Inlägg

Inlägg som OceanK har skrivit i forumet
Av OceanK
Skrivet av Anaii:

Blev ju nyfiken, vad är det i paketet?

Av OceanK
Skrivet av isbjoern:

Haha sicken jävla första hoj! Fuck the haters, klart man ska ha kraft mellan benen! Jag började med en MT07 men tröttnade hur fort som helst. Senaste hojen var en Kawa Z900, dock så sålde jag den då jag ville satsa mer på golfintresset. Börjar bli sugen pånytt nu och kikar på MT09 eller en lite äldre Tuono faktiskt

hahaha, jag är SÅ SJUKT nöjd över hojen. Visst känner man att det finns otrolig kraft i maskinen. Men går köra ansvarsfullt som nybörjare med den iaf. Nice cyklar du har haft. Kawa Z900 ser brutal ut! Klart du ska köpa en ny Skoj o höra att du upptar hoj körandet igen Kan absolut rekommendera Tuono(iof ingen erfenhet av anda än sålänge föruom skolans hojar)

Av OceanK

Tjena Alla!

uppdatering:

Ville bara uppdatera min story. Var så många "haters" över mitt val som första hoj. Ville bara säga att det går ju utmärkt att övningsköra med den hojen(Aprilia Tuono V4 1100 factory 2020. Kör både privat men även på MC skola(då med deras hojar). Kommer köra upp med skolans hoj sedan när det bekommer.
Nu risk1 nästa måndag så det närmar sig sakta men säkert mot A kortet.

Ha en bra dag alla MC tokiga!

Av OceanK

Fick hem min nya Aprilia Tuono v4 1100 Factory 2020.

1. Tailtaidy fixat
2. Crash puckar monterade

Snart kommer Akra slip-on samt en ECU race update.

TREVLIG Valborg!

En STOR låda

https://i.imgur.com/njudkRN.jpg

Tittut:

https://i.imgur.com/Ri9w0ZX.jpg

Äntligen hemma i garaget:

https://i.imgur.com/61ug2c6.jpg

Av OceanK
Skrivet av norrby89:

asså allt handlar om vad du har tid för. kan du avvara en vecka eller två och köra en intensivkurs (om dom ens har dom nu mera med tanke på covid19). Sen om det är en bra körskola så är en intensivkurs lika bra för en erfaren körare som för en nybörjare

jag själv tog mitt kort lite från ingenstans 2018, sålde dator och alla tillbehör. köpte en gammal honda från 83 och sen 3 lektioner och 3 dagsturer med farsan så va det klart. och då har jag bara kört EXTREMT mycket moped som yngre. så har man erfarenhet av att köra på två hjul å kan hantera det plus vana i trafiken så krävs det inte alls mycket för att ta kortet och just intensivkurserna kan bli lite av ett slöseri på pengar. Men är pengar inget större problem och man vill få det gjort så fort som möjligt så är nog intensivkurserna att föredra då du får förtur på prov och själva uppkörningen om du tar via körskolan.

Hej! Tack för trevlig info. Blir nog intensivkurs ja. Jodå jag har fullt med jobb(privat sjukhus). Så att ta ut ledighet är inga problem heller. Frågan är om det är svårare o ta kortet under denna pandemitid för trafikskolor ? Blir o ringa måndag se vad dem säger.

Jag hoppas jag kan ta kortet lika snabbt som dig återstår och se. Trevlig helg!
Ps. Blir det lite mc i helgen eller ?

Av OceanK
Skrivet av Särimner:

@kim_82 välkommen till motorcykelklubben! Finns inget bättre. Det spelar ingen roll vilken sorts literkrubba man köper för det är ganska inbjudande till att hålla höga farter med sporthojar oavsett om du kör Panigale -20 eller R1 från -00. Jag själv körde upp på sporthojstuk, Suzuki SV650S och det är genomförbart. Däremot när jag hade kortet i handen så insåg jag att det framlutade ergonomin inbjöd mig till att ha marschfart på 160 kmh oavsett var jag än körde. Så jag sålde den och köpte upprättsittande hoj och då sjönk min marschfart betydligt, samtidigt som jag njuter!

