Inlägg

Inlägg som bandless har skrivit i forumet
Av bandless

Insider beta är 1 dags early access. Dvs. den 30e Augusti. Du har mao. en vecka till på dig.

Av bandless

Ha ett kort idle i PCIE1, nyttja ett annat kort i PCIE2

Tjena!

Första gången för mig här och ber om hjälp, men har en annorlunda fråga:
Jag har ett vattenkylt 780, men får ett 1080 imorgon. Mitt block kommer inte fören nästa vecka, och undrar då om jag endast kan plugga in 1080 i PCIE2 och låta mitt 780 vara idle utan strömförsörjning i PCIE1 till nästa block kommer. Vill helst undvika att bygga två looper på en vecka, men vill ändå starta med mitt 1080. SLI stöds ej utav modekortet, men kanske fungerar ändå då det ej kommer användas samt är utav annan modell?

Modekortet är ett P8P67 LE.

Uppskattar alla svar, tack på förhand!

Av bandless

@Loleo: Gott.
Jag genomför gärna affären så snart som möjligt.
Hör gärna av dig om det blir av eller ej

Av bandless

Känns som vettiga fingerrörelser anpassat till spelet: https://www.youtube.com/watch?v=-cthd-Y9m-8&feature=youtu.be&...
Det ser ut som hans fingrar ansvarar enskilt för varje cylinder.

Av bandless

375 SEK + frakt för 480mm Radiator.
Kan genomföra en affär omgående vid intresse.

Nyfiken dock exakt vilka skruvar som saknas, då man fortfarande kan fästa det utan problem?

Av bandless

@Jazz 1-up: Du kan få tillbaka en viss del utav det du skattar i Amerikanska utdelningar osv. Tror Petrusko har berört det i ett utav hans blogginlägg.

Av bandless

@Dahle86: Precis, jag skulle aldrig ha ett sådant innehav om det inte vore på kort sikt och att jag är väldigt säker på det. Brukar sikta på innehav med 10+ aktier om förhållandet samt tidsplanen tillåter, helst 20+ med ett par som ger god avkastning.

Av bandless

@RainesX: Jag hade endast piercingar som yngre, just pga. jag inte kan ha dem i arbetet. Men brosk borde läka fort, det är värre för muskelvävnader så som i tunga där det kan ta månader. Brosk borde gå fort och smärtfritt. Vet att vissa anställda i kök och caféer tejpar sina piercingar då de behöver döljas, men det är väl pga. hygieniska skäl, då det inte direkt är osynligt.

Vet ej säkert, men det är nog en kvalificerad gissning.. förhoppningsvis

Av bandless

Den sociala acceptansen tror jag ligger i vart och hur man arbetar. Privat tror jag ingen bryr sig. Dock om du är en säljare för ett större IT-bolag så tror jag inte att något flyger speciellt väl. Om du jobbar på ett lager så bryr väl sig ingen. Det är vad jag tror, dresscoden på arbetsplatsen.

Av bandless
Skrivet av Rabalder22:

Tackar för förslaget!

Har läst på lite här på sweclockers och någon annan sida det verkar som att folk tycker att det är värt att köpa ett rx480 istället. Att det bara "är några hundralappar" till. Vad tror du om det? Har du någon erfarenhet av 470 eller 480? hittar ett 470 för ca 2000;- och gtx 1060 för 2800;-. Känner mig lite vilsen här om vad jag är i behov av. Men ja har ju klarat mig med det här kortet väldigt länge så kanske kan nöja mig med ett 470. Kanske onödigt att lägga massa pengar på något jag inte nyttjar sen.

Om jag uppgraderar till 470, kommer jag då t.ex klara BF1 med den här riggen om jag vill spela det?

Om du står mellan valet om 480, 390X samt 1060 så säger jag 1060. En vän stod i samma val i veckan, och efter att ha läst tester osv. så skall det vara det bättre valet på grund utav den lilla prisskillnaden. Du har dock de bästa förutsättningarna att lira det väl utav dessa korten, då 1060 verkar prestera bäst.

Benchmark för BFO-alpha finnes här:
http://edge.alluremedia.com.au/m/k/2016/07/bf1_19201.png

Tror att 1060 lägger sig strax ovan 970 i testet, så har du en idé om vart det ligger i prestanda för 1080P.

