Inlägg

Inlägg som karlsan har skrivit i forumet
Av karlsan
Skrivet av immutable:

Om du kan leva med låga tangenter tycker jag logitech mx keys / craft är supertysta. Mus har jag inga rekommendationer, har inte hittat någon som är tystare än någon annan tyvärr.

Låga tangenter ska nog gå. Ska ta en koll.

Skrivet av Swedishchef_90:

Tangentbordet kan du få väldigt tyst med en custom build runt 1500-2000 med case foam och rätt switches. Dock tycker jag familjen får stå ut lite iaf om de begär möbelflytt 😁

Mus är svårare men rent krasst är det väl nästan omöjligt att hitta en tyst mus? För det beror ju på hur hårt du klickar. Alternativt är ju att flytta alla mus tryck till andra binds....

hehe, ja pris är kanske inte viktigt i sig. Men låter kanske lite över tanken för ett tangentbord. Ja, det är att sova är inte sambons grej när det är ljud. Försökt förklara, men ja.

Ja jag tänkte om det fanns möss som lät lite mindre även vid "mjuka klick".

Skrivet av Mango:

MX Red Silent är mekaniska brytare som är lite tystare än andra såsom MX Blue etc.. Om du är villig att överge mekaniska brytare är membrantangentbord tystare.

Har dessvärre ingen rekommendation för datormus.

Ok, ja det kanske är membrandags igen. Det vara många år sedan.

Skrivet av Mangee75:

https://www.maxgaming.se/sv/tradlosa-moss/incott-hpc01mpro-4k...
https://www.maxgaming.se/sv/tradlosa-moss/rog-gladius-iii-wir...
https://www.maxgaming.se/sv/tradlosa-moss/rog-keris-aimpoint-...
https://www.maxgaming.se/sv/demo/shinryu-pro-wireless-gamingm...

Dessa möss är hotswap ,finns några andra också. Jag har testat samtliga hotswap möss och tycker att Asus Keris är den skönaste av dessa. Men det är högst personligt när det kommer till form och vikt.

https://www.maxgaming.se/sv/ovrig-utrustning-datormus/silent-...
Dessa mus switchar är tysta och sköna.

https://www.lethal.gg/products/huano-silent-2-pcs
Dessa tycker jag är för taktila för att passa en mus.

Lamzu Tachi är på gång om du orkar vänta, Lamzu gör riktigt bra möss med bra kvalité.
https://www.youtube.com/watch?v=1zK9D3Fp51E
Jag ska köpa denna när den kommer, kommer förmodligen att kosta en hel del 😥

När det kommer till tysta switchar finns den en djungel, titta på Maxgaming.se dom har en massa olika från olika tillverkare.
Vill du köpa ett utan hotswap så rekommenderar jag MX röda silent, sen kör du dessa med spraylube.
Har själv ett Varmilo VEA88 Sea Melody V2 med MX silent som jag har spraylubat och det är tyst och riktigt skönt att spela och skriva på.
Vill du ha RBG rekommenderar jag en custom bräda, vilken prisklass ligger du i? Ska det vara 60% TKL eller fullsize, ANSI eller ISO.

Uj, tack för länkar. Ska ta en djupare koll på dessa.

Skrivet av hejsann:

logi m.fl "tysta" möss brukar fortfarande bara ha ett dovare klick (men det kanske duger).
För mig jag sett en helt tyst dock.. och laptops klarar det ju, men ingen länk tyvärr.

Ja helt ljudlöst är inget krav, utan mer att försöka minska ljudet så mycket det är möjligt. Inom rimliga gränser.

Skrivet av noxela:

Om du kan stå ut med ett annat format så är MX Lift riktigt tyst. https://www.logitech.com/en-us/products/mice/lift-vertical-er...
Finns även en version för grova nävar (Vertical) som jag inte testat.

Ah, ja kanske vore något. Dock är ju datorn möjligt för alla att användas. Och jag är troligen den enda som hade kunnat tänka sig en sådan.

