Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid

Mitt ärende är också avslutat nu, med högst lycklig utgång. Fick tillbaka alla pengarna via banken, och har fortfarande kvar skärmen. Epic win-win skulle jag vilja säga

Av nikwid

Hazaa!

Glada nyheter kära barn! Fick hem ett brev från banken idag där de bekräftar att jag får behålla de pengar jag fick tillbaka tidigare. Jag har alltså, efter en lång och mödosam process, fått tillbaka vartenda öre (3 980,92kr) för skärmen. Skam den som ger sig.

Jag vill tacka för allt stöd jag fått här på SweC. Jag hoppas att denna tråd kanske kan hjälpa någon annan som befinner sig i en liknande sits.

Nu ska jag njuta av lite ME3 på min stora gratisskärm och känna mig skadeglad mot Overclockers. Ha det fint!

Av nikwid

Måste också skriva ner en rad och berömma dig för ett enastående bygge. Helt sanslöst vackert! Om jag bara hade tid så skulle jag gärna försöka göra något liknande. Neon och plexiglas-konstruktioner i all ära, men det här är ju ett konstverk som man skulle vilja placera mitt i rummet. Bra jobbat!

Av nikwid
Skrivet av godspeed:

----------------------------------
Och en dator har i princip _alla_ , och kylskåp, det var inte jag som började med den usla jämförelsen med kylskåp.

En dator kan vara superviktig, men gemene man har inte en dator som inte går att ersätta med en annan och är det SÅ livsviktigt med en dator, då får man ha en i reserv, datorer kan gå sönder vare sig man vill eller inte, och om den gör det och den nu är så livsviktig får man köpa en ny ifall dator nr 1 fallerar.

Jag håller däremot med om att han ska få datorn fixad, vilket ni inte verkar tro??

Jag tror att ni som opponerar er mot mitt tankesätt, tror att jag försöker få TS begäran till att vara orimlig,det är det inte, bara det att argumentet att en enda dator tippar omkull ens hela liv och existens, det är det jag opponerar mig emot, och att det är en dator som skulle vara oersättlig och att det inte går att leva utan den, även om man har studier på distans så lär detta gå att lösa, herregud människor, ifall ni är så fasligt beroende av en enda dator så måste ni nog tänka om lite, det är som att ha sitt livsviktiga arbete som bara inte får försvinna på enbart datorn och sen inte ha en backup, voila, hårddiskrasch eller den blev stulen så är ert liv i samma sits och ni inser "just det, va dum jag är som inte hade backup/extradator..nu kommer mitt liv att gå i kras!"
Det är många som gör så, och som hamnar i otrolig knipa, men som med annat, tänker man i förväg så går saker att lösa.

Jösses, ibland undrar man vad ni läser egentligen, jag opponerar mig inte mot TS, läs nu denna raden en gång till, jag opponerar mig mot tankesättet att man inte kan vara utan sin dator, och ifall man inte kan vara det, så varför har man inte en extra utväg?

Blir också en annan sak som faller mig i tanken, det är att problem är till för att lösas och att de flesta problem inte är just olösliga, alternativ måste ju TS ha på något vis och har man inte det, ja, då kan man inte sätta sig och vara arg på butiken för att man själv inte garderat sig mot eventuella missöden.
Shit happens, och datorer och produkter går sönder, är inte meningen men sorry, det händer faktiskt, och ibland inte som det är tänkt men att BLINT lita på en produkt som en pc, njae, det är inte en så god ide utan att ha andra utvägar, så är livet, inte sant.

Dold text

Det får falla under klausulen "-är huvudet dumt, får kroppen lida" och det var min åsikt i detta bara, seså, släpp nu benet, grävlingen;)

Jag ville bara ge en liten annan infallsvinkel på den högst subjektiva uppfattningen att man inte kan/bör vara starkt beroende av sin dator. Har ingen som helst lust att ge mig in i någon längre diskussion om detta, så lugna dig. Tråden handlar ju om att TS vill häva köpet, eftersom han inte kan vara utan datorn, så dina många och långa inlägg om att han egentligen visst borde kunna vara utan datorn, och faktiskt får skylla sig själv för att han är beroende av datorn utan en reserv (alla kanske inte har råd med extra datorer) kan framstå som lite kontraproduktivt. Han bad om hjälp att lösa ett problem, inte en utläggning om att problemet är hans fel till att börja med.

