Inlägg

Inlägg som Haibane har skrivit i forumet
Av Haibane

Jag fick också problem efter senaste creators update. Jag löste mina besvär genom att rensa bort den gamla versionen av windows och installera de nyaste drivrutinerna med "Perform clean install" alternativet.

Av Haibane

@Xinpei: Jag försökte hålla isär två spellägen, Multi och singleplayer men det kanske inte framgick av mitt inlägg. Ett spel kan vara två saker samtidigt och faktiskt göra detta bra.

Av Haibane

Jag är sen till festen, men här är mina tankar kring BF V...

Jag är HELT ok med kvinnor i multiplayer. Samuraj svärd också även om det är lite "cringe"... Till och med rullstolar är OK om det får folk att känna sig inkluderade. Multiplayerdelen har i BF alltid släppt lite på realismen för att göra det roligt. Började redan med "Secret Weapons of WWII"... och personligen skiter jag fullständigt i vad jag mejar ned med min STG44... MEN...

"War-storries" däremot... Ser jag EN ENDA kvinnlig allierad (Ryssar, partisaner och frihetskämpar kan få viss dispens) eller tysk soldat på frontlinjen så kommer jag inte röra detta spelet. Historisk revision är inte OK ens i underhållning om det inte klart framgår att detta är ALTERNATIV historia.

Av Haibane

Jag är HELT ok med kvinnor i multiplayer. Samuraj svärd också även om det är lite "cringe"... Till och med rullstolar är OK om det får folk att känna sig inkluderade. Multiplayerdelen har i BF alltid släppt lite på realismen för att göra det roligt. Började redan med "Secret Weapons of WWII"... och personligen skiter jag fullständigt i vad jag mejar ned med min STG44... MEN...

"War-storries" däremot... Ser jag EN ENDA kvinnlig allierad (Ryssar, partisaner och frihetskämpar kan få viss dispens) eller tysk soldat på frontlinjen så kommer jag inte röra detta spelet. Historisk revision är inte OK ens i underhållning om det inte klart framgår att detta är ALTERNATIV historia.

Nog om detta. Trevligt att systemkraven inte är helt orimliga, jag utgår från att detta är för minimum. Vill man ha ögongodis så får man nog räkna med att införskaffa ett fläskigare system.

Av Haibane
Skrivet av jOnÄTÄn:

Är dessa indentiska med sina motsvarigheter utan E förutom frekvens? I så fall tycker jag det är konstigt att de inte gjorde som tidigare generationer och hade valbara TDP lägen istället för att lagerföra två versioner av samma produkt. Men det kanske bara blir till OEM.

G varianterna har valbara TDP värden, vill minnas att dessa är 65,47 samt 35W. Enligt tester gjorda av användare har dessa knappt någon påverkan på effekten. Detta ganska nära efter släpp, kanske har det rättats till i nya BIOS. GE varianterna kommer att hålla sig till 35W out of the box. Perfekt för användare som inte vill eller kan pilla i bios (LÄS 320A mobos). Förutom frekvens är GE varianterna identiska med G.

Finns inget som indikerar att GE versionerna kommer vara OEM och hoppas innerligt att det inte blir så då jag sitter och väntar på att de anländer i butik. PRO versionerna av APUerna ser däremot ut att vara för OEM.

Av Haibane

Fick mail om färgval!

Av Haibane

@NaturMackan: Samma här, inget mail!

Av Haibane

@PaChalski: Vi måste få tillgång till mer högupplösta bilder på chassit. Framförallt nu när samtliga färger har ändrats. Limestone blir ljusare, Ash blir ljusare och Pangea är helt ny. Jag har dessutom inte fått något mail skickat till mig angående färgvalet, men jag såg din senate kommentar på KS och kommer inte dra i pakinbromsen förrän fredag.

Av Haibane
Skrivet av BasseBaba:

Skönt att folk börjar haja när man får medhåll från kända youtuber, bassebaba är alltså ingen influencer? *sad*.

Som alltid:
INFORMATION IS KEY.

Skiter det sig? Fine. Men ge ut bra info då!

Vi sitter ju FORTFARANDE här och undrar vad fan som gått fel med färgvalet.
Slack spammas med frågan en gång i timmen.
Visst det är helg, men hur svårt ska det vara att lägga 5 minuter på slack/KS/swec/whatever med en update?
Den infon borde ju kommit redan i fredags kväll när det för Louqe säkert var uppenbart att alla mails inte gick ut.

Sideline:
Detta är för övrigt ytterligare något man lärde sig första månaden i arbetslivet:
Releasa inte på fredag. Vi säger det igen: INGEN RELEASE PÅ FREDAG.
Översätter det mer generellt: gör inget -viktigt- i din linje av arbete på en fredag.
VARFÖR? Jo, för precis som nu, om nånting skiter sig har du en helg tills måndag då du har chans att reda ut skit.

Det är ju kombon fail+tystnad som gör att man lackar.

Precis som med arctic white. Herregud den failen. Herregud.
- White is out. Too hard.
- Nä men vänta, vi stoppar tillbaka white, börjar ta betalt.
- Samma fucking dag som produktionsstart: white is out! Folk får inte ens en chans att byta färg utan pengarna bara returneras.

Jag förstår att detta är en KS, skit är oklart och osäkert. Absolut.
Men det försvarar inte hur man beter sig mot sina betalande kunder.

Tror ni jag kommer rekommendera någon att någonsin handla från loque? Tror ni Jay kommer göra det? Hälften av folket på slack som är irriterade? Folk med white som nu är besvikna?
Inte direkt ett smart sätt att påbörja resan med sitt varumärke.

