Inlägg

Inlägg som bandless har skrivit i forumet
Av bandless

125 kr.
245 kr bästa nypris idag.

Av bandless

Shield TV - NAS - HTPC, Uppsättning för 4K HDR streaming lokalt, även över internet.

Hej folket,

Skall uppgradera till 2160p som skall stödja HDR. Tanken är att spela upp media fr. lokalt nätverk även fr. t.ex. Netflix.
Vad jag har förstått så finns det flera begränsningar, men hittar ingen information på nätet som kopplar ihop alla komponenter/delhinder:

-Jag vill ha kvar min HTPC för att damen skall kunna spela, samt surfa och dylikt. Detta körs i 1080p via HDMI.
-HTPC:n skall även agera NAS, delar hårddiskarna över nätverket. Den är alltid på då den även hostar servrar i dagsläget.
-Shielden står för streaming utav lokal media från HTPC i 4K med HDR. Även Netflix över internet.

Som jag förstår det så kör man enklast Plex Server på HTPC:n, och spelar upp detta via Shield. Det låter relativt enkelt, och jag är ingen amatör inom nätverk så den biten skall också vara lugnt.

Finner ni medianätverkare något problem med denna uppsättning? Allt från nätverk till begränsningar i kompatibilitet mellan dessa enheter? Det är en större summa pengar som investeras, och vill helst undvika att beställa dyra grejer som jag inte kan nyttja då jag missat något för att jag helt enkelt har missat det.

TV: UE65KS8005.
Shield TV, Plex?
HTPC: i5 3570K, 8GB, 4TB, GTX 780, Plex.
Nätverk: 1Gb.

Tack på förhand, är genuint taggad för detta projekt!
Simon

Av bandless

Ser en avsaknad av fakta, samt en del faktafel. Nyttja följande länk för att få en bredare koll på läget:
http://www.scb.se/Statistik/_Publikationer/LE0201_2015B16_BR_...

Av bandless
Skrivet av Paddglutt:

Om jag inte minns helt fel så kan det vara så att en I7a kan vara sämre i flera spel då den har hyperthreading vilket gör så den verkar ha flera tråda men det har i verkligheten bara 4. hursom helst så kan det bli så att spelet inte vet vad den ska göra med alla "trådar" vilket ger en FPS loss (extremt liten" men den finns på många spel speciellt äldre). Sen är 6700K en grym processor men är inte riktigt värd 1000 kr mer om man bara ska spela. 1060 tror nog bara folk kommer ha bättre andrahandsvärde (jag kan visserligen inte spå in i framtiden men tror att den kommer sjunka precis som alla andra eventuellt att 1070 kommer hålla sig lite bättre då den ligger på en sweetspot i kraft.
Jag tycker inte man ska tänka på spara pengar till nästa uppgradering eller snåla in på ngt, lägger du mer nu så blir man både väldigt nöjd och får en riktigt fet dator och sist men inte minst så får man mer pengar när man säljer den.

Min slutsats är iaf ska man ha en 6700K så ska man ta en 1070. Vill man ha en 6600K så kan man ta en 1060 eller 1070, detta är inget som är baserat på prestanda utan detta blir mer "värt" kan man säga
Men som du sa, jag är inte heller en "expert" men har god erfarenhet av både 6600K och 1070.

Mvh Paddglutt

Du får inte sämre prestanda i spel utav hyperthreading. Hyperthreading ger ingen extra skjuss i vissa spel då de ej är gjorda för att nyttja flertalet kärnor.

Du har dock rätt i att ett 1060 kombinerat med en 6600K är att föredra när man nyttjar 1080P för spelande, om man räknar prestanda per krona.

Av bandless

Kylpasta / Felmonterad.

Av bandless

@Garderoben: Hej, tack för svar!

Har följande script sparat:
send, {Media_Play_Pause}
return

Dock verkar detta ej fungera när jag kör filen, då jag inte har mappat en tangent?
EDIT: Jag önskar att detta mao. fungerar helt utan keystrokes.

Av bandless

Skript för Spotify Play/Pause

Hej,

Vi har softphones på jobbet, och behöver varje gång pausa musiken när någon ringer, vilket jag av okänd anledning stör mig på.
I softphonen så har vi möjligheten att köra en fil från datorn när jag svarar eller lägger på ett samtal, min idé är då att köra start- samt pause vid svar respektive påläggning.

Jag har laddat ned Autohotkey, men då verkar man behöva mappa en knapp, och kan ej köra det från en fil endast.
Kan någon vänlig själ hjälpa mig med att skapa t.ex. två .bat där den ena startar- och den andra stoppar musiken i Spotify?

Tack på förhand!
Simon

Av bandless

"Uppar" mitt bud

@jesperaltin: Höjer bjudet från 1700:- + upphämtning till 1900:- upphämtning. Gärna snarast.

Av bandless

@JeXeL: Se sig.
Fungerar bra, har typ samma FPS som kollegan, runt 100 på ultra, han har en 6700K. Dock med lite drops i rök.

Av bandless

1700 SEK för Paket 1, kan- och föredrar att hämta omgående.

Av bandless

Paket 1 åt en väns räkning, 1500 SEK omgående avhämtning.
Vart i Stockholm bor du? Intressant om affären blir av.

