Inlägg

Inlägg som Haibane har skrivit i forumet
Av Haibane

@Icaruz: Tyvärr har fabriken monterat gänginsatserna för djup i chassit vilket gör att skrivarna är för korta. Om jag kommer ihåg rätt så passar M3x8mm bra till top-hattarna.

Av Haibane

Har faktiskt två chassin i Pangea utförande påväg, båda med koppargaller (grill). Av detta har jag fått 1 (!!!) av gallerna. Listar bara vad jag kommer ha i min primära build:

Chassi: Louqe Ghost S1 Pangea
CPU: 2700X
CPU-Kylare: Cryorig CU C7 med 120mm fläkt
Moderkort: Asus x470i
RAM-minne: G.Skill Tridentz 3600CL15
PSU: Corsair SF600
GPU: EVGA 1080 FE
Lagring: Samsung 960 EVO 500GB M.2

Av Haibane

Ser faktiskt förvånadsvärt bra ut redan på low. Men det krävs ett 2080Ti för att driva, 2080 faller under 60 på 1440p redan med low enligt andra testare. Måste kännas bra att betala närmare 9-10K och inte kunna använda RTX features som var hela poängen med denna serie.

Jag köper mig ett beggat 1080Ti som får hålla tills dess att AMD är med på banan med motsvarande RTX funktionalitet. Då kanske mer spel brukar tekniken OCH konkurrensen kommer driva ned priserna.

Av Haibane

Intressant! Hade du kunnat gå genom de vanligaste VRM konfigurationerna och disskutera fördelar/nackdelar?

\D

Av Haibane

@houze: Nu har jag bara skummat DDR5 specen, men utöver de du nämnt så nämns högre frekvenser och djupare prefetch. "Upp till" är nog en realistisk inställning...

Av Haibane

Testet är ett skämt, för att poängtera de största felen:

1) Game mode på en 2700X, riktigt hjärndött... Halva processorn stängs av...
2) Sunk timings på Ryzen systemet som är väldigt känsligt för just timings...
3) Stock-kylare på 2700X medan Intels i9a åtnjöt en maffig noctua kylare...
osv osv...

Intel har gått ut med ett statement som visar att de står bakom vad Principled Technologies publicerat. Och varför skulle dem inte göra det? Konsumenter missleds till att förhandsboka en produkt som är 2x dyrare än konkurrenten erbjuder på ett FALSKT löfte om en prestandaskillnad på ~50%. Eftersom det är gjort av tredjeparts är dem helt klanderfria...

IMHO, resecenter borde gå ihop och publicera testerna tidigare än embargot (som i all mening
redan brutits av Principled Technologies på Intels beställning). Detta hade varit ett F**K YOU till Intel om att detta fulspelande inte tolereras.

Av Haibane

Jag hoppas innerligt att du slant på tangentbordet... Menade du 13, ja kanske t.om 23?

Av Haibane

@CyberVillain: Har samma chassi fast ofärgat, läckert är bara förnamnet! Jag skall slänga in en 2200G i den i helgen!

Av Haibane
Skrivet av AplAy:

Ändå under 60 fps i 4K som "sämst" för ett kort som kostar 14 lax! Mjaaa...

Håller med, patetiskt att man 2018 kan betala 14 lax för ett kort som FORTFARANDE inte klarar 4k. Dippar under 60FPS är cancer för ögonen. Kan förvisso avhjälpas lite av en G-sync skärm men då talar vi ~35k totalt för en dräglig 4k uplevelse... Yay?

Av Haibane

@Soir: Med tanke på att 2080 rent prismässigt ersätter ett 1080ti och ser ut att presetera väldigt lika är ju detta inte speciellt upphetsande? Prestanda per krona har helt stagnerat...

Av Haibane

EVGA ACX kylare och 2200G/2400G köpes

Jag har tröttnat på hårfönen till kylare som sitter på mitt 1080 FE kort. Jag söker därför en ACX lylare som suttit på ett EVGA 1070/1080 SC (super-overclock). Viktigt att det är just SC varianten då detta använder samma PCB som FE korten. Har du en liggandes och vill bli av med den, tveka inte att höra av dig.

Jag söker också en 2200G alternativt 2400G till mitt HTPC bygge.

Läs hela annonsen här

Av Haibane

Jag är lite skeptisk till denna lansering...

Tittar man på specs, dvs 13.5% mer beräkningsenheter och GDDR6, så ser 2080 inte ut att bli avsevärt mycket bättre än ett 1080. I runda slängar tittar vi på ~20%. Detta bortser dock från arkitekturförbättringar, men dessa ser mest ut att bestå i async-compute eller diverse annat lullull som måste ha explicit stöd i speltitlar. Kortet är säkert väldigt rappt i titlar som nyttjar Turing arkitekturens nyheter, men hur många befintliga spel kommer att göra det? Hur många kommande spel? Får mig att tänka på DX12... hur bra blev det med facit i hand.

Av Haibane

HWMonitor är skräp, kör HWinfo eller CPU-z istället om du är ute efter att läsa av CPU frekvensen.