*Benet släppt*

Av nikwid
Skrivet av godspeed:

-----------------------------------------------------------
Ifall det nu är livsviktigt så måste man inse, att datorer och allt annat här i världen kan gå sönder, ett kylskåp är livsviktigt och en dator är det inte, så din liknelse faller rätt hårt på detta.
Plus, att om man som butik skulle tillhandahålla lånedatorer till alla, det skulle bara inte gå, det är ju sällan så att man har möjlighet till detta också för den delen.

Hej. Hur kan ett kylskåp vara livsviktigt? De är relativt moderna tekniska påfund, bara lite äldre än datorn, och vi har klarat oss utan dem tidigare i historien. Ärligt talat skulle jag klara mig bättre utan kylskåp än utan dator. Man kan leva på konserver och torrmat rätt bra, iaf en vecka medan kylskåpet är på service...

Ser du problemet? Man kan inte dra alla över en kam och säga att en dator inte är superviktig, bra för att den inte är det för dig. Det måste göras en bedömning.

Av nikwid
Skrivet av godspeed:

-------------------
Folk använder ofta detta som argument, för att få sina serviceärenden/RMA/reklamationer och pengar åter så fort som de bara kan, anger tiden och att de inte kan vara utan sin dator pga räkningar osv, men att en människa inte känner en enda person i sin omgivning som har dator är fullständigt osannolikt i dagsläget
Men, kunder drar ändå fram det argumentet då de står i butiken och är jättearga för att det tagit 7dgr och det snart är räkningsdags och deras dator är fortfarande inte tillbaka från Infocare/Anovo eller var de nu månne skickats, de anser att det finns ingen rimlighet i det här, jag brukar lugnt bara påpeka att jobbet har oftast datorer och biblioteket/skolan/vänner/släkt/familj, att det är princip nästan omöjligt för en människa idag att inte känna en enda person som inte har dator eller känner någon som har det, så det argumentet är ganska verkningslöst i min mening.

Men, om man är utan datorn orimligt länge, då är det något helt annat, butik och tillverkare måste ju få en chans att åtgärda datorn, men att den skulle vara borta i månader i sträck är inte rimligt.

Likaså, om man inte kan vara utan sin dator, och är fullständigt i dess våld, ja då får man göra som så att man har en ytterligare dator att byta mellan, för tänk om garantin går ut på datorn man har och datorn är irreparabel eller tar tid att laga, vad gör man då? -jo då får man kuta för att köpa sig en ny och ändå förlorar tid på detta osv.

En liten inflikning: Skulle man också kunna kräva att någon vars kylskåp gått sönder ska låna grannes för att förvara mat? Eller om bilen går sönder så ska man samåka eller ta bussen? (Nu menar jag om det är nya produkter som man ska har rätt att reklamera, inte bilservice på en 20 år gammal bil.)

Tycker inte ditt argument riktigt håller.

Av nikwid

Hej! Jag lirar gärna med folk från SweC. Adda gärna mig, Niklas, (usernamne: Sakeyn) och min kompis Patric (username: HankMacao).

Btw. Nån som fått ingame chatt och röstfunktion att fungera? Det händer ingenting för mig när jag trycker på de knapparna...

En annan sak jag inte heller fått att fungera är att välja vilka powers/abilities som skall vara i vilka quickslots. Nån som trxat ut det?

Av nikwid
Skrivet av fas723:

Hej på er! Här kommer slutet på min story med OC.

I fredags fick jag tillbaka mina slantar från OC. De var ganska upprörda då de insåg att de hade gett mig ett RMA-nummer av misstag. Men eftersom jag redan hade skickat in skärmen kunde de inte återkalla reklamationsärendet. Jag förlorade mina 29£ i frakt till Sverige, men det hade jag räknat med. Nu har jag ett ärende liggandes hos Europeiska för min 675 SEK som frakten tillbaka kostade mig. Dessa kommer jag processa (om än långsamt) tills att jag får tillbaka dem av OC.

