Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe
Skrivet av Brandx:

Enligt min åsikt finns det ingen anledning till att använda en router man har fått av sin ISP.
Det finns så många bättre alternativ!

Men operatörsroutern duger för de flesta och man behöver inte betala för nått annat så den är för de flesta ett billigare och fungerande alternativ.än att köpa egen utrustning.

Av mrqaffe
Skrivet av underwatch:

Köpte denna från jula https://www.jula.se/catalog/tradgard/tradgardsmaskiner/graskl...

Enligt bruksanvisning ska man ha SAE30 olja och jag undrar om det funkar bra att köra med biltemas olja? https://www.biltema.se/fritid/tradgard/tradgardsmaskiner/till...

Och deras alkatylbensin? Står bara i anvisning att det ska vara blyfri bensin

Ja det bör gå bra. Tänk på att det ofta är bra att göra ett oljebyte ganska fort på en ny motor för det kan tvättas loss skit så kör inte hela sommaren på första oljan.

Av mrqaffe
Skrivet av Cillan:

Hur funkar det med kameror som uppkoppling till wifi? Kan man skicka bilderna till moln då eller vad är wifiet till frö?

Det får du läsa i manualen till kameran, det kan tex också användas för fjärrstyrning.

Av mrqaffe

Om det är fragmentering så borde det ju vara originaldisken som är fragmenterad och inte den du kopierade till och i så fall har den mest ledigt utrymme.
Vilken disk har mest plats ?

Av mrqaffe

Har du jämfört diskarna i diskhanteraren och ser de likadana ut där ?

Av mrqaffe

Använder de samma filsystem och klusterstorlek ?

Av mrqaffe
Skrivet av MatteN:

Lite Tarja, dock inte som det brukar låta.

Lite Tarja-Nighwish (eller Gary Moore) på piano på det passar ju bra.

Skrivet av Pantburk:

Ja vad ska man säga om Margarita och Halocenes nyaste alster.

Av mrqaffe
Skrivet av Dax:

Jo men här är det ju inte människan som läser innehållet och så länge infon inte sparas så är den ju fortfarande hemlig. Sen att krypteringen som användes kanske inte var top notch kan man ju itne skylla MS för utan avsändaren som gjorde ett par fel här typ skickade elak kod till ett moln inom MS etc

Beroende på vad man vill skydda med krypteringen så kan det vara farligt även om det "bara" är en dator som undersöker filen för info kan lätt användas tex för reklam eller missbrukas på andra sätt om den var känslig typ att du uttryckt en politisk åsikt, sexuell läggning, medicinsk diagnos eller annat känsligt i innehållet och den registreras.

Av mrqaffe
Skrivet av eligri:

Vill inte att datorerna ska kommunicera alls.
Kan det synas att det är samma LAN om jag kör en switch innan routern, och har två helt olika SSID?

Datorerna är inte på samma lan utan varsitt eller inte på nått lan alls om du har 2 publika ip till dem.
Åtminstone blir det så om du inte manuellt gör en mer avancerad konf eller har dubbla nätverkskort i dem och kopplar dem med ett kort till internet och ett till ett gemensamt lan.

Av mrqaffe
Skrivet av Quim:

Endast ålder säger inte så mycket om nätagget, jag har ett 10år gammalt nätagg, men har bara några få timmar per månad i drift på det. Så jag ser det inte som utslitet ännu.

Man kan också ha nätagg som körts i 24/7 drift i många år, men på låg last.

Sen kan man ha nätagg som minat krypto i ett par år 24/7....

Vart faller din användning av ditt gamla nätagg?

Ett kvalité agg bör inte ta med sig några komponenter och gör det så, så kan det hända när som helst - hemförsäkring ;).

Det skulle ju vara kul att höra från någon riktig expert - om Sweclockers har en sådan eller om de kan intervjua en sådan från Seasonic eller liknande - vad de har att säga om att återanvända gamla kvalité agg.

Det som slits är främst elektrolytkondensatorer och fläkten, man märker när fläkten är dålig och den är ofta ganska lätt att byta.
Kondensatorerna har en förväntad livslängd beroende på last och temperatur och kan man leta fram databladen på dem så finns värdena där men det kan ju vara lite svårt att veta hur de använts vilket kan göra det svårt att räkna ut hur mycket de "förbrukats" men åldern i sig är inget problem för den förbrukar dem inte utan det är ström och drifttemperatur som sliter på dem.

