Inlägg

Inlägg som Liff har skrivit i forumet
Av Liff

Kör en MO-RA3 420 på nätta 7700g. Testade push-pull med 4x180mm på baksidan och 9x140mm på framsidan men kunde inte se nåt skillnad i temperatur så jag nöjde mig med 9x140mm (kunde höra 180mm fläktarna). Vattentempen är endast nån enstaka grad över rumstemp vid full load.

Av Liff
Skrivet av x86:

Berätta mer! Blev sjukt nyfiken av ditt inlägg

Vet inte vad mer jag kan säga. Byggde en termoelektrisk modul för höga temperaturer (kalla sidan 600°C och varma sidan 800°C) med elektroniken några cm bort i 230°C i oljekylning. Så inte för mobiltelefoner direkt, men rätt nära NASAs RTGs i både teorin och praktiken. Var ett galet DIY projekt som jag på nåt sätt doktorerade på (i huvudsak, även batterier/supercapacitors etc.), där jag syntetiserade materialen själv och satte ihop skiten inne i ett syre-/kvävefritt Argon-"tält". 1cm2 stor harvester och 1mm tjock med teoretisk effekt på 1W, men att omvandla 20mV till 3.3V gjorde att inte mycket var kvar. Det gick att driva en trådlös ZigBee sensor och skicka temperturdata genom en gasturbin, men inte mycket mer.

Kikade på konceptet som artikeln vill visa och omvandla betasönderfall från radioaktivt Nickel och i teorin tror jag att man skulle kunna driva en telefon på det sättet men det var sjukt svårt att få någon att ens röra vid idén, förutom inom militärt bruk och även där var de väldigt tveksamma. Om nån skulle föreslå att göra det från smutsigt radioaktivt avfall skulle de snarast skratta.

De försöker fasa ut allt sånt radioaktivt som finns på marknaden redan nu så de slipper ta hand om skiten senare. Ett exempel är de radioisotop pacemakers som de opererade in på 70-talet som är sjukt bra och används än idag av de som lyckades få dem. De har en drifttid på minst 90 år, men det innebär också att de måste tas om hand av specialister när man dött (tror vissa drevs av plutonium, vilket är helt galet). Dessutom går de med väldigt omodern teknik i bröstet jämfört med nya pacemakers. De har för övrigt "vattenkylning" via blodet, så det är inte heller applicerbart för mobiltelefoner.

Av Liff
Skrivet av Midona:

Hej, brukar inte skriva så mycket men tycker nästan artikeln är så missledande att den kan plockas bort. Tekniken som beskrivs existerar och är knappast något nytt, RTGer är en välbeprövad teknik som varit i rymdsonder i decennier. Dessa är dock extremt tunga och genererar fortfarande låga mängder energi. När man tittar på produkten som framförs är jag osäker vad som ens menas, är iden att man ska ha en RTG som laddar telefonen när den är i standby? Vem vill släppa runt en 1 kg klump grafit för att ladda sin telefon? Hur mycket energi och värme generera av dessa klumpar?

Den tekniken du syftar på omvandlar värme och kyla till energi via Seebeck effekten. I detta fallet kan det omöjligen röra sig om termoelektrisk omvandling då det saknas kyla.

Jag har undersökt liknande "batterier" (energy harvesters) som använder fotoelektrisk omvandling från radioaktiva isotoper men det här verkar inte vara nåt sånt heller. För övrigt vill man bara ha beta-sönderfall från en fotoelektrisk energy harvester och grafit är nog inte det. Varför ett tunt lager diamant skulle skydda från strålning förstår jag inte heller.

Jag har aldrig hört om energy harvesting med radioaktivt sönderfall via inelastisk spridning från diamant och ställer mig tveksam till de flesta punkterna i denna artikeln/produkten. Kan tillägga att jag har doktorerat i energy harvesting, främst energiomvandling från termiska källor.

Av Liff

Fluorantimonsyra i flourvätesyra brukar göra susen och ta bort det mesta. Med vissa bieffekter förstås.

Annars T-röd eller aceton. Biltema har aceton i literdunk.

Av Liff

Varje gång jag läser om lösenordshantering låter det som om det är så otroligt enkelt att med brute force hitta ett lösenord. Jag undrar om det alltid är så? Varför tillåter t ex Gmail 1 biljon försök/s när jag själv får göra ca 1 försök var 5 s, ofta med ett max antal försök per tidsenhet. Så hur kommer de runt detta och varför tar inte företagen ansvar och skyddar mot detta, känns spontant som en enkel sak att göra (utan direkt insikt i hur det fungerar såklart).

Nån som orkar förklara lite snabbt?

Av Liff
Skrivet av martinot:

Påminner om de traditionella biltillverkarna som missat eller ignorerar hur en modern Tesla fungerar. De är så hopplöst efter i utvecklingen, precis som när Apple revolutionerade telefonerna.