Förra vecka fick jag dessutom hem skärmen på nytt från Mediafrost. Allt var som det skulle. Inga sprickor, inga döda pixlar eller damm bakom glasskivan. Skärmen presterar dessutom helt fantastiskt! Och nu till det bästa. På Mediafrost betalade jag allt som allt ~1500 spänn mindre än på OC, dessutom fick jag tillbaka mer av OC än jag betalat för skärmen från första början tack vara valutaändringar. Så nu såhär två månader senare är jag ändå ganska nöjd med resultatet.

Tack alla för ert stöd i kampen mot OC!

Hej! Skönt att det löste sig så pass bra till slut för dig. Skulle dock rekommendera att du skall processa även ursprungsfrakten. Den skall du också få tillbaka.

Jag har btw fått tillbaka mina pengar. Vet dock inte om det är permanent då Mastercards utredning inte är klar (vad jag vet). Den som lever får se.

Av nikwid

Uppdatering: Fick svar från Konsument Europa, som i sin tur fått svar från det brittiska kontoret. Enligt dem så kan jag inte kräva att OC skall hämta skärmen. Däremot skall jag skicka in den på egen bekostnad och sedan kräva att de betalar tillbaka även detta.

Enligt mig är det mer en tolkningsfråga. Jag hade dock kunnat tänka mig den lösningen om OC hade föreslagit det själva, istället för att bara blåneka att jag har rätt till gratis returfrakt. Ingenstans meddelade de att jag skulle få pengarna tillbaka.

Jag får hoppas på Mastercards utredninng. Jag har ju trots allt skickat ett intyg på att skärmen är defekt, och det skulle ju innebära att jag inte behöver skicka tillbaka den, enligt kvinnan på banken. Vi får se, men jag börjar blir lite uppgiven.

Av nikwid
Skrivet av Troberg:

Varför har exempelvis vissa tangentbord så att man kan trycka på alla knappar samtidigt och den registrerar det?

Därför att även när jag dampar loss i ilska och slår med nävarna vilt på tangentbordet så vill jag fortfarande ha perfekt registrering?

Med det så är det dags att gå hem från jobbet och hämta ut sitt nya Qpad MK-50. Hej hoj!

Av nikwid

Awesome! Jag vill ha en sån här. Vet inte riktigt till vad, men jag villvillvill. Jäklar vilken prylorgasm man kommer få med den här nedfälld i soffbordet eller skrivbordet.

Av nikwid

Har nu fått bekräftelse från banken att de utreder ärendet och att jag temporärt får tillbaka pengarna. De kan dock dras tillbaka utan notis om de finner att jag inte hade rätt till min reklamation (hoppas jag ju inte på). Men, saker är på G.

Av nikwid
Skrivet av fas723:

nikwid: Fick erbjudandet av James att få tillbaka pengarna, då torskar jag frakten (en gång till). Bestämde mig för att ta en ny vända med skärmen. Dumt?

Tror nog att du gjorde ett OK beslut. Förstår ju att det skulle vara surt att slänga pengar på frakt och inte få nåt alls för det. Håller tummarna för att du får en vettig skärm nu. Jag förstår också att du inte vill driva lika hårt som jag iom att din skärm är helt trasig och därför inte av värde för dig. Min fungerar ju, och jag är rätt övertygad om att OC bara skulle hävda att de inte hittar några fel på den, så därför ville jag ju inte skicka iväg den för egna pengar och hoppas på deras goodwill.

Av nikwid

Uppdatering:

Har nu lyckats få ett intyg från en lokal PC-reparatör att skärmen har 90-120 pixeldefekter (svårt att räkna). Det är inskickat till min bank, tillsammans med konversationshistorik, problembeskrivning och en blankett för reklamationer som banken tillhandahöll. De är mycket tillmötesgående och förklarade utförligt hur jag skulle fylla i blanketten. Jag kunde också maila in allt för att starta ärendet snabbare, medan originalen med påskrift kommer på post lite senare. Mycket trevligt.

Jag har rätt goda förhoppningar om att få tillbaka pengarna den här vägen.