Av mrqaffe

Jag blev lite irriterad på mixen i den här, musikerna vill ju vara "hemliga" och det är bara Nicoletta som ska vara ansiktet utåt men då tycker jag hon förtjänar att få höras lite bättre mot slutet av låten också, nåja, den var bra och lyssningsvärd i vilket fall även om den nog skulle gått att mixa lite bättre men de fick i alla fall vandra vidare i mörkret mot Changan i Kina när bilen körde fast i snön.
Supermjukt sound och väldigt melodiskt, väldigt snällt men ändå inte en ballad, förbryllande låt

Av mrqaffe

Eller så finns det en dedikerad docka till laptopen, det är mycket vanligt för företagsmodeller från HP och Dell men Acer vet jag väldigt lite om.
Men kolla produktsidan hos Acer.
Och skriv gärna ut exakt vilken modell du har.

Av mrqaffe
Skrivet av Sysop:

Är din definition av ett rum lika med storleken av en fotbollsplan? ...och hur definierar du ett bra Wi-Fi, är det i klass med att tillfredsställa ett fyllt Tele2 Arena? Anledningen till att jag frågar är för att jag inte riktigt känner igen mig i det du skriver här hemma i vår familjelägenhet.

Det finns accesspunkter som är tänkta för en fotbollsplan eller arena men det jag främst menar är att man inte ska använda radio genom väggar eller andra hinder.
Själv bor jag utan grannar inom radioräckvidd så jag har bra förutsättningar för wifi men jag kör äbdå helst kablat så att det som tvingas använda wifi får bästa förutsättningar och det finns ju annat som också använder ismbanden så det är bara dumt att använda wifi till saker där det inte är tvunget.

Av mrqaffe

Vill man ha bra wifi så behöver man självklart också kablar för att kunna montera accesspunkter i varje rum.
Ungefär som att bra mobildatanät är beroende av att det finns fiber för att koppla ihop dem, Radioteknik fungerar bättre ju lägre effekt och kortare sträcka man kan använda.

Av mrqaffe
Skrivet av ztenlund:

Att beskylla Kia för hur ett överdrag ser ut ter sig dock lite magstarkt.

Det kanske var en rattmuff på den men då är den nog ännu värre under.

Av mrqaffe

Vad är hörlursingången ?
Troligen är det nått kabelbrott i kontakten så man behöver klippa bort lite kabel och löda på kontakten igen och det kan nog de flesta verkstäder göra åt dig om du inte löder om den själv.
ta kontakt med en butik med verkstad eller en ren verkstad eller en pa firma på orten du bor.

Av mrqaffe

En annan snygg Kiaratt jag just såg.

Av mrqaffe
Skrivet av trudelutt:

Kan ni få två olika publika IPn från din ISP? Isf kan du förvisso sätta två routrar på en switch bakom fiberkonvertern (om den redan innehåller en switch behövs ingen extra, kolla om den har flera uttag). Sedan konfigurera routrarna att inte använda samma IP-adress på LANet (t ex 192.168.1.1 och 192.168.1.2), och stänga av DHCP på den ena routern (och kanske se till att den första routern inte råkar dela ut samma IP-adress som den andra routern använder till någon annan enhet).

Om det är ett vanligt spel man installerar osv kan det förvisso se att ni sitter på samma LAN ändå. För att göra det lite svårare kan ju den ena routern få en IP-adress som inte ligger på samma subnet, t ex 192.168.2.1 (om ni kör subnet-mask 255.255.255.0 på båda, vilket brukar vara default). Då kan dock inte datorerna kommunicera med varandra på LANet, så det kan ställa till en del problem.

Skulle man få 2 publika ip och har en switch från operatören så är den switchen ändå ofta tänkt som tjänstefördelare och kommer då inte att ge önskad funktion för den har bara en port för normal datatrafik, de andra portarna är för tv och telefoni.

Av mrqaffe
Skrivet av BMac:

"Med en topphastighet på 7,2 gigabit per sekund ska det vara möjligt att hantera två UHD-filmer på 30 gigabyte på cirka en sekund."

Hur många sekunder skulle det ta att hantera två fullhd filmer på 30 gigabyte då? Det antyds att olika filtyper tar olika lång tid att flyttas runt i minnet

Det stora problemet är att man inte har skärmar och grafikkort som kan visa 2 filmer på 1 sekund och dessutom lär det vara svårt att få ut nått av filmen när man tittar på den i den hastigheten för hjärnan hänger inte med.

Av mrqaffe
Skrivet av TotalF:

Läääänge sen jag ägde en "stereoanläggning" men nu har jag köpt ett beggat set med DLS Flatbox XL + Flatsub stereo 2.1.

Typ, vägghögtalare samt bas med inkluderad förstärkare.

Nu råkar han inte ha skickat med strömkabeln.

Se bild på baksidan - vad för slags kabel är det jag ske försöka få tag i, namn/länk?

<Uppladdad bildlänk>

Behöver du köpa en så besök din secondhandbutik och kolla där för de brukar vara ännu billigare och du hjälper till att minska "skrotberget"