Av bandless
Skrivet av lanbonden:

gtx 260 korten har 2st 6pin kontakter så det ska inte vara något problem med något modernt grafikkort om han inte går upp till något riktigt highend kort, som exempel skulle det gå att köra ett gtx 1080 med en 2x6pins ->8pins adapter.

Ett gtx 260 är inte direkt litet, en snabb googling visar att det är 10.5" långt vilket råkar vara samma längd som ett gtx 1080 har för att ta det som exempel igen. Dessutom råkar båda korten dra ungefär 180W så det har hänt lite med prestanda/watt på alla dessa år

Absolut, det har du rätt i!
Tänkte mer att sådan prestanda kanske är överflödig för TS då han suttit med ett 260 i alla dessa år. Då borde ändå ett 470 vara billigt och erbjuda en bra uppgradering.

Roligt perspektiv på prestanda/watt med, helt galet!

Av bandless

@Rabalder22: Om du har klarat dig på ett 260 så här länge, så kanske ett AMD 470 är att rekommendera? Det är designat primärt för 1080P-spelande. Ganska billigt med, klart ett lyft från 260.

EDIT: Skall vara ganska litet och snålt med.

Av bandless

Investerat på så kort sikt de senaste två åren. Ligger nu enligt följande, skall sälja om två månader:

50% Starbreeze, sålde av hälften med fördel till nedan.
50% Dividend Sweden, sedan notering.

Men snittat runt 35%/år de senaste två åren, har sedan haft swinginnehav till och från.

Av bandless

@Keltar: Jaha, super! Kan ta den ena 120mm för 70 SEK inkl. frakt om det är utav intresse för dig.

Av bandless

@Keltar: Aj då, tyvärr för stor, var ute efter 120mm. Tack för snabbt svar!

Av bandless

Kan tänka mig att ta NZXT-fläktarna för en 100 SEK + frakt. Är det 120mm NZXT performance?

Av bandless

Har själv Siberia 800. Toknöjd, det extra batteriet är det som gör det för mig. I övrigt bra ljud, känns gediget, tror andra upplever micen som bra med.

Av bandless

Användare: @anumeon
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Hämtning
Produkt: Enthoo Primo

Positivt:
Schysst skick, inga konstigheter, smidigt.
Affären tog cirka 5 minuter efter att jag kom dit, toppklass.

Negativt:
Fick ligga på lite i kommunikationen.

Slutbetyg: 5/5

Av bandless
Skrivet av Yoshman:

Känns som IPSec rent tekniskt passar IoT som hand i handsken, men det enda jag ser i praktiken är MQTT ovanpå SSL. Gissar att en stor orsak är att nyckelhantering för IPSec kräver något likt IKE eller liknande, något få verkar ha jobbat med plus att många IKE-implementationer nog är lite mer än vad många "things" orkar med.

Ur ett säkerhetsperspektiv är ju inte SSL/TLS sämre, går ju att köra samma algoritmer och gissar att mycket infrastruktur bättre hanterar SSL då det används till så mycket annat (en sak är NAT, även om man självklart man UDP-enkapsulera IPSec men är ju ännu en komplicerande faktor för små "things").

Vi kör IPSEC nästan uteslutande, och implementeringen utav dessa lösningar är smärtfria, förutsatt att informationen är väl synkad mellan båda parter. Då det endast tunnlas så är det ren IP på vardera sida, inga kompabilitetsproblem på så sätt, om de var det du menade.

Nackdelen med SSL är overheaden då det rör sig om så otroligt lite data. Sedan är jag inte allt för van med SSL, värt att nämna.

Av bandless
Skrivet av Yoshman:

Är det verkligen så illa? Det jag sett av IoT så här långt när man kopplar det mot "molnet" så kör man ju både med klient och server autentisering samt att möjlighet finns till att kryptera trafiken om den anses känslig. Stora problemet är att det saknas riktigt bra metoder att administrera enorma mängder "things", just nu är det allt för mycket manuell handpåläggning i de system som ska ha kryptografisk stark autentisering.

Det är god säkerhet, däremot finns det väl fortfarande bolag som kör elmätare och dylikt med statiska samt publika adresser än idag. Däremot i en modern uppsättning, med t.ex. en IPSEC 256 Diffie 15 har jag inte hört att någon har knäckt. Vet inte ens om det är genomförtbart idag teoretiskt.