Netflix förlorar användare – planerar åtgärder mot kontodelning

Permalänk
Skrivet av SCORPIUS:

Håller med om en hel del som sägs i tråden.
Jag blir smått förundrad över er som inte hittar något att titta på på Netflix.
Hur litet intresseområde har ni egentligen? Seriös fråga.

De flesta hittar nog intressanta saker på Netflex, problemet är att hitta intressanta filmer som man ej har sett tidigare. Och för min del är inte bara Netflex problem utan alla filmer på hela IMDB.
Det är svårt att gissa hur många filmer man har sett men det är för mig del många.
Jag vet inte en enda större populär actionfilm eller scifi med som jag inte har sett som har produceras. Några har jag inte sett klart såklart, då jag avbröt dem innan p.g.a att jag ej gillade dem.

I vilket fall man letar där efter intressant men ser filmer och tycker: skit, har sett, nja osv.

Lösningen är då att ge sig på serier. Men dagens serier bygger ofta på långdragen drama, de kan gå avsnitt utan någon händer mer än tjavs.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Vilka serier från dom senaste 3 åren är det du pratar om?
Ett tjugotal låter väldigt mycket.

Just nu tittar jag på de nysläppta avsnitten av Snowpiercer. Senaste månaden har jag åtnjutit Arcane, Ozark och the Witcher. Tidigare under året plöjde jag Squid game, Queens gambit och La casa de papel. Slutet på förra året minns jag inte alla, men Shadow and bone, Ragnarök och Marco Polo var några.

Sedan är jag ett omåttligt fan av sci-fi, äventyr och postapokalyptiska serier vilket Netflix fullständigt skiter ur sig på löpande band så kan addera ytterligare tio titlar på detta tema, men förstår att det inte går hem hos alla tittare såklart.

Över lag är jag mycket nöjd. Hundratals timmars underhållning till en förhållandevis låg peng. Nöje per krona är betydligt bättre här än när jag jämför med min gaming PC

Permalänk
Medlem
Skrivet av kaffeofikaelika:

Jamen vad betyder det? Att min fru inte får titta på Netflix när jag inte är hemma om abonnemanget står i mitt namn? Hon får titta tillsammans med mig utan eget abonnemang eller?

Vi får se. Skulle gissa att det är baserat på ip adress.

Permalänk
Medlem

Så jag ska betala för att se reklam? Hahahaha!

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av TobiasStockholm:

Vi delade abonnemang inom familjen fram tills senaste prishöjningen, då sa vi upp det. Kände att det inte var värt kostnaden längre TROTS delning av abonnemang. Sett det mesta så det enda nya är netflixproducerade exklusiva filmer/serier vilket är för få och för sällan. Varit kunder hur många år som helst.

Tror det är helt fel väg att gå som de väljer nu som flera andra skrivit. Vill de få bättre vinstmarginal kanske de skulle sluta betala typ Adam Sandler och andra "stjärnor" absurda summor. https://www.indiewire.com/2020/01/adam-sandler-netflix-deal-e...

Och satsa på att skapa originella filmer/serier istället.

Hej!! Jag gillar Adam Sandler. Tydligen är det så att samarbetet är lukrativt för bägge parter.

Visa signatur

Ryzen 7 2700 @ 4.0Ghz, X470 Taichi, 16gb ram @ 3200 mhz, GTS V8 Cpu Cooler, Gigabyte 5700XT.

Permalänk
Medlem

Jag slutade med Netflix nyss, för jag tycker inte längre jag använder den alls. Jag tittar aktivt på HBO Max, hulu och amazon prime, men aldrig Netflix. Vet inte vad som hände, jag antar deras serier blev för mycket 3 av 5 för min smak.

Jag bor i USA, så här är HBO Max en bra tjänst

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022
Permalänk
Skrivet av Zargoz:

Hej!! Jag gillar Adam Sandler. Tydligen är det så att samarbetet är lukrativt för bägge parter.

Man får såklart gilla Adam Sandler. Men anledningen till att de höjt priserna återkommande senaste åren är ju för att deras egna produktioner har kostat otroligt mycket pengar. Och fundera på om det verkligen är värt att lägga 2,5 miljarder kronor på 4 filmer (dessutom filmer som säkert är ganska billiga att producera, inte kräver en massa specialeffekter eller liknande). Adam Sanders netflixfilmer har dessutom fått många views men väldigt dåliga betyg.

