Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av Woodlauncher:

Akryl? Va? Vill de inte specifiera närmare vad det är för plast utan säger bara att tangentbordet är tillverkat av PLAST? Det är mitt tangentbord också. Eller det kanske är tillverkat av sten? hmm..

Jag har inte heller haft några problem med att mitt tangentbord repats eller åkt ner i golvet..

Akryl är en typ av plaster, och de menar troligen PMMA (Plexiglas). Det finns ju andra typer av plaster än just akryl-plaster.

Av nikwid

Snyggt så länge man inte använder det, precis som mitt Razer Lycosa. Blank plast är så jäkla korkat, men ack så vanligt. Ännu värre inom mobiltelefonvärlden. Det fastnar fingeravtryck på en gång.

Av nikwid
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Det finns inte så många bättre rattar än G27, det finns vissa som är mer hardcore men dem kostar SKJORTAN.
Pedalerna vibrerar inte i verkligheten..

Jag kan ge dig de bästa G27 inställningarna (i logitech profiler) för LFS:

/.../

Så.. nu har du fått lite info om LFS och G25/G27, haha ^^

Hmm, jag måste ju ändå påstå att man kan "känna vägen" genom pedalerna/golvet på en riktig bil, även om det kanske mer är en "allround" känsla av ljud från vägen som fortplantas in i chassit, t.ex. vid gruskörning. Det kan också kännas genom bromspedalen om man bromsar på halt underlag (eller väldigt hårt) så ABS-en slår i. Jag tror att det skulle ge en bättre känsla med lite vibration i plattan för pedalerna, även om det tekniskt sett inte är enbart där som en riktig bil vibrerar. (Det bästa hade ju varit att ha en vibrerande/skakande stol också, men återigen, det känns lite overkill. Då buskör jag hellre lite riktig bil )

Haha, ja det var en del inställnigar. Jag gillar dock att ha fullt rattutslag. Det tog ett tag att vänja sig vid att det inte är samma sak som att vicka med tummen på en gamepad dock, men det är ju därför man har en ratt till att börja med.

Av nikwid
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Ehm.. använda G27 till NFS.. är väl ungefär som att använda en 30.000 kronors speldator till att spela tetris med.
Sämre skitspel än NFS finns inte, prova LFS (Live for speed), mycket bättre.

Så du tycker att kärkänslan i Shift är bra/"svår"?
oj oj oj.. hmm.. jag vet inte ens vad jag ska säga lol, jag tror att jag nöjer mig med att sitta här och riva mitt hår.

Varför bli så uppjagad? Faktum är att ett G27 är väldigt långt från att kunna simulera bilkörning, oavsett hur bra programmet är, så inte är det särskilt overkill med ett sådant. Det har ju inte ens force feedback i pedalerna... kom igen, åtminstone lite vibration borde ju varit lätt att lägga in tycker jag.

Ett G27 känns med andra ord som en ganska lämplig leksak till ett spel som Shift, men rätt löjligt för någon som verkligen vill ha en bilsimulator. Men, det kanske bara är jag som inte tyckte det var särskilt dyrt och egentligen köpte det på impuls för att ha lite skoj med kompisarna på förfester. Min kommentar om att känslan är bra/svår i Shift är ju i jämförelse med de tidigare NFS-spelen där man i princip kan gasa fullt hela tiden och bara preja undan trafiken utan att spinna loss själv. Detta kan man ju inte i Shift.

Jag kanske testar Live for Speed när jag fått i ordning alla grejer (håller på och flyttar) men vette tusan om jag har ork för den nivån av inställningar. Det såg inte särskilt grafisk snyggt ut heller från screenshotsen, men jag har ju som sagt inte testat.

Av nikwid

Jag har förhoppningar på Need for Speed: World, så jag får använda min G27:a lite mer.

Jag hoppas...

  1. att de implementerar ett system som hindrar folk från att idiotköra och krocka med varandra hela tiden. Helst skulle jag se realistiska skador på bilarna.

  2. att det verkligen blir en öppen värld där man kan cruisa runt utan begränsningar, förutom att man kan köra PvP race såklart.

  3. att det inte blir nåt pay-per-month system. rolig är det inte med racing.

  4. att körkänslan är minst lika bra/svår som i NFS: Shift.

Av nikwid

haha, 12 000 kr, det är vad hela mitt datorsystem inklusive 23" skärm, tangentbort, mus, högtalare etc kostade för ca 2 år sedan och det håller fortfarande för crysis (om än inte med maxade inställningar).

Av nikwid
Skrivet av anon127948:

Ni skulle inte kunna testa typ saphire vapochill eller vad de nu heter? har hört att de ska vara riktigt trevliga och då slipper man böket med att byta kylare

+1

Skulle vara intressant att se hur bra Sapphires Vapor-X presterar. Man slipper ju både krångel och risk att klanta till det, samt så behåller man ju garantin.

Btw, jag har funderat på det där med Vapor-X kylarna. De fungerar ju genom att förånga och kondensera vätska, så de borde väl egentligen ha kylaren ovanför kortet, eftersom ånga stiger. Annars blir det ju som en vattenkokare man vänt upp-och-ner på, dvs högst olämpligt med värmeplattan i toppen och vattnet i botten.
Nån som vet hur de fungerar?