Det enda, absolut enda jag kan tänka mig är att det var brist på erfarenhet som ledde till att dom tog vatten över huvudet. Skit var betydligt mer krångligt och tidskrävande än vad dom räknade med.
En annan sak jag är oklar på, är om dom inblandade jobbar heltid med detta, eller om det drivs vid sidan av ordinarie arbete? Jag verkligen ”hoppas” att detta är ett sidoprojekt, vore ju horribelt om det gått såhär struligt trots att folk kört heltid med det...

Och precis som nån skrev på slack: ta inte detta personligt, se det som en objektiv diskussion kring problemen.

Mina 2 cent

Edit:
Hehe, det går bra nu:
https://i.imgur.com/Dau6TES_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=high

Haha, det är mig du citerar där. Hänger på deras slack ganska mycket och hörde att KS sidan var katastrof. Jag summerade ungefär vad jag såg efter att jag skummat de 10 förts kommentarerna...

Jag har inte heller fått något mail om färg, är "original backer" är 6 lax kort i och med att jag beställt ett trepack. Hoppas att de styr upp situationen i början på nästa vecka!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Haibane
Skrivet av Hultman:

Någon som kan tipsa mig hur jag ska behålla min styrka och volym men samtidigt tappa fett. Hur bör jag äta och hur ofta bör jag äta? Och vad ska jag äta?

Det är i stort sett omöjligt att behålla styrkan samtidigt som du tappar fett. Du...
1) kommer att ha mindre energi p.g.a att du går på underskott
2) tappar massvis med vatten när du drar ner på kolhydraterna
3) kör mer kardio, så den totala tiden du faktiskt belastar musklerna ökar
4) försämrar dina "leverages" som kommer av att vara lite kraftigare (musker + fet)

... Men, med det sagt kan man fortfarande vara stark och "rippad" men bli inte besviken om du din total i kg (böj,bänk och mark) minskar.

@stenharl tips är riktigt bra. Om något hade jag sagt att du kan äta mer protein, närmare 3gram/kg kropsvikt. Eventuellt mer, men det blir snabbt dyrt. Jag har klarat mig utan "ät-veckan", men sen är jag ju en gammal gubbe (28 ). En enklare variant är att lägga in en "cheat-day" varje vecka där du får äta fritt. Hur som haver, perioder med uppehåll från deffandet är viktigt för kropp och själ.

Av Haibane

Någon som kan verifiera huruvida A320 Chipsetet också klarar HDMI 2.0?

Av Haibane
Skrivet av tellus82:

Prova med i3an, klarar den 3200c14 så är det inte minnena utan snarare kompatibilitet som strular, klarar dock inte i3an 3200c14 så är minnena dåliga. Tänk bara på att du behöver Z chipset på moderkortet för att klocka minnen på intel

Kan det ha att göra med att hans kit är dual-rank? Mig veterligen finns det endast ett kit på marknaden som jobbar på 3600Mhz och cl15 och dessa är single-rank: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3754103

Av Haibane

@tellus82: Inte hoppar den från en boost-frekvens ned på 0.7Ghz? Väldigt lustig implementation i så fall! Jag lägger mina pengar på VRM. Hur går det TS?

Av Haibane

@tellus82: Inte ser thermal throttling ut så? Frekvensen borde sänkas gradvis?

Av Haibane

Användare: @xeefus
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: Corsair SF600

Positivt: Snabb och mycket trevlig i kommunikationen. Bra pris och höll sig till utsatt pris trots högre bjudande. Skickades i stort sett omgående.

Negativt:
Nada

Slutbetyg: 5/5

Av Haibane

Sybreed i ny tappning:

Av Haibane

@Tanax: Teoretiskt nej, praktiskt ja. AMD kallar den iterationen av XFR som Raven ridge använder sig av för "Mobile XFR". Skillnaden mellan XFR 2.0 och Mobel XFR verkar i stort sett bara vara att de stavas annorlunda då Mobile XFR också justerar processorfrekvensen mer finkornigt än XFR 1.0 (Nyheten med XFR 2.0).

Av Haibane

@Tanax: Det är lite krångligt. Raven ridge är någonstans mellan Ryzen 1 och Ryzen 2 = (1.5?). Det är riktigt som du säger, det är 14nm som använts men en förfinad variant (14nm+). Utöver detta stöds precision boost 2.0 och minnes kontrollern stödjer samma frekvenser som ryzen 2 summit (2666 vs 2933 Mhz). AMD själva vill ju uppenbarligen göra sken av att de är ryzen-2 eftersom de begåvats med en 2:a istället för 1:a först i modellnumret.

Av Haibane

@hugozeberg: Äntligen! Velat ha en Raven-ridge propp till mitt HTPC byggen sedan släppet men 65W hade varit på gränsen för mitt chassi (streacom fc5). Vägt på köpknappen på en 2400G för att sedan klocka ned den, men att få detta gjort från fabrik sparar tid! Att de dessutom kanske blir någon hundralapp billigare skadar ju inte heller!

Av Haibane
Skrivet av napahlm:

Vad tror ni om denna kylare, Cryorig C1? Är medveten om att den inte får plats tillsammans med fläkten i en Ghost. Men om man kör den passiv och monterar bort plastramen och använder fläktar i en botten-tophat. Hade det fungerat?

Ska "bara" kyla en 1600x utan överklockning.

Kommer dessutom i en kopparvariant som jag är sugen på:
http://www.cryorig.com/images/gallery/computex2017/03_cu.jpg

Det kommer säkert att fungera, som i att processorn inte kommer brinna upp. Men du kan nog räkna med att den skruvar ned frekvenserna lite grand under belastning. Varför inte köra på en c7 cu variant istället? Om du är rädd för oljud gör en fan-swap till noctua.