Kopiera formateringsinställningar från VS till IntelliJ

Permalänk
Medlem

Kopiera formateringsinställningar från VS till IntelliJ

Hej,
På kontoret har vi slutat använda VS och börjat använda IntelliJ för utveckling i Vue. Problemet är att IntelliJ använder helt annan formatering med mycket mindre indentering vilket vi ej tycker om. Det gör också att med existerande kod hamnar man inte rätt när man går till ny rad. Jag har försökt hitta något sätt att översätta inställningarna mellan programmen men ej lyckats. Någon som suttit i samma sits?

Visa signatur

CPU: Ryzen 5600xGPU: 1080 TI ROG Strix RAM:2x16GB G.skill Trident @ 3600MHz MoBo: Asus B550FPSU: Corsair SF750
En resa till Nordkorea
2 dagar i Tjernobyl

Permalänk
Medlem

CLion som är ett av deras andra program använder Prettier för JavaScript, Prettier var vad vi använde i VS när jag satt med TypeScript.

Om IntelliJ också använder Prettier så letar ni nog efter Tab Width https://prettier.io/docs/en/options.html#tab-width

Permalänk
Medlem

En Visual Studio-installation jag har (ej VS Code) har tabinställningen 4 spaces. Tools-Options-Text Editor-Javascript/Typescript-Tabs. Jag tror knappast jag har fingrat där, så det är nog default.

Det kan väl inte vara så svårt att ställa in IntelliJ på samma sätt?

Steg två är som nämnts ovan att se till att prettier eller liknande körs automatiskt i projektet när man checkar in, så att de som inte ställt in IntelliJ på "rätt" sätt får ett litet helvete när de får ut koden igen. Att ha olika tabbar i ett projekt beroende på vem som checkat in är inte kul.