Inlägg

Inlägg som Dunlopzu har skrivit i forumet
Av Dunlopzu

Jo min qnap blir attackerad hela tiden, men har inställt så att efter 5 försök så blockeras ip adressen. Men mest så handlar de om försök att logga in på "admin" men de kontot är såklart avaktiverat

Av Dunlopzu

Är det någon ide att ha två ethernet kablar från nasen in i switchen om switchen bara är kopplad med 1 kabel mot routern ?

Tack för alla svar!

Av Dunlopzu
Skrivet av giplet:

Så länge du bara har en router så går det bra. Det är bara när du routar trafik från ett publikt till ett privat nät som du behöver öppna portar. Har du mer än en router så kan det bli mer klurigt. Då kan du behöva öppna portar i flera routrar.

Men även om ett mesh system är 3 enheter så räknas de väll ändå som en router ? Man öppnar väll portarna bara 1 gång inte 1 gång per enhet ?

Av Dunlopzu

Kan man öppna portar i ett mesh system om en NAS är kopplad via en switch

Hej,

Jag står och ska köpa ett 3 delat mesh system till mitt nya hus. Men alla mesh routrar har så dåligt med ethernet portar. Och eftersom min Qnap nas använder sig av 2 nätverks kablar så tänkte jag koppla den via en switch först och sedan in i en av mesh routrarna. Alla routrarna ska sitta ihop med trådad backhaul dvs en nätverkskabel.

Men funkar det att öppna de portar nasen behöver om de sitter en switch mellan nasen och routern?

Jag har ansträngt mig och ritat upp en fin bild.

Av Dunlopzu

Förlåt för bump, men du kan ha räddat mig.. har köpt en nyproduktion och har bredband2. Jag lyckas inte få upp mina portar.. trots samma router ja kört med tidigare utan strul. Köpte till och med en ny router och har fortfarande samma fel.. även ja har 2 olika IP adresser.. kanske kan ett samtal på måndag rädda detta

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dunlopzu

Jag är ute efter exakt samma sak, fast jag streamar till min rPi. Någon som har ett konkret tips ? Transcoding verkar ju vara nyttigt om de finns.

Sorry att jag snyltar på din tråd

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dunlopzu

@strejf:

Tack! Jag googlade en snabbis men kunde inte hitta nåt konkret. Hade hoppats på ReFS

Av Dunlopzu

Vad använder W10 för filsystem ?

Av Dunlopzu

Aa självklart installerade jag windows på nytt

Har försökt kolla via aktivitetshanteraren, men jag ser inte riktigt vad som drar. Hur bör man kolla det?

Av Dunlopzu

Jag kör senaste versionen av win7 med allt uppdaterat. Är osäker på om mitt mobo är uppdaterat, installerade bara skivan som kom med . Har en system reserved på OS disken som är på 100 mb.

Har nu 5 flikar i chrome och utorrent igång, och använder 3,45 GB minne.

Av Dunlopzu

Problem med RAM och mus efter byte av mobo

Hej ! : - D
 

 
 Jag har precis köpt ett nytt moderkort för att stödja mer sata hårddiskar .
 
 Mitt system innehåller nu :
 6 SATA- hårddisk för lagring ( 1 av dem är helt nya )
 1 Samsung SSD 128GB för operativsystem ( helt ny )
 En DVDRW Brännare
 1 ATI 4770 grafikkortet
 4 GB RAM
 Gigabyte GA - 990FXA - UD5 moderkort ( helt ny )
 550 Watts Corsair strömförsörjning.
 Dubbla 1680x1050 monitorer
 
 Nu till min 1: a problem .
 Först mitt system använder extrema bitar RAM då och då , även om jag bara surfar lite lätt med kanske 2-3 flikar öppna i chrome.
 Jag får ett varningstecken som säger att minnet nästan är slut. När jag kollar Aktivitetshanteraren har jag använt 3,8 av 4 GB RAM-minne .
 Hur är det möjligt med endast Chrome och Utorrent och Dropbox igång . Att spela Minecraft är omöjligt .. Få en varning så fort jag startar spelet .
 
 Detta var inte ett problem innan jag uppgraderat min dator . Fick aldrig någon RAM- varning och kunde spela mycket mer avancerade spel än Minecraft . Först trodde jag att jag hade skada minnena när jag byte moderkort , men nu med mitt andra problem ..
 
 
 Och nu till min 2a problem .
 Min mus har börjat hacka/bli seeg/ inte följsam eller vad ni vill kalla det . Den fungerar , men det är väldig irriterande .. Jag trodde det var min gamla mus som var på väg att dö , så jag den gick i pension den och köpte en ny Logitech mus. Och det blev ännu värre ..
 
 
 Kan det vara mitt nya moderkort som bråkar med ramminnet och musen?
 
 Tack på förhand

Av Dunlopzu

Kubuntu hamnar inte på ssd trots lyckad installation

Jag botar upp på mitt live USB minne och genomför en lyckad installation. Jag väljer min ssd som system disk. När det sen är klart och ska starta om så botar den inte upp. När jag då går in på min live USB minne igen så ser jag att de fortfarande ligger mitt trasiga gamla Ubuntu på disken. Hur är det möjligt efter en "lyckad" installation

Av Dunlopzu

Lågt ljud på ljudbok

Hej!

Jag håller på att lyssna på Sagan om Belgarion medans jag pendlar till jobbet, problemet är bara att ljudet är så tok lågt att jag många ggr missar viktiga meningar. Jag använder både bluetooth och aux. Högsta ljudet på mobilen och bluetooth headset respektive bil stereon. Ändå så hör jag knappt.

Det måste alltså vara ljudfilerna antar jag. Det är mp3 filer som konverterats från kassetband. Finns det nåt sätt att få upp volymen på dem ? För jag lyckas inte hitta någon annan utgåva.

Av Dunlopzu

En bild på dig i stolen är ju ett måste!

Av Dunlopzu

Hur snabbt är telia smarts interna nätverk?

Hej!

Jag har en vanlig dsl uppkoppling med 12/2 typ. Men min gamla thompson gateway från telia har endast 52mb/s på de interna trådlösa nätverket. Så skulle vilja ha en ny gateway från telia som har ett snabbare internt nätverk. Har kollat upp deras telia smart. Men jag har gått igenom manualen men jag hittar inga siffror på hur snabbt internt nätverkt den har (över wifi)

http://www.technicolorgateways.nl/Producten/Advanced/TG789vn/...

Nån som kan hjälpa mig ?

Av Dunlopzu
Skrivet av LoaT:

Fick min idag men den laggar ??

Lägg in ICS, ska bli enorm skillnad

Av Dunlopzu
Skrivet av Ballistic:

För er som missade erbjudandet så kör Telia nu samma erbjudande igen men för 2395:-

https://www.tewss.telia.se/privat/katalog/VisaProdukt.do?prod...

Såg det på SWedroid, beställde nyss!

Passa på örni!

Av Dunlopzu

Hur har du placerat baslådan ?

Av Dunlopzu

Använd en slotin läsare, blir tusen ggr snyggare!

Av Dunlopzu

Bra det!

Har inga bra erfarenheter av Samsung diskar, WD är det som gäller..