostar 2700kr.

ja jävlar, det var bang for the buck!

Av ox4

kolla länken så förstår du vad jag menar
Komplett.se

Av ox4

vad har deluxe-moderkortet som gör att du väljer det över det billigare p6t se ?
gigabytes billigaste 1366 (ud3 nånting) har t o m USB3 etc.
Komplett.se
jag ville bara ge dig en funderare ifall du inte hade tänkt på det..

datorn blir fet i vilket fall!

Av ox4

Har liknande problem med senaste skype (4.2??) samt win 7 64bit. Verkar som att diskussionen är igång på diverse skype- och spelforum på nätet och problem dyker upp i lite olika skepnader just i win 7 x64.
Consensus verkar vara att använda en sen 3.x version istället för 4.x... men jag alt-tabbar och startar om skype istället.