Skrivet av fas723:

Pratade med VISA UK idag. Det ska nog gå att få tillbaka slantarna även om jag betalat med debit. Såhär står det på deras hemsida:

What can I do if I don’t receive goods or services I have purchased using a Visa debit card?

Visa’s consumer protection offers consumers the opportunity to reclaim money spent on a Visa card if they are an innocent victim of fraud, they do not receive goods or services as expected, if goods are lost or the wrong goods are received. Simply put, there is no safer way to pay than with a Visa card. There is no upper limit on the value of the goods or services to be refunded and in most cases customers are covered for purchases abroad on their Visa cards as well as in the UK. The protection is subject to the terms and conditions of the payment services provider issuing the Visa card.

http://www.visaeurope.com/en/newsroom/faqs.aspx

Dold text

Så det verkar inte vara kört även om Overclockers strular. Väntar med spänning på deras svar.
Jo, jag skickade in ett ärende till deras "riktiga" claim-avdelning också. Får se vad de säger/ger.

Har du fortfarande inte fått något svar?

Skrivet av Grottbert:

Står det någon annanstans än i produktbeskrivningen att dom inte säljs utanför UK?
Menar, om man vet vad man ska ha läser man oftast inte produktbeskrivningen så noga så dom borde ju skriva det vid köpknappen eller i orderbekräftelsen eller liknande.

Sen verkar overclockers ha väldiga problem med att skilja på deras "garanti" och reklamation. Borde ju dom som återförsäljare ha koll på tycker man.

Faktum är att det inte står någonstans. Det står bara inom en parantes att garantin enbart är för kunder inom UK, vilket är helt oväsentligt. Dock hade det nog inte räckt att skriva med stora röda bokstäver över hela sidan att man inte får köpa: är det möjligt att köpa så måste de också upprätthålla alla förpliktelser de har mot kunden. Om de inte vill leverera utanför UK så måste de göra det omöjligt att köpa, vilket inte är svårare än att skriva en rad kod som säger ifrån när man väljer ett land annat än UK i leveransalternativen.

Att de inte kan skilja på garanti och reklamation är nog inte okunnighet, utan snarare en utstuderad metod för att solla bort de allra flesta fallen med missnöjda kunder. Många skulle nog ha gett sig vid det här laget, men jag tänker fanimej ge dem på pälsen. Inte för att jag kommer svälta om jag inte får pengarna, utan för att jag inte accepterar deras fula knep.

Av nikwid
Skrivet av Zotamedu:

Alkoholer är i allra högsta grad polära eftersom de har minst en OH-grupp. Det är just den polariteten som gör att de kan lösas i vatten. Ju fler OH-grupper i förhållande till kol. ju mer polära blir de. Tyngre alkoholer med enstaka OH-grupper är dock väldigt opolära men så länge det finns ett syre med där så har de en viss polaritet.

Hrm, oops. Ja, enkla alkoholer som etanol löser sig ju bra i vatten, hur fan tänkte jag där egentligen. (Tänkte nog mer på långa kolväten som bensin, vilket man kanske inte har så ofta i kylsystem.) Man ska inte försöka briljera om man inte tänker efter först. Pinsamt. :S

Tack för rättelsen.

Av nikwid
Skrivet av Ohlert90:

Destillerat Vatten kan visst leda ström, detta pågrund av att vissa vattenmolekyler avger en väte så att det blir oxoniumjoner ( H30+ ) och hydroxidjon (OH-). Det har alltså bildats lite joner. Det har visserligen väldigt svag ledningsförmåga, men det finns dock.

Iaf om man ska tro på det som stod i kemiboken

Hel riktigt, och processen heter autoprotolys. Sen räcker det ju med att eventuellt läckande vatten blandas med smuts så kan det bildas mer joner. Vatten är ju inte bra just på grund av sin starka polaritet, medan t.ex. alkohol är opolärt och mycket mindre riskabelt i det avseendet. Å andra sidan är vatten grymt bra på att bära just värme, så det finns ju för och nackdelar med allt.

Av nikwid
Skrivet av Electrix:

Alltså förlåt men fy utav fan vilken sitts vissa av er sitter i, jag kommer personligen aldrig köpa utav OC någonsin!