Om användarna nu börjar fly för att det blivit för dyrt i förhållande till utbudet (vilket jag tror är den största anledningen) så är ju frågan om det verkligen varit lukrativt I längden med så dyra produktioner. Adam Sandler var bara ett exempel, ersätt honom med vilken filmstjärna som helst.

Visa signatur

Macbook Pro 14"
10Gb internet 🙌

Permalänk
Medlem
Skrivet av NordhNet:

Ja det gäller att passa på att njuta av HBO-priset så länge det varar.
Gissar på att det kommer att försvinna när man går ihop med Discovery

Dom lova ju dyrt och heligt livet ut

Visa signatur

Corsair Obsidian 900D, Intel Core I9 9900k@5ghz/1.270v, Asus Maximus XI Hero, ASUS GeForce RTX 3080 10GB ROG STRIX GAMING OC, G.Skill Trident Z 4x8GB 3600mhz, Corsair RM650i

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaegrlicious:

Dom lova ju dyrt och heligt livet ut

Dom lovade halva priset livet ut vilket i praktiken betyder att höjer dom original pris till 500kr/mån så får de som hoppade på den driven betala 250kr/mån

Får väl se vad som händer när de slås samman…

Vem ska tillhöra vem?

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrpijey:

4. Yarr!

Det är ju dit det är på väg igen. 48 olika streamingtjänster där allt segmenteras allt mer, och där vissa då ska jävlas ytterligare med reklam och hårda begränsningar. De gräver sin egen grav.

Det tror jag med. Piratkopiering fanns endast p.g.a bekvämlighet. Iallafall hos den vuxna, jobbande sfären.
Sen kom streamintjänster och konkurrerade ut piratalternativen. Billigt och enkelt att titta på det man ville.
Jag är övertygad om att när det blir för krångligt att få ett bra utbud, kommer pirater öka i antal.

Permalänk
Medlem

Haha! Inför dom reklam så är det inga 2 miljoner användare som kommer försvinna, snarare 50 miljoner.

Permalänk
Medlem
Skrivet av corb06:

Haha! Inför dom reklam så är det inga 2 miljoner användare som kommer försvinna, snarare 50 miljoner.

Har du ens läst artikeln?

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Jaegrlicious:

Dom lova ju dyrt och heligt livet ut

Ja.
Den relevanta frågan är "vems" livstids som åsyftas. Rimligen är det tjänstens livstid.

Antagligen kommer en ny tjänst sättas upp som varken kommer heta discovery+ eller HBOmax utan något nytt.
Och stänga de gamla tjänsterna. Och då lär de gamla tjänsternas liv vara över

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Testpilot
Skrivet av lincoln:

Jag kollar inte alls på serier, och ser inte på de filmer som har ett litet rött 'N' på sig (Netflix egna). Och det är tyvärr åt precis det hållet Netflix gått/går samtidigt som de höjt priserna.

Själv är jag på andra sidan träsket rakt av nästan, aktivt undviker allt utom det där lilla "N":et när jag skrollar Netflix, heh..

Enligt mig är deras originella innehåll det enda sevärda på plattformen. Detta då merparten som bajsas ut utöver (och på andra tjänster) är amerikanskt dravel som inte innoverats eller uppdaterat sitt skådespeleri sedan 1976

Sedan kollar jag nästan uteslutande på serier idag med, detta igen då jag anser film som format inte håller måttet när det kommer varken till världs- eller karaktärsuppbyggnad. Tiden räcker helt enkelt inte till om det inte rör sig om minst en trilogi likt Sagan om Ringen, där varje film är sådär 3-4 timmar lång.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MT/s | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 3200 MT/s | ROG RTX 3090 Ti >

B < Galaxy S22+ | WF-1000XM4 | WH-XB900N >

Permalänk
Musikälskare

Detta är bara början tror jag, det kommer säkert komma 1-2 nya streamingtjänster som försöker ta marknadsandelar nu från Nettan

#ripNettan

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Det här lär inte påverka prenumeranter nämnvärt såvitt jag kan se. De verkar vilja bli kvitt personer som delar sina konton med många, vilket jag antar dem tror är yngre och låginkomsttagare, genom att begränsa delning men erbjuda en billigare tjänst som är delvis (eller helt?) reklamfinansierad? Så de kan få bort dem "delande" kunderna men samtidigt erbjuda något de bedömer att dem kommer vara intresserade av?