Av karlsan

Tyst tangentbord och mus

Hej. På grund av flytt av möbler så behöver ljudnivån på datorn och dess tillbehör. Just nu är jag ute efter så lite klickljud som möjligt. Har idag ett mekaniskt tangentbord och en deathadder. Någon som har något förslag? Tystare desto bättre. 🙂

Av karlsan

Inet.

Av karlsan

Har en domän för ett hobbyprojekt med IT-support. Mest för att det var skoj att fixa en hemsida och ha något att underhålla.

Av karlsan

Spännande att min speldator inte kan köra Windows 11 enligt deras verktyg. Men min verkligen enkla server får tummen upp. Antar det är något program som är boven i det hela.

EDIT2: Behövde aktivera TPM på moderkortet så var det löst.

Av karlsan

När jag och sambon sysslar med geocaching, så använder vi oss av mobiltelefonen. Det är väldigt smidigt och kräver inga extra saker med sig. Vet inte vad det skulle vara för stor fördel med en fristående gps.

Av karlsan
Skrivet av mSebbe:

Hur kan man se antal anmälningar som?

Det går att se på Konsumentverkets hemsida i diariet. Sök på företagsnamnet så ser du antalet anmälningar. Direkt länk för att söka i diariet: http://diabasweb.kov.se/doksok.asp?DSN=0

Av karlsan

Tycker den startmeny som det ändå i princip är i Windows 8 är okej. Jag har inte behövt förändra mitt användande alls. Har iofs aldrig suttit och klickat runt där sedan det gick att enkelt söka i startmenyn efter det jag vill starta. Så för min del gör det verkligen till eller från. Fungerar bra som det gör idag, vet inte vad det är den gamla varianten av start-meny har som är så saknat.

Av karlsan

Jag var och kollade med honom i lördags och fick inget av honom utan bara text. Sedan i måndags hade jag allt jag skulle hos honom. Sedan kanske det är buggat, vet ju aldrig. : )

Av karlsan

Under villkoren framgår att ingen loggning sker på Webproxy adresserna. Men det framgår inget om de övriga adresserna du anger under IP-adresser, kanske inte gäller där?

Tycker personligen att du borde vara tydligare med att du har 18 års gräns på din tjänst. Du verkar mer utgå från att alla läser och därmed godkänner dem. Med all text du har på förstasidan borde det väl inte vara orimligt att få plats med där.

Jag kan dåligt detta, men låter mig gissa att IP-adresserna i listan inte är dina utan är enbart fria proxy IP-adresser som finns att hämta på andra ställen också? Nu menar jag inte adresserna för webproxy.

Av karlsan
Skrivet av zeddiz:

Såg bra ut, får ta och skicka iväg ett mail till dom... blir svårt att prata då vi är typ 90mil ifrån varandra

hehe, vilket kontaktsätt du väljer spelar nog ingen roll direkt. Men prata kan man göra ändå, telefoner finns.

Av karlsan

http://www.comicsheaven.se

De har alla möjliga tidningar, man kan prenumerera via dem på vissa tidningar iaf. Lättast är om du är intresserad att prata med dem. Kanske finns fler ställen, men det är det enda jag träffat på.

Av karlsan

Förut om du har slagit på auto-cast på unburrow när fiender kom så fungerade det inte på colossus. Men nu ska det fungera ordentligt.

Av karlsan
Skrivet av MaLo:

Fast man skall nog inte slicka på den.

kanske mer som ett plåster.

Finns frimärken man inte behöver slicka på numera.

Av karlsan
Skrivet av dagas:

Som jag fattar det så är det bara att folk kan lägga upp skadliga gadgets. Men om man bara använder de vanliga "officiella" som kalenderns å vädret å sånt som kommer upp så fort man öppnar gadgets är det inga problem eller? Bara att hålla sig borta från å ladda ner okända gadgets. Står iaf Microsoft på alla dom.