Av Haibane

@shogou: Finns clips att köpa på t.ex ebay som funkar bra. Har du tillgång till en 3D-skrivare finns dessutom adaptrar du kan printa ut som inte lägger till något på höjden:

https://www.thingiverse.com/thing:2311157

Finns även i 120mm utförande:

https://www.thingiverse.com/thing:2313969

Lite snyggare om än mindre charmiga alternativ.

\D

Av Haibane

Jag kan slå ett slag för bolia, vi har köpt i sort sett all vår inredning till vardagsrummet därifrån. Kostar en slant men det är bra kvalitet. Passa på att göra beställningen när de har kampanj på möbelsorten du är intresserad av.

\D

Av Haibane
Skrivet av hucko:

Nu är frågan, denna eller Cryorig C7 Cu för Stock 2700X
Klarar den att hantera 105W TDP?

Kan Thermal Grizzly Conductonaut hjälpa något?

Jag kör precis på den konfigurationen du beskriver, alltså en 2700X, Cryorig CU C7 och Thermal Grizzly. Har dock monterat en Noctua NF-P12 med hjälp av en adapter för att slippa stock fläkten som är horribel.

Processorn är något undervoltad (100mV) och jag har lagt minna minnen på 3200Mhzcl14 med låga sekundära och tertiära timings. Egentligen är minnena klassade som 3600Mhzcl15, men högre minnesfrekvens leder till högre IF frekvens och följaktligen behövs betydligt högre VCore för att stabilisera processorn (inte optimalt med denna kylaren).

Jag får under 75 grader peak, strax över 60 grader som medel, under all form av icke AVX belastning (Spel, CPU-z bench, AIDA64 etc...). Kör man AVX går den snabbt upp i 85 grader och börjar skruva ned på frekvenserna för att hålla värmen i schack.

Jag tror inte du kan vänta dig att en L12:a med enbart den undre fläkten monterad kommer prestera bättre (kanske t.o.m sämre?) då den kliver ned till 95W TDP i den konfigurationen.

\D

Av Haibane
Skrivet av Vzano:

Har blivit försenat till mitten av augusti enligt slack där ett foto av en email-konversation nämner att likely ship date är "likely mid augusti".

Härligt, då hinner jag tillbaka från min semester

Av Haibane
Skrivet av CooingPendulum:

Helt ärligt så var det väl inte särskilt stor skillnad gentemot NH-L9i, så särskilt glad för att dem släpper den igen vet jag inte riktigt då jag väntade mig en specialversion utformad utefter vårt behov då detta har kommit på tal tidigare men försvunnit under radarn istället för att säga att det helt enkelt inte längre blir av. Vad tråkigt att alla andra grejer dem nämnt går i graven med.

Ska jag vara riktigt krass så var mina förväntningar skyhöga från början men just nu är jag glad om jag blir nöjd med produkten. Som jag sa i ett tidigare inlägg så går det inte ens att tyda hur färgerna för chassit kommer att se ut. Jag har valt Ash, den framställs som grå på vissa ställen (vilket är ok) men dem gamla bilderna, som enbart visades när jag köpte, framställde den som svart, vilket egentligen var den jag ville ha. Hade jag haft möjligheten att ångra min order för pengarna tillbaka hade jag kanske valt det.

Min tanke kring det hela var ju ändå att investera i något som skulle bli mer än enbart ett chassi, där tillbehör som exempelvis radiatorer eller dylikt hade lanserats med tiden. Pratades ju om massvis med produkter runt omkring. Hade väl inte riktigt anat än att jag blivit förd bakom ljuset.

Jag körde på den gröna varianten... Pangaea eller nått annat pretto... När Ash gick och blev Space-grey ala Apple, Artic slopades och limestone allmänt "meh" så körde jag på wildcard... det kan bli hur bra och dåligt som helst!

Av Haibane
Skrivet av CooingPendulum:

Jaha för Loque själva har ju lagt ut i en tidigare post här om att det var snack om att byta ut fläktarna som satt på för någon annan de rekommenderade osv? Men jag som missat att detta hamnat i soporna. Vilken besvikelse.

Du ska vara glad att du får en L12:a alls... Officiellt görs dem inte längre.

Det var MÅNGA projekt som Loque satte igång med direkt efter KS lyckades och väldigt få av dem ser ut att bli av. 1) Det snackades om någon form av REVOLUTIONERANDE nytt TIM baserat på grafen... 2) Kablar som skulle OMDEFINERA begreppet "kabel" 3) CUSTOM kylare specialanpassad för chassit 4) Diverse add-ons såsom IO-top, vertical stand, trä-grills etc etc...

Frågan är om de inte ödslade för mycket tid på dessa nu med facit i hand. Jag menar chassit är fördröjt med flera månader. Nu ser det ut att bli början på augusti som vi kan vänta oss chassit.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... eller?

Av Haibane

Jag kan meddela att de inte är speciellt frekventa på Slack heller...