Lycka till, bara kör på så förarkortsförättaren får ståpäls när du ska ta dig an högfartsprovdelen 😎

tackar för info! Jo precis jag antar att man får kolla vilken MC som passar den körstilen man är ute efter sedan. Men intressant iaf o höra från andra. jajamän här ska tas mc-kort! Får återkomma när jag har det i handen

Av OceanK
Skrivet av Shimonu:

Det är nog inte nödvändigtvis pengarna som är det konstiga, utan vilken hoj som är den första. Man är inte på något sätt speciellt duktig bara för att man tagit kortet. Att köpa en så stark hoj som första hoj utan att kunna provköra den tycker jag visar på lite dålig mognad om du inte haft tidigare erfarenhet i banracing eller liknande som gör att du vet att du klarar den. Du kommer då inte kunna utnyttja den i närheten av vad den klarar och det är mer sannolikt att den kommer slänga av dig.

Den här kan också vara läsvärd: https://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?242703-Konsekve...

tack för input. Jo jag vet hur stark denna hoj är. Som sagt har kört hoj förut men inte i Sverige och inte med kort. Men det är ju inget jag kan stå o säga. Alla har man väll varit ung o dum. hade såklart aldrig köpt en sån hoj om jag inte visste hur man skulle köra den. Skillnaden är att jag inte är varken ung eller dum nu utan laglig. Nu har jag gett förklaring iaf.

Sedan förstår jag länken du har skickat. Har jobbat en del på akuten och IVA med MC olycksfall. Så respekten för MC har jag. Lätt att döma folk på nätet när man inte har hela bilden förmodar jag.

Av OceanK
Skrivet av _Razze_:

Rimligt eller inte, kan inte säga annat än att jag är otroligt avundsjuk på ditt hojköp, grattis!

För att vara lite on-topic också, jag tycker att du ska skippa intensivkursen och skynda långsamt. Även om du kört hoj förr i öknen är det något annat att köra en Tuono, du vill verkligen ha en bra grundkunskap för att kunna framföra den säkert.

Lycka till hur du än väljer att göra!

Hej!

tack för att du svarade på frågorna jag var ute efter. Skulle förmodligen skippat o skriva vilken hoj man köpte(visste att det skulle hagla kommentarer). Men har kört mycket motorfordon innan men inte i sverige som sagt. Låter som ett sunt tänkt att ta det bra från början med grunderna. Som sagt är inte behov av att ha kortet direkt utan det får ta den tid det tar.

åter tack för inputen.

Av OceanK
Skrivet av AkUs:

Köpt en ny Tuono utan att ens börjat köra?.... Känns inte som du börjat i fel håll?

hahaha, visste att ngn skulle kommentera denna ordning. Mjae pengar var inte bekymret och i mitt fall så fungerar jag så att jag drivs hårdare om jag har ngt som lockar. Förstår det kanske ser märkligt ut men antar alla är olika. Sen kan jag ju alltid övningsköra med den då jag och en vän gått kurs osv.

Av OceanK
Skrivet av glemmy:

@kim_82: ingen dålig morot för att ta kortet, grattis till en otroligt rå hoj

Skulle säga att det beror på din körvana sen tidigare. Har du aldrig kört mc så tycker jag inte intensiv är det bästa. Det tar tid att öva in muskelminne. Det är mycket som måste sitta i ryggmärgen för att du ska kunna köra säkert.

Tjena! tack för snabbt svar! Jo jag ser fram emot detta äventyret Jag har kört mycket cross och ATV ute i öknen(bott utomlands en del år). Men vet inte om det räcker som träning?

Får testa och höra med Mårtenssons se vad dem säger. Alternativt kanske ta ngn lektion och sen se vad dem säger, vad jag har för alternativ så att säga.

Av OceanK

Tjena alla Mc-tokiga! Äntligen kan jag ansluta mig till tråden. Har längtat efter att ta A-kortet länge så nu tänkte jag ta språnget.

Språnget innebar att jag köpte mig en sprillans ny Aprilia Tuono v4 factory(årsmodell 2020). Kommer bli leverans nästa vecka om allt klaffar. Sen kommer den få stå där tills jag tagit kortet. Kanske ska övningsköra med ngn lämplig polare men vi får se.

frågan är: Ska man ta sån intensivkurs o få det avklarat eller ska man ta ngt paket för att komma igång? Jag hade tänkt mig Mårtenssons i västra frölunda/göteborg. Eller är intensivkurs mer för såna som har MC vana och övningskört mycket privat?