Jag håller med vad andra skrivit i tråden ang att piratverksamheten kommer öka framöver. Jag har själv inte ens koll på hur många streamingtjänster som finns numera och skulle inte få för mig att bemöda mig att stänga ned och starta upp olika tjänster vid olika tillfällen bara för att den ena har en serie/film man vill se just nu.

Jag känner f.ö jag behöver lära mig när f*an man ska skriva de eller dem nu en gång för alla.

Permalänk
Hedersmedlem

Det man kan säga om priserna för streamingtjäsnter är att de alla följer mönstret för hur man slår sig in på marknaden i techvärlden.
Prissättning som inte täcker utgifterna där tanken är att ta marknadsandelar och få tjänsten att växa ordentligt.
Det gäller även gratistjänster. Instagram, twitter, youtube med flera hade inte reklam de första åren. Den kalkylen går inte ihop heller ;).
Jaja - netflix har gått plus ett tag. Men med låga marginaler i förhållande till deras ledande marknadsposition.

Tjänster så som appleTV, HBOmax, amazon prime och disney är låga idag. Sätter de önskade priser från start så kommer de inte få in stora användarskaror. Netflix har väl nått lite längre här. De har funnits på plats länge och har bredare användarbas. De har fått mer marknadsmognad. Så rimligen startar de lite tidigare med att vrida upp priserna än de andra som inte har fått samma utbredning.

Dessutom har de andra tjänsterna andra intäktskällor. Apple, warnerbrothers, amazon och disney tjänar pengar på flera håll. De har helt enkelt råd att gå back - och spela svälta räv-spelet.
Netflix har inte andra intäktskällor utan det är den här tjänsten som behöver stå för intäkterna.

Så det är väl ganska rimligt att netflix är först ut med prishöjningarna. De andra kommer följa efter när tillväxten stagnerar. Inte ännu - men förr eller senare kommer de också vilja börja tjäna pengar på sina tjänster. Så räkna med att andra tjänster också kommer kosta mer.

Med det sagt så har jag själv trappat ner netflixabonnemanget till det billigaste. Blir det dyrare så åker tjänsten helt ;).
När det kommer till abonnemangsalternativ med reklam så är jag inte intresserad. Men det ser jag inte mycket problem med. Det innebär bara fler val.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Streamingtjänsterna har gått från att konkurrera om vem som kan visa det bästa. Till att vem som kan visa mest. Kvalitet byts ut mot kvantitet.

Serier och filmer från främmande producenter med diverse agendor gör det inte bättre. Original Filmer och serier får se sig målas om. Loren våldtas.
Lite av en cirkus 🤡

Skräpet tar över. Svårt att se genom det dåliga.
Blir att folk stänger av och vänder sig till annat.

Visa signatur

Lightsaber - Black armour - and balls!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Kommer ni ihåg för nått år sedan då Netflix hade något "investors call" där dom "skröt" om att dom lade ner serier efter 2-3 säsonger för att det sparar pengar?
Och att det ändå är nya serier som drar nya kunder.

Men, kunder kanske tröttnar på att saker dom gillar läggs ner utan upplösning? Och kanske tröttnar på att engagera sig i nya serier när man vet att den kommer läggas ner i förtid.

Nej precis, man kan aldrig veta och Netflix är väl lite värsting här. Man tröttnar på det.

Vi har haft Netflix i flera år men nu är det uppsagt sedan några månader efter senaste prishöjningen. Inte värt det längre. För tillfället kör vi HBOmax, Disney+ och Prime istället.

Finns några serier vi vill se på Netflix men det lär bli att prenumerera kanske ett par månader per år och bingea då istället, precis som många andra gör. Men det gör ju ändå användarupplevelsen lite sämre. Men ju högre pris desto fler lär göra så, vilket betyder att Netflix ändå inte ökar sina totala intäkter. Lose-lose, både företaget och kunderna förlorar.