Bra, då har vi ju åstadkommit någonting bra med denna tråd i alla fall.

Citat:

Edit: Hur gick det efter att de bollade över detta till Englands svar på ARN?

Har inte hört nåt än. Det kan nog ta tid. Hoppas egentligen att jag hinner reklamera mot Mastercard istället. Då kan jag ju få pengarna tillbaka och ändå behålla skärmen (som ju fungerar, trots defekterna.) Det vore liksom den bästa knäppen på OC:s näsa, för jag har ju inga tvivel på att Mastercard kan få tillbaka sina pengar från OC.

Av nikwid
Skrivet av fas723:

Tack för hjälpen!

Jag har mailat lite (eller web note:at) med Mr Joseph Bailey idag. Lånade en del från ditt mail. Hoppas inte det gjorde något.
Som du ser så är inte detta heller ett självklart ärende för Overclocklers. Lägger med mitt sista mail till dem.

Hmm, Joseph verkar vara första ledet i idioterna som svarar. James verkar lite vettigare. Sen fick jag till slut svar från nån lite högre, som heter Chris Montgomery och är Technical Manager. Dock var det han som hävdade att jag inte "fick" köpa skärmen utanför UK, så han är ju inte särskilt vettig heller. Jag fick dock svar i mer än en halv mening. Joseph skulle jag inte ens försöka resonera med. Googla bara på hans namn + Overclockers...

Försök istället att skicka dina meddelanden via complaints formuläret på OCUK hemsidan. Tror att det går till folk lite högre upp då.

Jag skulle också rekommendera att ta kontakt med din bank och fråga dem om hur du skall gå tillväga för att reklammera mot Mastercard/Visa om du nu handlat på kredit. Tydligen har man rätt att ställa samma fordring på dem som på säljaren enligt konsumentkreditlagen (har tyvärr inga paragrafer att citera). Du måste dock ha gjort en formell reklamation hos återförsäljaren och låtit dem få en viss tid att fixa det, men det skadar ju inte att börja förbereda sig. Sammanställ också all konversationshistorik redan nu från början, med datum och gärna klockslag, så du får nåt som liknar en mailkonversation. Det har jag gjort och det känns rätt bra att ha den att luta sig på.

Om du inte redan läst denna tråd så kan den kanske också vara till hjälp vid konversationerna.

Lycka till, håller tummarna för din del. :/

Av nikwid

Bara för att göra en sak klart: Transportskador är inte garantiärenden, utan reklamationsärende. Att reklamera har man en lagstadgad rätt till för produkter som är köpta inom hela EU, men du verkar ju ha hittat min tråd om detta redan så detta är väl mest ett tips till er andra som diskuterar. Garantier är frivilligt att lämna från tillverkarens sida, men även utan garanti så har man en hel del rättigheter enligt lag.

Av nikwid
Skrivet av fas723:

Fick hem min Hazro från Overclockers igår. Se bilderna här:

http://www.sweclockers.com/galleri/8618-hazro-hz27wc-efter-uppackning

Undra om de kan se detta som ett litet fel också?
Har ett ärende på gång hos dem som jag förväntar mig svar på idag. Ringde även till dem idag och upplyse dem om situationen. Jag kan nog få mycket hjälp via denna tråd då jag tyvärr också får med dem att göra.

nikwid: Om jag får problem skulle du kunna PMa mig till ordernummer/reklamationsärende som jag kan ha som referens? Känns skönt med en vapenbroder i dessa tider. Stå på dig!

Man får ju hoppas att de inte spelar idioter i ett sånt här uppenbart fall, men man ska inte säga hej... Det är ju i alla fall ett reklamationsärende, dvs det har inget med garantin att göra. De kommer säkert försöka säga att du inte har garanti, eller att de inte får sälja skärmen utanför UK för Hazro. De sade så till mig, så det var tydligen mitt fel att jag köpte den ändå... helt sjukt.

Vet inte vad du skulle ha för nytta av mitt ärendenummer egentligen, men hör av dig om du får problem så ska jag försöka bidra med erfarenheter.