Av OceanK
Skrivet av Webmasters:

Tyvärr fick jag idag ett tråkigt mail från Techomech som menar att den visst skulle levereras under tisdagen då den var klar för leverans.

"Er dator är klar för leverans och har varit det sedan sent på tisdagen 07/04 och var planerad att skickas ut till er så som vi lovat er i tidigare mejl, men istället för att uppskatta vårt arbete i dessa svåra tider
har ni gått och publicerat ett inlägg med grova förtal och påhopp samt selekterat bland våra svar för att få det att låta mycket värre än vad det är, ni har inte heller tagit med några källor vi skickat er överhuvudtaget.
Detta har i sin tur skapat en rejäl storm av icke källkritiska nättroll som sökt sig till oss samt försökt på olika sätt att sabotera vår verksamhet, hittills har den kostnaden uppgått till ca 12 600kr då våra vanliga kunder ej kunnat nå oss som normalt samt att vi fått lägga extra tid och energi på ta hand om en hel del försök till ddos-attacker och konstant spammande av våra nummer och mejladresser, allt som kan spåras tillbaka till ert inlägg.

Vi har mer än ett 10-tals gånger varnat er om att inte skapa en höna av en fjäder eller publicera några som helst förtal då ni kan kommas att hållas ansvarig för dessa både ekonomiskt samt personligt. I skrivstund har vi inga planer på att fakturera er för dessa kostnader samt begära skadestånd men vi kommer se över dessa möjligheter rent juridiskt om ni inte genast tar bort dessa inlägg och tråd helt och hållet samtidigt som återkomma med ett intygande till oss på att ni inte kommer starta upp liknande förtals-trådar på några konspriakons-sidor överhuvudtaget igen! När det är gjort och vi kan bekräfta det kommer ni att erhålla er beställning från oss. Visserligen kan vi be Google och andra sökmotorer att gå in och ta bort sådan förtals-trådar då det bryter mot BBS-lagen (1998:112) men vi ska inte behöva bekosta att städa upp efter er när ni agerar så laglöst slarvigt. "

Jag har skrivit till honom att jag uppdaterar tråden så fort pengarna eller datorn kommer vilket ej skett. Fortfarande så vägrar han att svara på mail eller telefon utan istället på olika sätt så kommer man på nya sätt att ej leverera.

Men att hålla din vara till du tar bort tråden, är inte det utpressning? Låter ju verkligen som företaget kan sin juridik.

Av OceanK

@galenmyra: aha ok jag ska tänka på saken.

Ang cpu så har jag Intel Xeon E5-2609 - 2.4 GHz samt även E5-2609 v4 @ 1.70GHz
Dvs under 3ghz.

Tack för du svarade iaf

Av OceanK

@galenmyra: är jag helt efterbliven eller står det i din annons; ” Pris = bud. Alla ska bort, tar emot vad som helst i betalning men prioritet är riksdaler eller komponenter så som cpu”

Så förstår inte din reaktion ?

Av OceanK

@galenmyra: OK, måste läst fel i din annons.

Av OceanK

om man tar alla vad hade du tänkt dig då?
Är du ute efter xeon cpu? Socket 2011-3 eller 2011?

Av OceanK

Insättning idag (Nordea)

Av OceanK

Bor i ett stort hus med både dedikerat biorum och VR rum på 30 kvadrat. Nu är det skönare att vara i VR världen(kör oculus rift trådlöst). Så kan man tänka på annat än Corvid-19 ett tag då man är i VR världen.

Annars är allt som vanligt, både jag och frugan jobbar som förut. Barnen går på dagis och skola. Läxor ska göras etc.

Igår var fint väder så då drog ju alla fram sina högtryckstvättar och rengjorde altanen.

Av OceanK

@Ctrl: Aaaaah kan vara så, ska säga att jag inte testade så speciellt mycket(rpi3) iomed jag kör wireguard i min unraid maskin. Va mest för o se om det ens gick. Men när jag testade så fick jag otroligt dålig throughoutput iaf. Men det är nog förklaringen som du sa ang rpi3.

Av OceanK

@lime3003: det går, har provat - usel prestanda