Av bandless

Har föregångaren, det enda som skiljer är att den har 165hz ist. för min som har 144hz. Riktigt trevlig skärm, du kommer inte ångra dig. Dock är det svårt att få spelen att hänga med i denna upplösning trots ett GTX 1080, men G-Sync är en fantastisk grej.

EDIT: Denna verkar dock ha TN, den jag har ska ha IPS.

Av bandless

Unikt fel, datorn fryser sig utan några felmeddelanden.

Hej,

Idag uppkom ett lustigt problem som inte fanns i Fredags. Vid spelande, så fryser ljud och bild, och efter ett par sekunder blir den sekundära skärmen svart. Det enda jag kan göra är att dra en norsk reset, då man ej kan få upp kommandotolk eller dylikt, vilket gör det svårt att felsöka. Felet började som sagt idag, och jag har inte gjort någon ändring. Tycker dock att hårdvarufel borde resultera i BSOD, men svårt att se vad som ev. är fel i mjukvaran, då jag som sagt inte gjort några ändringar.

Teorier:
#1 Systemdisken börjar bli risig.
#2 Grafikkortet, men detta borde resultera i BSOD.

Har ni några idéer? Det som är mest irriterande är att jag vet inte hur man drar ut loggar på detta, då det bara fryser sig.
Tack på förhand!

Av bandless

@Eric: Jag jobbade i två månader efter studenten.

Systemet ringer upp massvis samtidigt, du räknar inte att få svar utav alla. Detta är för att alltid kunna sitta i samtal. Detta är också anledningen att många får tysta samtal eller att de ringer en flera gånger. Enda gången de slutar är om de aktivt kryssar i rutan som förlorat sälj, annars fortsätter systemet att ringa.

Notera att detta är utifrån mina erfarenheter för 7 år sedan, inte garanterat att det är likadant idag. Men det verkar stämma in på din beskrivning.

Av bandless

Rogue eller Affliction söker en healer för PVP.

Testar en longshot, men alla mina guildmates är djupt i PvE, och det är nog helt enkelt inget för mig.
Jag är 25 år, tidigare god erfarenhet som Gladiator i TBC, men nu kanske lite rostig i brist på övning.

Det jag letar efter är någon som vill spela ett par gånger i veckan, är öppen för att både ge- samt ta feedback, samt har lätt till skratt. Jag vill helt enkelt ha roligt och ha någon form utav progress samtidigt.

Både mina characters kör på Twisting Nether-H just nu, battle tag kan fås via PM
Detta blev lite utav en kontaktannons, men förhoppningsvis är det någon som är sugen!
Mvh
Simon

Av bandless

EVGA 780 ACX w/ EK Acetal & Backplate.

Hej,

På grund utav uppgradering säljer jag mitt tidigare grafikkort. Det är ej registrerat på EVGA:s hemsida, så det ska vara garanti kvar. Inköpsdatum oklart, då jag bytte mitt ASUS DCU2 mot denna då den har referens PCB.

#1 Det saknas vissa skruvar. Själva blocket saknar några, men den innehar goda kylegenskaper ändå, jag anser att det ej påverkar funktionen. Backplaten saknar jag skruvar för helt, men dessa går enkelt att handla via web. Tror EK annars tar runt 20EU inkl. frakt om man inte vill handla motsvarande skruvar fr. en Svensk butik.

#2 Originalkylaren kan fås med, skickas helst ej.

#3 Finns endast kartong för ASUS DCU2 då förra ägaren hade slarvat bort sin kartong innan vi bytte kort.

#4 Om det ska funktionstestas så görs detta utan vatten in i boot, kortet kommer givetvis gå varmt under demonstrationen, detta är endast för att visa att kortet fungerar.

Kan köras ut mot milersättning, annars hämtas det med fördel vid Jakobsberg station, Järfälla.

Försök att undvika att använda kommentarsdelen som en chatfunktion. Om ni ska kommentera så ska det vara bud och inget annat.

Läs hela annonsen här

Av bandless

Har du testat med annan kabel?

Av bandless
Skrivet av themuppetking:

Jag spelar inte så mycket... CS som mest. Tvekar på att det kommer ändras. Jag ogillar singleplayerspel och vill spela spel som CS vilket är mer competitive. Dessa spel kräver oftast inte väldigt höga grafikinställningar.

I7:an är mest för att om jag ändå ska uppgradera så har jag inget emot att slänga in ytterligare än tusenlapp för att få något snabbare. På tal om prioriteringar... Snabbhet är stor prio. Jag hatar när saker går långsamt!

Så.. vad ska du använda datorn till?
"Snabbhet" är väldigt subjektivt.

Av bandless

Hade inte prioriterat CPU över t.ex. ett 1070 för spelande. Beror helt på vad du vill göra dock.

Av bandless

@Marticus: Det var ett ganska långt summerande inlägg på Placera idag utav en användare, tror det rör sig om 0,12 SEK totalt.
Detta är om jag kommer ihåg rätt.

För övrigt får man tacka Dividend, knuffade upp hela portföljen över 100% i år, efter att ha stampat på 2-siffrigt ett tag.