Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe

Svarade på en kontaktannons och så satt jag helt plötsligt hemma med denna skönhet. Det här är hennes vackra kontaktsökande sida.

https://i.imgur.com/1VBTzqS.jpeg

Och här är den tämligen tråkiga och oviktiga framsidan men hon har i alla fall fina rattar.

https://i.imgur.com/TUXxEUe.jpeg

Den som klurar ut vad det är inser nog att hon inte heller trivs ensam så det kommer kanske bilder på fler familjemedlemmar senare.
Och nej, det finns inga trådlösa ljudlimpor i familjeplanerna...

Av mrqaffe

Det blev lite sirensaång för att somna så här när man kommer hem efter jobbet.

Av mrqaffe

En sån här behöver ingen el och kör sällan fast.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Domestic_goa...

Av mrqaffe

Vet inte varför jag plötsligt ville lyssna på detta.

Av mrqaffe

En 3" eller kanske 4" bredbandare borde gå att använda men hur djup får den vara ?
Jag misstänker att de flesta element är djupare än "foten" på tratten.
Man kan kanske också behöva modda elementkorgen på elementet tex kapa bort fästpunkterna och i stället fästa det med fogmassa/lim.

Av mrqaffe
Av mrqaffe

Om du kollat på Danfoss Ally så kolla också på deras Eco termostater. Har några såna men styr dem inte på nått särskilt sätt men det ska väl gå om man vill göra annat än att ha dem som vanlig termostat.
Har lite svårt att se nån vits med att kunna styra "per element" för min del men det kanske är nått som kan passa bättre än att styra "allt" för någon.
Termostaterna finns i vart fall för de som tror sig kunna ha nytta av dem, personligen tror jag det blir mer pillande och rolig teknikgrej än nån fördel för det blir nog mer reglerande än bekvämt liv.

Av mrqaffe
Av mrqaffe
Skrivet av anogr:

Varför är priserna på bostadsrätter så höga om man jämför med villapriser? Om man jämför priset och månadskostnaden för en villa och en bostadsrätt och jämför per kvadratmeter så känns priserna för bostadsrätter väldigt höga.

Jag förstår inte varför. Med en villa så ingår parkering, egen tvättstuga, förråd, uteplats mm med begränsad insyn från grannar. Köper man en elbil så är det enkelt att installera en laddare.

Med en bostadsrätt så måste man följa föreningens regler, man kan inte spela musik eller se film på hög volym, man riskerar att ha grannar som stör och som SVT rapporterar om idag så finns risken för bedragare i styrelsen som kan tvinga hela föreningen i konkurs så att man förlorar hela sin insats.

Ofta är villaområden dessutom betydligt lugnare än bostadsrättsområden.

För mig är en villa värd väldigt mycket mer än en bostadsrätt men när man kollar på prisutvecklingen så ökar ofta bostadsrätter mer i pris. Prisskillnaden kan vara lite svårt att jämföra då villor och bostadsrätter ofta ligger i olika områden men bostadsrätter känns väldigt dyra.

Folk använder dem inte bara som bostad utan som spekulationsobjekt och det finns mer lägenheter än villor i storstäderna så priserna blåses upp om inte politiken väljer att motverka spekulationen.

Av mrqaffe

Det har visst varit solförmörkelse så en Warning om det är på sin plats...

Av mrqaffe
Skrivet av Dado1337:

Gokväll
Någon som är duktig på Fläkt hubb o fläkt kontroller. Vad är skillnad och hade man klarat sig på en hubb?
Har 10 st fläktar kopplade till på 1 https://www.inet.se/.../6601170/arctic-flakthubb-10-portar

Skillnaden är att en kontroller har nån typ av egen styrning medans en hub i princip bara är en förgrening som styrs av nått annat tex moderkortet.

Av mrqaffe
Skrivet av Alectrona:

Skulle vilja ha en elcykel med dessa kriterier

Budget runt 30 000kr
Lågt insteg
Fotbroms
Mittmotor
Integrerat batteri i ramen minst 500WH
Pakethållare
Cykelkorg
Låsbart styre så det inte vrider sig när man lägger grejer i cykelkorgen

Försökt leta runt, men inte hittat nån som har allt jag skulle vilja ha

De flesta cyklar jag hittat har batteriet under pakethållaren, men hade velat ha ett integrerat i ramen då det e snyggare och ser inte lika klumpigt ut som när det är under paketethållaren eller utanpå ramen

Det bli nog extremt svårt att hitta en sån cykel, ingen av de mer seriösa tillverkarna skulle bygga en sån för fotbroms är på alla sätt dåligt och farligare än att kunna trampa bakåt utan att bromsa för att kunna positionera pedalerna rätt i förhållande till underlaget och på en elcykel med mittmotor så blir det än värre att styra drift vs broms.

Dessutom så skulle det innebära att man måste använda nått baknav som inte är gjort för e cyklar för att få växlar vilket skulle innebära att det slits snabbare pga det ökade vridmomentet hos en e cykel. Så vitt jag vet finns det inget baknav som är dimensionerat för elcykel som har rullbroms hos någon tillverkare utan det är nått som bara finns på enklare nav för heltrampade cyklar.

Pakethållare och cykelkorg går att montera på nästan alla cyklar så det kan nog handlaren lösa om det inte är monterat från fabrik.