Av nikwid

Hey, den verkar ju cool. Ytterligare en grej att lägga till den ultimata gaming-riggen alltså, kanske tillsammans med OCZ Neural Impulse Actuator.

Av nikwid

Trevligt och innovativt med lite fokus på själva spelkontrollerna, nu när så många andra hoppat på 3D-tåget. Det känns som att det inte går att göra spel - speciellt då FPS - så mycket mer avancerade innan spelkontrollerna också blir det. Annars kommer vi för evigt vara fast vid att alltid titta dit siktet är och behöva stanna upp för att interagera med objekt. Jag vill kunna kasta en handgranat åt vänster, samtidigt som jag tittar åt höger dit jag slänger mig för att ta skydd, samtidigt som jag skriker ut en varning till mina lagkamrater. Typ.

Att använda fötterna är väl en bra början till ett mer följsamt spelande, istället för 150 knappkombinationer som någon nämnde.

Edit: En uppgradering till "knappar på golvet" skulle ju vara en "fot-joystick". Man borde kunna ha rätt bra kontroll på en sådan. Tänk er en stor tryckkänslig platta, typ Wii balance board. Då kan man förflytta sig med den ena foten. Den andra kan styra en pedal med kanske 3 lägen så man kan hoppa/ducka/krypa.

Det lämnar händerna fria för att använda dubbla möss eller joysticks så att man kan titta och sikta oberoende av varandra. En rad tumknappar och scrollhjul på det och man kommer åt alla vapen och kommandon. *Önskar hårt att någon tillverkar detta åt mig*

Av nikwid

Haha, va kasst. Z och Y har bytt plats, och jag vette fasen vad de skrivit på Å-tangenten... Sopor

Av nikwid

Inte säkert att det går så bra eftersom Crysis bara kna utnyttja upp till 4 kärnor om jag inte misstar mig.

Av nikwid

Sådana här minnen kan det finnas användning för i beräkningsmaskiner också. Har en jobbdator med 24GB RAM, och det går att maxa ut utan problem när man kör numeriska analyser, så möjligheten att sätta in ännu mer minne är inte alls dumt.

Sen är det ju en trevlig bonus för oss gamers om detta sänker priserna på minnen i klassen 4-6GB.

Av nikwid

Vad i hela... ? Installerade just nya CCC och drivrutiner. Och vad är det jag ser. CCC suuuuger ju mot förra versionen. Varför tog de bort kategoriträdet till vänster? Man hittar ju ingenting, och det saknas till och med inställningar. Jag lyckades inte avaktivera clone mode, som för övrigt verkar heta clone mode på ett ställe och "duplicate" på ett annat.

Jag fick så att säga "köra över" clone mode med en "extend desktop" för att därefter kunna klicka på "disable display", via ikonen i aktivitetsfältet.
För att inte tala om att aktivera clone mode till att börja med. Hittade inte nån option för det. Däremot gick det att sätta en hotkey för "duplicate screen" och det fungerade.

Det blir till att byta tillbaka till gamla CCC. Har ni tappat vettet, AMD?!

Av nikwid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeuxlarsson
Du kan inte köra dom i crossfire. Endast kort av samma serie, och att köra kort från olika DX serier är ju bara absurt.
5750 kan endast köras i CF med ett till 5750 eller ett 5770.

Ah, där ser man. Kände mig skeptisk, och det var ju befogat. Tack för snabbt svar.

Frågan är ju då hur 4850 + 4890 presterar i CF. Det blir ju nämligen dyrare än till och med ett 5770. Funderingar, funderingar... Det vore ju värt om det är mycket bättre, men på nåt sätt tror jag inte det är det.

Verkar som att nån billig väg till stor prestandaökning inte finns utifrån min nuvarande config. Crap...

Av nikwid

Hej allihopa.

Funderar på att skaffa ett 5750, troligen Sapphires Vapor-X version (skiljer bara 100kr mellan Vap. X och "vanliga" Sapphire på Dustinhome). För tillfället har jag ett Asus 4850 512MB, på ett Asus M4A78-E 790GX moderkort.

Att köra mitt 4850 och ett nytt 5750 i Crossfire, skulle det vara någon idé? Det är ju t.ex olika stöd för DX (10 vs 11). Dessutom sänks ju PCI-e busshastigheten från x16 vid singel till x8 i CF.

Finns det kanske något billigare alternativ där CF kan ge en skillnad och kanske ge ungefär samma prestanda som ett enkelt 5750 månntro?

(BTW, lite off topic kanske men jag borde nog uppgradera mina RAM från 800MHz till 1066MHz för att de inte ska ska flashalsa ett nytt kort va?)

Av nikwid

Hej,

Det låter lite som att du har samma problem som jag har med mitt Gigabyte MA790X-DS4 och Phenom II 920. Har snackat med Dustin, och de nämnde att det kunde vara en gammal BIOS. För Gigabyte är det ver. F6 som stöder din och min cpu, och den kom 23 dec -08 så det är ju inge så länge sedan.