Det är vad jag förstår också. Vet inte hur allvarligt det är i standard, verkar som sagt vara lugnt.

EDIT: Räcker väl gissningsvis att stoppa sidebar.exe utan att köra extra program.

Av karlsan

Listor är väl roligt.
http://eu.battle.net/sc2/en/profile/220813/1/Karlsan/

Skulle bara komma igång med spelandet och inte hitta annat att sysselsätta sig med.

Av karlsan
Skrivet av LeMisanthrope01:

Mer respons än vad jag trodde
Låt oss ta ett exempel på det där med marknadsekonomi och intelligens. Låt oss säga att någon lyckades sälja kranvatten(egentligen olagligt) i 1l PET-flaskor i mataffär för låt oss säga 20kr (säg att de skrev att de laddat den med chienergi eller liknande). Skulle du kalla köparna för dina jämlikar eller skulle du kallade obegåvade dårar.

Vad du strävar efter är ren marknadsekonomi vilket inte ens Adam Smith ville ha att göra med. Försäljning ska ske med någorlunda rent spel och utan bedrägerier. Konsumeterna måste kunna få valuta för pengarna. Bra produkter ska säljas till seriösa köpare.

Jag tror du kan gissa min inställning till WoW-spelare. De klagar alltid på att Blizzard fördummar WoW och panda patchen och skit men betalar ändå sina tusenlappar exklusive expansionpack. Jag kan förstå EVE och andra MMO även om jag själv inte spelar dem men WoWare är som misskötta nötkreatur.

Förvisso

Kanske var mitt resonemang otydligt, för jag har ingen strävan efter en ren marknadsekonomi, lika lite som jag strävar efter en ren planekonomi. Jag förstår inte ditt exempel med vattnet som bygger på att kunderna ges felaktig information om varan. Menar du att försäljningen av premium har skett vilseledande? På vilket sätt i så fall? Jag kanske har missat något. Ljuger man vid försäljning är det klart svårt för folk att veta om de inte gör en djuplodande granskning om allt kring företaget och produkten. Själv intresserade jag mig för de olika "expansionerna". Kösystemet tyckte jag började fungera bra, men att gå före i kö är onödigt. Men 140 kr per styck kändes överdrivet, vilket verkar vara riktpriset utifrån deras senaste släpp. Hade det varit kring 70-80 kr hade jag köpt dem separat troligen. 299 kr på Elgiganten kändes därför helt okej för allihopa.

Med Wow ville jag bara peka på att det finns flertalet tjänster och varor alla inte är intresserade av, och viss utveckling på spelmarknaden är inte rolig. Dock är det ett faktum att om något finns och folk köper det så kommer det inte att försvinna, om inget av speciell karaktär inträffar. Vi har ju Call of Duty som är "helt gratis" inkomst varje år, det kan inte vara mycket arbete de behöver lägga ner för att ändra skins och så vidare. Det senaste kändes för mig som det kostade som ett nytt spel men innehållet var som ett DLC eller två. Inte köpt det utan testade en vid en free weekend på Steam.

EA/Dice har verkligen hittat sätt att tjäna pengar utan tvekan. Påståenden som att BF3 hade PC som huvudplattform. Mass effect 3 historian och så vidare. Försvarar inte premium, jag reagerade mest på var att du kallade folk obegåvade för att de köpte det. Känns lika relevant som vad för bil-/TV-/datormärke du köper, även om jag förstår att du syftar på hur de gör det och inte att folk köper spelet framför ett annat. Sedan förstår jag inte varför det sista alternativet i omröstningen ska vara "efterblivet".

