Inlägg

Inlägg som GGeorgss har skrivit i forumet
Av GGeorgss
Skrivet av Bozzeta:

Har du en äkta licens kan den inte gå ut.
Ta en bild med mobiltelefonen istället.

Licensen ska vara äkta.
Men konstigt nog, när jag skulle ta en mild med mobilen, så slutade meddelandet dyka upp. Har varit OK i en vecka nu, tills nu i kväll. Nu finns följande meddelande nere i högra hörnet.

Av GGeorgss

Har försökt ta skärmdump av meddelandet, men det fungerar inte. Går inte att göra något annat än att klicka på de två val som visas. Gå till inställningar eller Stäng. Min Win11 dator fungerade finfint i nätverket, så jag använde den för att uppdatera routern, och efter omstart av tian, så fungerade även nätet på den.

Av GGeorgss

Har Microsoft blockad nätverket?

Har under en tid fått meddelandet att min Windows 10 licens snart går ut. Har ignorerat detta, och kunnat köra vidare, tills nu.
Plötsligt, så fungerar inga nätverkstjänster förutom Edge.
Jag kan inte gå ut på nätet via Firefox längre. Jag har provat att installera Brave, men installationsprogrammet kommer inte ut på nätet. Jag kan inte ens komma åt min Router. Dock verkar accessen till min NAS fungera.

Enda sättet för att komma ut, är att köra Edge. Någon mer som har liknande problem? Har Microsoft blockerad min Windows, för att tvinga mig att uppgradera?

Av GGeorgss
Skrivet av MatteN:

Finns fortfarande orginal att få tag på, tex på amazon.se för under 200 kr. Ger 5,1V 2,5A.
https://www.amazon.se/Officiell-str%C3%B6madapter-f%C3%B6r-Ra...

Tackar för tipset. Beställt en. Får se hur den fungerar.
Har för övrigt satt mig på väntelista för en Pi5

Av GGeorgss

Tycker OSMC plattformen fungerar hyggligt, men har ett annat problem.
Då det inte verkar gå att köpa nätdel speciellt anpassad for Pi3, så har jag testat lite olika mobil laddare. Får dock ganska ofta meddelande om undervoltage.

Går att mata den med 5V via 40-pin headern på pinne 2 & 4? Kan tänka mig att 3D-printa en låda där jag kan montera en vanlig DC-plugg och mata med en nätadapter typ som denna?
https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/natadaptrar-nat...

Av GGeorgss
Skrivet av MatteN:

OSMC har mer av ett riktigt OS i botten (Debian) medan LibreELEC är rejält strippat på det mesta för att bli resurssnålt.

Jag märkte att det krävs en del resurser. Började med att lägga KODI ovanpå en vanlig Debian installation. Gick inte att titta, då filmen blev väldigt hackig.

Det finns addon-bibliotek, men utbudet är väldigt begränsat. Hittade endast SVT Play, resten som ARD var inte intressant.

Anledningen till att jag har börjat fippla med detta, är att DLNA funktionen på PS4 suger, och finns inte överhuvudtaget på PS5. Vill kunna köra nedladdade filmer/serier från min NAS. Fungerade utmärkt med PS3, på dom codecs som stöddes av konsollen.

Av GGeorgss

Kastat mig in i enkortsträsket

Har börjat fippla med en Pi3 B+, som jag har satt upp som mediaspelare.
Kör OSMC på den, och den verkar lira ok. Någon fördel att välja LibreELEC Kodi istället??

Nu till min fråga.
Är det någon som vet hur man fixar in streaming tjänster såsom Viaplay, Amazon Prime och TuneIn?

Av GGeorgss

Söt lappis som medarbetare

Av GGeorgss

Har faktiskt två. En Brother HL2350 och en Lexmark MC2535 kombinerad färgskrivare/kopiator/scanner

Av GGeorgss

"Hold your horses"!! vissa uttryck dör aldrig

Av GGeorgss

Hur stor skulle en INTEL8086 vara i 3nm, jämfört med orginalet?

Av GGeorgss
Skrivet av talonmas:

Ni som alltid förespråkar att dra kabel hemma istället för att köra trådlöst... Vad sa ni nu?? Kan eran lilla länk-lampa göra detta? Nä, trodde inte det!

Trådlöst ftw!

Tråden sitter där var den sitter. Behöver ingen firmware uppdatering, när det visar sig att tillverkarna har gjort ett sloppy job.

Av GGeorgss

3 Tower ( 2 Ryzen, 1 Intel)
2 bärbara
1 HTPC kub
1 Intelbaserad Home Automation
2 paddor
Räknar inte med Rasberry Pi och alla Arduinos.

Av GGeorgss

Kanske inte relevant, men har du XMP aktiverat? Hade själv liknande problem med BSOD, reboots mm. tills jag avaktiverade XMP i BIOS

Av GGeorgss
Skrivet av Dimman:

Åh yes, köpte en 15” Zepto runt 2008 (EDIT: en Zepto Znote 6625WD). Linuxstödet var kanon vill jag minnas, likaså supporten. Sålde den nått år senare för att köp en macbook tror jag. Trevlig maskin hur som

Har en sådan liggandes. Glappar i nätverkskontakten, och batteriet totalt slut. Men den var grym.

Av GGeorgss

Jag kan ha fel, men vad jag förstår, så har inte PS5 stöd för 1440, så den blir skalad till 1080.

Av GGeorgss

Köpte HTC Desire på julrean 2010. Blev blåst av MM, då den hade legat konstant på 1990:- i ca. två månader som ordinarie pris. Dom höjde den lagom till 2290:- innan dom erbjöd 20% mellandagsrabatt. (Blev faktiskt intervuad av TV4 nyheterna angående fusket)

Av GGeorgss

Racingstol/cockpit

Tröttnat på att köra med ratten skruvad på skrivbordet, så jag tittar på lite racingstolar i dagsläget.

Playseat Evolution Pro Alcantara versus Svive Racing D2 Simulator cockpit. Några åsikter? Hur är kvaliteten? Lätt att bygga ut?

Av GGeorgss

Uppgraderade min med denna disk. Fungerar suveränt.
https://www.inet.se/produkt/4302369/gigabyte-aorus-nvme-gen4-...

Av GGeorgss

Jag skulle gärna vilja se ett test av HDMI2.1 skärmar, där man avväger vilken skärm skulle passa bäst till både PC och PS5.
Är själv ute efter en skärm som skulle fungera till båda.

Pratade med en säljare hos en välrenommerad databutik, som påstod att jag borde köpa en TV till PS5an, "då konsoler är gjorda för TV" enligt hans påstående.

Svaret från TV-butiken var att "Vi brukar skicka kunderna till databutiken, när dom frågar efter en skärm till PS5an, då det finns ingen riktigt bra TV för den"