Dock har jag varningslampor på mitt Asus HD4858 grafikkort. Två st röda LED lyser. Har du problem med ditt externa grafikkort?

Min processor blir varm, och alla fläktar går igång vid start, men ingen bild och varningslampor på grafikkort som sagt. Vet att vi itne har samma komponenter, men tänkte mest dela med mig av ett liknande symptom. Hoppas det löser sig. Själv börjar jag få lätt panik.

Av nikwid

Inte en tabbe direkt då jag inte kunde göra nåt åt det, men klart intressant. Satt vid laptopen för ett antal år sedan, då det smäller till som fasen utanför huset, och jag ser en ljusblixt bakom skärmen och i glipan mellan skärm och tangentbordet.

Det var inte bättre än att blixten hade slagit ner ute och mitt närverkskort var helt grillat. Dock fungerade resten av datorn perfekt, så jag kunde köra på finfint med det trådlösa nätverket... Tur i oturen får man säga.

Av nikwid

Hej,

Jag har samma problem, två röda dioder på grafikkortet och fläkten startar ej. Dock hoppar den till lite grann när man slår på och av strömmen. Alla andra fläktar fungerar bra.

Jag har samma grafikkort, chassi och nätagg som du har, men ett Gigabyte GA-MA790X-DS4 moderkort, och en AMD Phenom II X4 CPU (2,8GHz-versionen).

Jag har testat att byta mellan båda PCI-E sladdarna från aggregatet, samt med och utan molex-sladden till moderkortet. Dock står det i moderkortets manual att denna är till för extra strömförsörjning om man ska köra Crossfire, så den borde inte behövas tycker jag.

Kortet verkar sitta bra i PCI-E x16 port nummer ett, men ska testa att sätta den i den andra också.

Någon mer som upplevt samma sak och löst det?

EDIT: Testade i den andra porten också, med samma resultat. Ska skicka tillbaka kortet till Dustin och få det utbytt, så får vi se hur det går. Har kollat med voltmeter att nätagget verkar ok.

Av nikwid

Sådär, här har vi ordern, beställd och klar. Allt från Dustin, förutom tangentbordet (som jag skriver på nu ), det köpte jag på stan tidigare idag. Labtec Ultra Flat Illuminated Keyboard (SV) - 229kr. Trevligt med röd/orange belysning istället för blå.

Tusen tack för all hjälp. Nu är det bara att hålla tummarna.

Artikelnr. Benämning Antal för lev. Restn. antal à pris Radtotal
5010205601 ACE MOUSE MLUC100 LASER 1600D + MUSMATTA 1 0 130,11 130,11
5010205602 ACE MUSMATTA MDC-5 BLÅ #KAMPANJ 1 0 0,00 0,00
5010150410 ASUS RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DVI 1 0 1 551,88 1 551,88
5010142536 ANTEC THREE HUNDRED ULTIMATE GAMER CASE MIDITOWER 1 0 625,74 625,74
5007610029 ANTISTATBAND HANDLED 1.5M + KROKODILKLÄMMA 1 0 35,51 35,51
5010113717 CORSAIR 4GB DDR2 XMS2 PC6400 (2X2GB) 1 0 540,92 540,92
5010110963 COOLER MASTER GEMIN II SOCKET-AM2/754/939/940/LGA775 1 0 349,41 349,41
5010133748 CORSAIR VX 550W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V 1 0 879,15 879,15
5010206410 AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ 8MB SOCKET AM2+ BOX 1 0 2 274,66 2 274,66
5010126196 COOLER MASTER PTK-002 THERMAL COMPOUND KYLPASTA 1 0 39,48 39,48
5010189739 WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 640GB 7200RPM SATA/300 32MB 1 0 844,66 844,66
5010099389 XILENCE FAN FILTER FOR 120MM FAN 1 0 35,79 35,79
5010140960 FRACTAL DESIGN SILENT SERIES 120MM 15DB RETAIL 3 0 84,79 254,36
5010124344 GIGABYTE GA-MA790X-DS4 AM2+ ATX 1 0 1 119,71 1 119,71
5010206061 SAMSUNG SYNCMASTER 2343BW 23# TFT TCO-03 SVART 1 0 2 282,49 2 282,49
5010029443 KABEL MONITOR DVI-D HA TILL DVI-D HA 2.0M 1 0 86,12 86,12
5010129026 LABTEC PULSE 386 2.1 LABTEC HÖGTALARE 1 0 257,54 257,54
5010165345 SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK SVART 1 0 233,91 233,91
____________________________
Netto 9 233,16
Moms 2 348,09
Frakt inkl. moms 199,00
Öresavrundning -0,44
Ordertotal 11 740,00 (11 969,00 med tangentbordet, och därmed är det priset för hela kitet)

Av nikwid

Hittade ingen om att det var någon skillnad på 500 och 640, kollade deras hemsida.

Du har rätt i att man kan köpa nåt på blocket, men det var inte så dyrt det här, och det är schysst med en nytt fräscht med garantier och enkel leverans, allt på samma ställe. Gillar Dustin starkt.