Av karlsan

Det kallas väl marknadsekonomi och har i sig inget med huruvida människor är begåvade eller inte. Anser någon det vara värt 500 kr så får de väl betala det. Jag gav 299 kr och anser den summan ligger i linje med vad jag var beredd att ge för det, då har jag BF3 + karkand sedan tidigare. Men köper någon BF3 idag och vill ha alla kommande DLC-släpp och nuvarande, då är trots allt det inte farligt dyrt fördelat på antalet, gissar BF3 inte kostar 500 kr längre idag. Finns de som betalar varje månad för att få spela World of Warcraft och samtidigt betalar för spelet. Säga vad man vill, men allt tilltalar inte alla. Sedan får du inte glömma att EA är med i detta och vart gränsen går för vad Dice och vad EA gör är allt annat än tydlig?

Av karlsan
Skrivet av Bejje:

Därför stänger dom för IE7 användare så orkar folk kanske itne bry sig och går vidare och väljer en annan butik, en butik som de kanske fortsätter att använda senare när de ändå har en modernare webläsare. På så sätt förlorar de kunder. De som inte kan uppgradera på en gång har i alla fall valet att handla med skatten och senare ta beslutet att i alla fall uppgradera eller fortsätta handla med skatten.

Givetvis kan det bli på det viset, jag ger min syn på det inte den enda sanningen. Min åsikt är att ett seriöst företag agerar på det viset, jag hade troligen slutat handla även om jag inte drabbades av det. Fast hade troligen haft en längre diskussion med dem om deras agerande. Jag gav bara ett exempel på ett sätt att göra det på, det finns fler sätt att lösa det på.

Skrivet av Bejje:

Om man inte förstår hur "tekniken" fungerar så har man säkert inte rört några inställningar i Windows XP heller och då är standardinställningarna att Windowsupdate körs och installerar uppdateringar per automatik och då har man redan fått IE8 installerat för länge sen.

Jag håller med dig om att det bör fungera på det viset, minns dock inte om det var så smidigt när man gick från IE7 till IE8. Jag vet dock att jag hjälpt många med olika problem relaterade till Windows update som hindrat uppdateringar. Bara för det är automatiskt betyder det inte att det fungerar. IE7 användarna kan fått hjälp med datorn och i och med det fått automatiska uppdateringar avstängt, eller som på något annat innovativt sätt stängt av det. Det är inget försvarstal, men det finns många anledningar till att folk har det de har på grund av bristande kunskap.

Kontentan är att jag anser de har rätt i att IE7 ska bort, men att det finns flertalet andra sätt att agera på och jag hoppas inte detta är något som kommer ske på andra ställen.

Av karlsan
Skrivet av Bejje:

Håller inte med. Att informera om att webläsaren är gammal och att folk bör byta hjälper inte, mer drastiska åtgärder krävs. För privatpersoner är det ju världens enklaste grej att bara uppgradera webläsaren eller byta till en annan så slipper de ju denna skatt och det är ju också det syftet är med det hela.

Sant att information i sig inte alltid fungerar. Men varför stänger de inte bara butiken för dessa och meddelar att sidan inte stödjer webbläsaren? De vill alltså fortfarande ha inkomsten från IE7 eftersom de tillåter att folk använder den. Sedan tycker jag inte den utveckling är intressant att se, sedan är det givetvis upp till företaget att göra som de önskar inom ramen för lagarna.

Att säga att det är enkelt känns ogenomtänkt, alla har inte teknikintresset och förståelsen för hur det fungerar. Likväl som alla inte har koll på hur man bygger ett hus från grunden eller hur alla fysikens lagar fungerar.

Skrivet av backfeed:

Både tanken och metoden är 100% underbar!

De enda som potentiellt drabbas negativt av detta är domänanslutna användare vars idiotiska företags/landstings/kommun-policy är att hålla sig kvar så många år bakåt i tiden som möjligt och aldrig uppgradera. Dvs, inte en enda privat användare (som inte är efterbliven).

Det är inte de enda som "drabbas", personer som inte uppgraderar är inte heller automatiskt efterblivna. Försök se lite längre, det finns alltid individer som inte förstår prylarna de använder till 100%. Anser fortfarande det finns effektivare lösningar som gör att de blir "befriade" från IE7 helt.