Av mrqaffe
Skrivet av Torparn61:

mrqaffe: Stort tack för den förklaringen/beskrivningen, då fattar jag den biten.
Ska försöka kolla upp vad jag har för standard i resp. enhet.
Förresten, i Asus inställningsmeny finns något som heter Klientlista. Där står varje enhet som är ansluten, och en ruta med Gränssnitt, där står det 2,4G eller 5G.
Kom på i skrivande stund att det inte beskriver vilken Nätverksstandard vi har, trodde för ett ögonblick att jag var smart! Shit.....
<Uppladdad bildlänk>
(Maskade IP och MAC-adresserna)

IP adresserna i lanet är privata och de routas inte ut på internet, de kan inte användas på internet för där har man bara publika ipnummer, vad som är privat och publikt definieras så här https://en.wikipedia.org/wiki/Private_network
Privata ip återanvänds av många samtidigt medans publika vara kan brukas av en enhet.
Macadresser används aldrig på internet utan bara i ett lan.

Av mrqaffe
Skrivet av Night Prowler:

Fungerar en subwoofer för det syftet?

Ja en ensam basmodul kan ofta spela den "övre subbasen" många klarar ju att gå neråt 20 Hz utan att systemet blir mer komplicerat, ska man däremot komma lägre (infrabas) behöver man större system och åtminstone om det handlar om ljudåtergivning (och inte maskeringsbuller) ljuskällor på flera platser i rummet.
Om du ska testa nått så är väl en stor basmodul enklast och den behöver troligen inte ha låg distorsion utan bara kunna spela låga frekvenser med rimliga ljudtryck för det är ju mer buller än återgivning av musik det handlar om.

Du får nog experimentera själv om det funkar att ha typ ett ventilations/trafikbuller i bakgrunden för det är ingen vanlig användning av ljudsystem.

Av mrqaffe

Efter all Abba på tv i kväll så kanske lite akustisk Anastacia passar.

Men det var också skoj att få se Gabriella Quevedo spela Abba på hyllningen så vi behöver nog ändå en Abbalåt som inte var med i tv

Av mrqaffe
Skrivet av oqvist:

Jo den såg jag men verkade ju va dubbla priset mot vad man bör ge för dem? Kanske jag som är snål

Det finns nog prutmån och prylarna är ju dessutom ganska nya men det lär som sagt finnas beg om du letar och inte "måste ha det nu"

Av mrqaffe
Skrivet av Night Prowler:

Jag testade använda en mini massageapparat på bakhuvudet och det blev mycket värre av det. Finns det någon infraljudspparat att ha hemma som man kan prova? Fläktar och dammsugare blir det däremot värre av. Det var därför jag köpte en noctua-fläkt och tog bort den högljudda chassifläkten på datorn.

Det finns infrabasmoduler, blir dock väldigt stort och kanske dyrare än du vill satsa för ett prova, dessutom fortplantas infraljud ganska bra i byggnader så bor du inte i eget hus lär inte dina grannar gilla det.
Infraljud och vibrationer uppstår ofta av trafik och ventilation och man försöker för det mesta undvika att alstra dem för de är tröttande och sänker arbetsprestationer och är de starka nog är de direkt skadliga för kroppen.

Men kanske ska du vara i en måttligt bullrig miljö för minsta besvär och nått som inte är så svårt att testa med är en vanlig basmodul som spelar upp lågpassfiltrerat brus med en nivå som inte stör grannarna.

Av mrqaffe

Tycker du ska pinga din standardgateway, din publika ip, operatörens standardgateway, operatörens dns server, google och ping.sunet och kanske några andra siter du väljer och låta det pinga ett tag, minst något dygn om det inte visar problem.
Använd tex https://www.nirsoft.net/utils/multiple_ping_tool.html som pingverktyg så slipper du en massa manuellt jobb.

Av mrqaffe
Skrivet av Rouge of Darkness:

ja har för mig att chkdisk är en nyare variant av scandisc som kom med senare versioner hur som haver de har iaf samma funktion.

ingen koll på hur du kör scandisk men skulle tippa att det bara är att knappa in scandisk i dos och så kommer den säga vad du behöver lägga till för att scanna C disken om den inte kör igång av sig självt direkt me niom att den failar på automatiska checken så lär det inte bli nån skillnad.

om du försöker installera om har för mig för att starta installationen bara kör

install C:

eventuellt kan du behöva ha navigerat dig i dos till cdenheten med skivan i minns inte exakt har inte kört win 95 på säkert 30 år...

om inte disken redan är tom kan du behöva köra en format c: först minns inte om installationen för win 95 formerar av sig självt innan installation eller inte.

skulle dock tippa att ev disken har fått ålderskrämpor och ev behöver bytas ut då det säkerligen är samma disk som den kom med för snart 30 år sedan från fabriken.

dock försöka hitta en gammal IDE disk idag lär va mer eller mindre omöjligt dock speciellt 2.5" eller 1.8" IDE disk som den troligen kör dessutom.

Det finns små ide ssder idag och en del retrofolk kör också på minneskort med en adapter, ett CF kort har elektriskt samma interface som en ide-disk och det är bara kontakten som skiljer så det är enkelt att använda med en kontaktadapter.

Av mrqaffe
Skrivet av oqvist:

Finns tyvärr inga fynd i Umeåtrakten vad jag kan hitta. Testar nog att bränna ut mina nya förstärkare med xtz89 ändå. De mesta som finns går ju ändå ner i 4ohm så varför i hela friden säljer man förstärkare som inte ska fixa detta??? Fick hem min sony receiver igår. Inte direkt imponerande. Får otroligt lite för pengarna märks tydligt att varje ny förstärkare man köper är plastigare och väger mindre för högre peng. Den här lär inte hålla mer än ett år för 9000 SEK känns det som.

Sony är inte ett fabrikat som är kända för sina förstärkare, det har aldrig varit deras starka område utan mest nått de haft i sortimentet.
Portabelt och "småsignal" är deras nisch men kraftelektronik har de aldrig excellerat inom.

Och när det gäller begagnat så vänta och leta kontinuerligt så lär du hitta för det kommer saker hela tiden typ >
https://hifitorget.se/visa_annons.php/hogtalare_bowers_wilkin...