Inlägg

Inlägg som Maldergho har skrivit i forumet
Av Maldergho

Förutsätter Excel jag också, men det här funkar i alla fall.

OM(A1;OM(B1;9;8);OM(B1;8;7))

Byt A1 och B1 till referenserna till dina checkboxar.

Av Maldergho
Skrivet av Teagirl:

Har podmic usb, den väger 896gram, trodde gamla podmic vägde liknande.
Har ni förstärkt bordet med extra trä eller skruvat fast rakt i bordet?

Ah okej, missade att USB-varianten var tyngre. Nej inget sånt, vi använder bara det medföljande klämfästet och har satt det på kanten av bordet. De flesta av oss har det på kortsidan av bordet ifall det kan spela någon roll.

Skrivet av Teagirl:

Ok ser ut som Rudolfskivan är 3 cm, kan det stämma?
Bekant är lodis och bara 1,9
Så du skruvade in i bordet och inte hängde på kantfästet?

Själva skivan är inte 3cm, den är tunnare än så. Är inte hemma så kan inte mäta exakt, men min uppskattning är att den är ungefär lika tjock som Bekant, bara att den inte har rundade kanter.

Av Maldergho

Kan det vara att du du inte skruvat åt armen ordentligt? Jag har aldrig hört att det skulle vara några problem med den kombon - Har flera bekanta som använder BEKANT och de har aldrig haft några problem med det stativet. Jag själv sitter med ett Ikea RODULF-bord men det är samma eller tom lite sämre kvalitet än BEKANT. Vi använder dessutom mikrofoner som enligt spec är tyngre än din (Shure SM7B på 766g mot RØDE Podcaster på 655g), och samma stativ.

Av Maldergho

Balanserad vs obalanserad är en term inom ljud som har med signalen i sig att göra, egentligen inte kabeln. Dock så kan en sån signal bara gå via en kabel med tre ledare, till skillnad från en obalanserad signal som kan gå på en kabel med bara två ledare. Ifall du inte är bekant med ljud generellt så är det nog lättare att tänka på kablarna som stereo-kabel vs mono-kabel. Du ser skillnaden enklast på kontakterna - är det tre separata metalldelar eller bara två?

Det som troligen hänt är att din adapter bara stöder mono, och då att ena sidans ljud kortsluts med jord. Så du bör nog hitta en annan adapter som stöder stereo.

EDIT: Till exempel en sån här

Av Maldergho
Skrivet av Albin0208:

Hur är det med presonus eris e3.5 eller e4.5 eller audioengine a2+. Är dessa något att ha? Tyckte de ändå var ok storlek.

Har använt Eris 3.5 i rätt många situationer, riktigt bra för storlek och pris. Kan skarpt rekommendera dem som monitorer för en hemmastudio i mindre format. Kör numera Focal Alpha 65, men hade Eris 3.5 i flera år själv innan dess.

Av Maldergho

Kul spel!
Råkade ganska ofta ut för vad som verkar vara en bugg av något slag, särskilt på Hard (men det lär nog vara för att det tog längre tid att lösa). Ibland när jag precis satt ut en ruta och sedan börjar dra en ny, så försvinner den jag precis satte ut. Och ibland så går det inte att radera en ruta med högerklick utan jag måste rita den igen med vanligt klick innan jag kan radera den med högerklick - som att den visas grafiskt men inte egentligen "finns".

Av Maldergho

På ett tangentbord med svensk layout så gör du Euro-tecknet € med AltGr+5 (AltGr kan också ersättas med Alt+Ctrl).
Backslash \ gör du med AltGr+Plus, dvs knappen till höger om nollan i sifferraden ovanför alla bokstäver.
Danska bokstäver går inte att göra utan siffertangenter vad jag vet om.

Av Maldergho
Skrivet av MarcusHuddinge:

Ska titta på det.

Det kanske finns någon app som tvångs-stänger av skärmen istället? Då skulle ju Youtube sluta spela direkt. Eller som kan stänga ett program efter en viss tid så att skärmen sen stänger av sig själv efter (för mig) två minuter.

På vintern ibland när det är kallt nog så har jag kört shutdown -s -t i CMD på laptopen. Men det brukar inte bli så ofta eftersom jag inte vill stänga av datorn utan sätta den i viloläge/strömsparläge, vilket inte verkar gå från vad jag har sett dom gånger jag sökt på det

Om du skriver shutdown -h istället för -s så sätter du datorn i viloläge istället för att stänga av helt.

Av Maldergho

Textrutor är nog en av de bättre lösningarna ifall du vill göra en layout som är väldigt lik den du länkar till. Men annars skulle jag säga att det lättaste sättet att få en delvis blå bakgrund vore att bara gå till Infoga > Former och välja en rektangel. Lägg den så att den täcker den delen av sidan du vill ha färgad (inga problem om den går utanför sidans kanter), sen högerklicka på det blåa och välj "Bakom text". Då får du ett blått område på sidan men skriver text som om inget var annorlunda mot en helt vanlig sida.

Skrivet av outbox:

Tack för svar.

Hur färglägger jag den ena spalten då blå?
Och hur hoppar jag mellan de olika spalterna? Verkar som jag måste hålla in enter för att komma till nästa spalt.

Med Ctrl+Shift+Enter lägger du in en spaltbrytning för att direkt gå till nästa spalt.