Nu jämför du äpplen med pä... bilar. Jag kanske missförstår dig, men vad gäller eldriften så är de traditionella biltillverkarna långt före Tesla rent teknologiskt. Tesla är hopplöst och pinsamt dåliga inom forskning och utveckling (med undantag för självstyrande) med endast 300 rätt oviktiga patent i världen. De ligger garanterat sist av alla stora biltillverkare och använder teknologi som är 25-50 år gammal i deras bilar. Toyota är bäst på forskning inom elbilar. Tesla har kommit en bra bit med självstyrande bilar men är definitivt inte ledande. Google har kommit betydligt längre och även GM och Ford skulle jag gissa är snäppet bättre.

Det enda Tesla är bra på är presentationen och det har visat sig räcka. Utan Tesla hade vi kanske inte haft en bråkdel av de elbilar vi har idag, inte heller hade det forskats lika mycket på batterier som nu.

Av Liff

Tycker det är lite svårt att få WUs fortfarande. Ligger på klart lägre PPD än för några veckor sedan, inte ens halva.

Av Liff

Västra Götaland verkar vilja ha hjälp också nu. Fick en länk av dem för att anmäla sig vad man har för kunskaper och utrustning.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZqOr3Adaa7OAIOI1y2...

Av Liff

Jag kör en gammal helautomatisk Krups (Incanto tror jag) som just nu har tryckt ut 19800 koppar kaffe. Den hanterar inte mjölk men jag tror inte jag hade velat ha det, känns som att det blir en del jobb att hålla det rent och sanitärt i slutändan.

Jag har en Moccamaster också att jämföra med och skulle säga att den ger bättre resultat i genomsnitt. Men såklart jobbigare. Jag kommer alltid ha en helautomatisk maskin hemma...

Anledningen att jag skriver är att jag vill påpeka att valet av bönor är otroligt viktigt för en helautomatisk maskin. När man maler och brygger normalt så blir resultatet nästan alltid bra, men i min Krups så blir det bara (riktigt) bra med ett fåtal bönor. Så för de som inte lyckas få bra resultat på sin helautomatiska så är mitt tips att gå igenom ett stort antal bönor och hitta dina "nya" favoriter.

(Bäst resultat på min maskin kommer från Arvid Nordqvist Eko/Reko eller Etiopisk Yirgacheffe och med dessa bönorna är det likvärdigt resultat med en bra bryggare)

Av Liff

Köpte en MORA3 med vattenblock för några år sedan som jag la på en hylla och glömde bort. Tror det är dags att bygga ihop skiten nu. Tack för inspiration.

Av Liff

I användaravtalet har det i många år funnits information om att data från sensorerna får säljas till tredjepart (dock endast i reklamsyfte). Detta även när man inte spelar eller använder Oculus. Så vad gäller privacy och datainsamling så gör ju inte detta nån större skillnad, förutom möjligtvis den positiva aspekten att folk inser att det kan ske en viss datainsamling.

Jag antar att det fortfarande går att kringgå de sociala tjänsterna i de flesta spelen och fortfarande kunna spela. Den stora frågan är ju hur länge det är så och hur lång tid det tar innan man måste logga in på facebook för att spela?

Av Liff
Skrivet av ågren:

Jag tycke att jag var ganska tydlig med att alla är lika goda kålsupare och att jag inte på något sätt tar Facebook i försvar.
Skickades från m.sweclockers.com

I början var du ganska tydlig med att det var paranoia och att du inte kunde hitta nåt som styrker det jag säger. Så du håller med om att det är integritetskränkande?

Att andra företag har liknande integritetspolicy är förkastligt, men jag pratar inte om dem. Det stora problemet är fortfarande att det är Facebook som står bakom.

Skrivet av ågren:

Att 'rörelsemönster' skulle handla om kameraövervakning är bara befängt och det borde till och med du inse, eller menar du att de har personal som tittar igenom alla kamerainspelningar i realtid av okänd anledning?
Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror de får använda det till det om de vill med hänvisning till hur luddigt det är skrivet, inte alls befängt. Som det är nu så säger Oculus att det "för tillfället" inte finns nån datamining men det lär ju ändras.

Dom kommer att titta på det som är intressant. Dom lär knappast sitta och planlöst kolla igenom rörelsemönster från en 4 timmars spelsession, men att analysera hur man reagerar och rör sig på olika specifika händelser i ett spel/en film/porrfilm lär dom göra. Antagligen väldigt sällan av en människa. Dom uttryckligen säger att dom ska göra det i marknadsföringssyfte.

Om jag skulle skaffa Facebook (lär inte hända) så vet jag vad jag ger mig in på, det jag skriver och tittar på kommer att analyseras och det är det som hela affärsmodellen går ut på, man betalar inte för Facebook på annat sätt. Men om jag ska betala 5000+ kr för ett VR-set så ska det vara utan "spyware", oavsett tillverkare.