Permalänk
Medlem

Reklam = nej tack.

Visa signatur

12900K | 32GB 6000 DDR5 | 3090 FE | PG259QN |

Permalänk
Medlem

HBO Max kostar 44,50 kr i månaden.
Netflix kostar från 99 till 179 kr (om man vill ha 4k och det vill man år 2022).

Så märkligt att Netflix tappar användare.. 🤡

Permalänk
Medlem

Ja man hade ju hoppats att det här med videostreaming hade gått åt samma håll som ex. Spotify/Google Music/Apple någonting?

Nu är läget lite följande. Man ser någon serie på varje tjänst och det blir ett jävla heltidsjobb att hela tiden hålla koll på vilken serie som går var och vilken prenumeration jag har just nu och hur snabbt jag måste se klart serien innan månaden går ut för då ska jag ha en annan tjänst till den andra serien för jag vill inte gärna betala 179kr för en extra månad jag inte ens kommer titta på något och sen var det det här med sport också som spelas på 7 olika tjänster som alla kostar 459 kr även om man ser typ en fotbollsmatch och ett f1 race...

Det vi inte talar högt om är inte alltid ekonomiskt motiverat om vi säger så. Streaming som var och skulle bli "smidigt" börjar bli totalt haveri.

Permalänk
Medlem

Netflix räknade med 2.5 miljoner nya prenumeranter men landar istället på -200 000. Måste vara för att folk delar konto!

Permalänk
Medlem

Det måste ju finnas bättre vägar att gå än att börja bråka med sina befintliga kunder. Låt säga att far och son delar på ett Netflix konto, i slutändan är de ju trots allt betalande kunder. Ska de då börja tjafsa för att försöka öka på sin vinst? Finns det inget bättre sätt?

För låt säga att jag har Netflix och Cmore, och Far har Hbo och Viaplay och vi delar och får således tillgång till 4 tjänster. Börjar det krångla så är ju det kanske inte så troligt att jag väljer att ensam stå för fyra tjänster, då väljer jag ju hellre bort tjänster.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Henkka:

HBO Max kostar 44,50 kr i månaden.
Netflix kostar från 99 till 179 kr (om man vill ha 4k och det vill man år 2022).

Så märkligt att Netflix tappar användare.. 🤡

89 kostar HBO Max per månad. 44.50 var bara för de som skaffade när de hade det erbjudandet. Ska man skaffa det nu är det 89 som gäller. Inte så mycket billigare alltså.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem

Börjar dem med minsta reklamen för oss betalande kunder så säger jag upp det tvärt

Permalänk
Medlem

Noterade priset igår när dom drog det från kontot och tänkte att det är jäkligt "dyrt" (Jämfört med konkurrenterna). Enda anledningen jag har det är för att kontodela med min svärmor som har det knapert. Samtidigt som jag kan se på de få serier som är värda att se. Som andra sagt, det har blivit en exodus av de goda serierna (jag följt) och det är numera inte så att netflix öht är en go to kanal för mig.

Så skulle man slå ner på kontodelning så förlorar dom oss som kund. Men om kontodelningen är ok så kan jag dock tänka mig att sänka kostnaden med reklam då vi ändå mest är svärmor som ser på det.

Permalänk
Medlem

Hur ska de säkerställa att ingen utom familjen får tillgång?
Mina ungar gillar ju att kolla på Netflix på lite olika ställen, innan jag vet om det kommer fungera eller inte så sitter jag still i båten. 😊

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

89 kostar HBO Max per månad. 44.50 var bara för de som skaffade när de hade det erbjudandet. Ska man skaffa det nu är det 89 som gäller. Inte så mycket billigare alltså.

699 per år kan man köra om man vill fortfarande, då blir det 58,25kr per månad.

Men det funkar ju inte om man vill börja och sluta när man vill, men det kunde man iofs inte med den andra delen de hade heller (halva priset).

Visa signatur

Är du snabbare än en gris? AnimalSpeeder ger dig svaret:
http://itunes.apple.com/se/app/animalspeeder/id551490974?l=en...