Av Maldergho

På jobbet så löser jag det främst genom att byta hand - är högerhänt men använder huvudsakligen vänster på jobbet och höger hemma för spelande.
Höger arm kan jag inte använda mer än 10min dock utan att börja få ont om jag inte använder ett handledsstöd. Det är en linda från apoteket som jag sätter runt handleden, då kan jag sitta i princip hur länge som helst utan problem.

Av Maldergho

Att personen är Aktiv - dvs den gröna pluppen - betyder som Forsgren säger bara att de gjort något inne på Facebook eller Messenger nyligen. Min gissning från hur det brukar se ut för mig så tror jag det betyder de senaste 5-10 minuterna eller så.

Angående meddelande-statusen: Meddelandet står som Sent när det gått från din dator/mobil till Facebooks servrar. Sen blir det Delivered när den personen fått meddelandet levererat till sig, alltså när de loggat in via datorn eller ofta direkt om de har Messenger på telefonen. Sista status, Read, är när de har aktivt valt den chatten som meddelandet kom i - på telefon har de öppnat just den chatten, på datorn har de klickat i den rutan som poppar upp. Men återigen som Forsgren säger, ifall de redan har den chatten aktiv så kommer meddelandet direkt hamna som Read, även om personen inte faktiskt sett det.

Sen är det också lätt hänt att man råkar klicka på en chatt med nya meddelanden av misstag utan att faktiskt läsa innehållet, något jag själv är väldigt duktig på. Då ser ju avsändaren att du "läst" meddelandet. Dessutom så försvinner ju också markeringen om nya meddelanden så då blir det ännu mer att du inte vet om att du hade fått ett meddelande, men från avsändarens sida ser det ut som att du ignorerar dem.

Av Maldergho

Jo såklart, men det kommer ju alltid vara fallet att det finns massa gammalt kvar om man inte går igenom det eller har ett system från start. Jag har med mig min metod från tidigare arbeten, så jag har kört så sedan jag började på mitt nuvarande jobb och då har det inte varit ett problem.

Av Maldergho

Varierar såklart beroende på vilken typ av jobb du har, men jag kör på ett sätt likt det du gör men med ett par extra mappar. Jag får allt till min inkorg, och det som ligger kvar där är antingen oläst för "saker jag behöver ta tag i" eller läst för "saker jag väntar på svar om". Efter det, allt eftersom saker blir hanterade, så lägger jag mailen i en mapp som heter Arkiv så att de finns kvar att söka bland vid behov.
Sen så har jag också en mapp per leverantör jag jobbar mot (5 st) där särskilt viktiga saker hamnar, i mitt fall ofta CYA-mail 😁

Det tycker jag håller saker mestadels strukturerat, samtidigt som jag har en ganska bra överblick över vad som är aktuellt och inte. Som exempel så är min inkorg just nu 24 mail varav 2 olästa.

Av Maldergho

Vet inte om det är i samma situation du märker av problemet, men för mig så får jag bara det problemet om jag startar ett telefonsamtal när telefonen är uppkopplad på Wifi och sedan lämnar Wifi:t (tex går hemifrån medan jag pratar i telefon). Då får jag ingen internetuppkoppling förrän jag avslutar samtalet. Men om jag är uppkopplad med mobildata när jag börjar ett samtal så har jag internetuppkoppling som vanligt.
Så har det varit på alla mina senaste telefoner (Huawei Mate 9, Xiaomi Poco F1 och nuvarande OnePlus Nord).

Av Maldergho

Låter som att det vore pga jpeg-komprimering. Testa att spara som PNG istället, då ska du inte tappa bildkvalitet.

Av Maldergho

Är det exakt en timme det gäller, eller ungefär en timme?

Av Maldergho

Hej! Jag är gärna med och spelar, är väldigt sugen på en ren Vanilla! Är 28 om det är intressant
Heter Maldergho in-game, samma som här

Av Maldergho

Jag använder Hotmail som min privata mail, och kan inte märka något konstigt. Kanske något med ditt nätverk?

Av Maldergho

Vad får du för felmeddelanden när spelet krashar respektive vid bluescreen?

Av Maldergho
Skrivet av trumanshow:

import java.io.*; import java.nio.Buffer; import java.util.Scanner; public class fil { public static void main(String[] args) throws IOException { System.out.println("Ange ett filnamn"); Scanner sc = new Scanner(System.in); String fil = sc.nextLine(); System.out.println(fil); PrintWriter sparaFil = new PrintWriter( new BufferedWriter( new FileWriter(fil))); while(true) { fil.println(); } } }

Så här ser det ut för tillfället.
Jag har lyckats få printwriter till att spara en fil som användaren skriver in. Men jag kommer inte vidare efter det här. Jag förstår liksom inte hur inmatningar från tangentbordet kommer hamna i txt filen.

Du ser ut att vara på rätt väg. Där du startar en oändlig loop behöver du, istället för att bara skriva fil.println();, igen läsa in text från användaren som du gjort tidigare i koden, och lägga in den texten i filen. Du behöver också något sätt att komma ur den loopen, tex om användaren skriver "stopp" eller något liknande.
Jag är inte helt hundra på hur FileWriter funkar, men jag misstänker att metoden fil.println() borde kunna ta en String som argument och lägga till den texten till filen, tex alltså fil.println(userText);.

Hoppas det hjälper lite