Av Liff
Skrivet av ågren:

Källa? Jag skummade igenom avtalen på hemsidan och såg inte att något av ovanstående nämndes.
https://www.oculus.com/legal/privacy-policy/

Om du syftar på att de samlar in 'pixlar' har det ingenting att göra med kamerorna: https://www.oculus.com/legal/cookies-pixels-and-other-technol...

Om du syftar på punkt sex i detta användaravtal handlar det snarare om eget inspelat material som t.ex. laddas upp och delas på internet:
https://www.oculus.com/legal/terms-of-service/

De nämner att de samlar in uppgifter om din längd och rörelser men det är uppenbart att det handlar om trackingen och inte kameraövervakning vilket du tycks tro. De skriver även att de har rätt att uppdatera och ändra den mjukvara de tillhandahåller och det kanske är detta du felaktigt tolkar som att de kräver att programmet ständigt är igång?

Ingenting nämns heller om att de samlar in uppgifter när du inte använder deras produkter och tjänster men skulle så ske är det i så fall information om tekniska aspekter och inte heller här någon typ av kameraövervakning.

Länka gärna till passande dokument och hänvisning till ev. paragraf för just nu låter det mest som falska rykten som du hört av en 'kompis kompis'.

Skickades från m.sweclockers.com

Nedan från privacy policy:
What information:
"Information about the games, content, or other apps installed on your device or provided through our Services, including from third parties;" - Detta inkluderar spel, film, porr... Inte bara deras produkter.

"Information about your physical movements and dimensions when you use a virtual reality headset." - Äsch då, dom slarvade och råkade skriva lite för luddigt. Men Facebook kan ju omöjligt ha gjort det med flit, dom måste mena tracking av prickarna bara? Det är ju ett väldigt etiskt företag. (http://www.pnas.org/content/111/24/8788)

"We use the information we collect to send you promotional messages and content and otherwise market to you on and off our Services. We also use this information to measure how users respond to our marketing efforts." - Gillar hur det står "on and off our services", menar dom att man får reklam på Facebook eller utanför detta också? Det är iaf ganska tydligt vad de vill ha ut av ditt användande.

“third parties may also collect information about you through the Services” - Läs vem som helst... Vad menar dom med Services, inte "OVRServer_x64.exe" servicen hoppas jag...

Finns väldigt många trådar om "OVRServer_x64.exe" som körs i bakgrunden och använder väldigt mycket bandbredd. Framförallt verkar servicen vara igång oavsett om du har igång/inkopplat headset.

http://imgur.com/a/iH6WJ

Värt att tänka på är också valet av "sensorer", där IR-sensorer är en bättre och 100-1000 ggr snabbare teknik för att spåra prickarna på hjälmen. Jag tror knappast det är ett misstag att välja kameror istället. Visst, om man ska tänka positivt så kanske det finns nån plan att i framtiden kunna scanna tex armar och ben eller för att kunna se rummet i ditt headset så du håller dig ifrån möbler och väggar. Men det kan fortfarande missbrukas och är det nåt företag i världen som skulle missbruka det så är det Facebook.

Av Liff

Köpte Rift + Extra sensor, fick en bekräftelse underskrivet Facebook. Hur kunde jag glömma det? Läste lite om vad jag godkänt i privacy policyn och fick panik. Ni borde verkligen läsa den innan ni köper, helt j**la galet. Tex har de fulla rättigheter att använda "sensorerna" (det är HD kameror, inte IR sensorer som tex HTC har) när dom är inkopplade och skicka informationen till vilket företag dom vill. Läste också att man måste installera ett program som alltid är igång och skickar "sensor"-information även om man inte spelar.

Jaja, avbeställt nu iaf. Jag var jävligt glad i en timme iaf.

Av Liff

Jag tar det för 2000kr. Har ett likadant kit nu och SLI hade varit trevligt.

Av Liff

Sidan verkar fortfarande finnas kvar. Testar...

Av Liff

Vänsterpartiet var och är emot...

Av Liff

Jag har windows 7 och samma problem, har letat som en tok men inte hittat nån lösning. Verkar som dom gjort allt för att det inte ska funka.

Av Liff

Första dygnet som jag foldar nu, men också det viktigaste och framförallt inte det sista.

Kör SMP (E6750) och GPU (8800 gt) samtidigt. Givetvis för Sweclockers.
Enligt FahMon så ska det ge 319 + 5750 (tot. 6069) PPD till Sweclockers-laget. Men det verkar som om jag får mer med bara GPU-klienten igång.

Har dock märkt att det inte går smidigt att göra vissa saker med GPU-klienten igång så jag tvingas ju pausa den då jag använder datorn. Typ VLC player osv. Går det att fixa måntro?