Gaming känns meningslöst, känner ni likadant?

Permalänk
Medlem

De första spelen jag använde var på svartvit monitor, för färgskärmarna hade då ännu inte kommit. Pong var ett av dom. Jag tappade intresset för spel redan på 80-talet eller kanske det hann bli tidigt 90, när det skulle gå fort, blev stressigt och våldsinriktat.

Bland de sista jag spelade var tetris, breakout och nåt mer jag inte kommer ihåg namnet på, och det var inga stora tidsfördriv, mer undantag, för jag hade också företag att sköta.

Jag har tittat en stund nån gång när andra spelar och jag förstår inget av det. I ett fall var det en massa färger som åkte omkring och det såg ut som nåt slags fyrverkerier av olika storlek som "sprutade" färger. Nåt sorts gruppspel, jag vet inte vad det var.

I ett annat fall ett våldsspel, springa omkring och skjuta i tunnlar mm, enormt stressande och skapar agression hos spelarna, de sitter och skriker åt skärmen, hjärnan omställd i babianläge och är på dåligt humör när de går därifrån. Jag blev åksjuk på mindre än en minut av att bara titta på det där hoppandet och fullkomligt hatar våldsspel, skulle vilja totalförbjuda sådana, önskar de kunde ägna sig åt nåt mer kreativt och utbildande istället. Jag tror de där våldsspelen är skadliga och en bidragande orsak till att världen ser ut som den gör idag, med ökad kriminalitet, ungdomsvåld, aggression, skjutningar och sådant elände.

Ett spel minns jag namnet på, minecraft, även där kom åksjukan jättefort pga det hoppade, och hemsk grafik, fattar inte hur det kunnat bli populärt med grafik på 10x10 pixlar eller vad det är, uslaste jag sett. Därav är spelintresset idag nära noll, men om jag skulle hitta nåt vettigt spel provar jag det gärna.

Jag har iofs lagt patiens i windows långt senare än 90-talet, medan jag väntat i telefonkö mm, men räknar väl inte riktigt det till spel. Nu finns inte de där längre, och mail har mestadels ersatt telefonen. Spel ska vara lugna, avstressande, man ska ha all tid i världen, stort plus om det också är lärorikt och man får fundera lite. Jag har inte hittat särskilt mycket sånt de senaste 30 åren.
Jag lägger istället pussel på vardagsrumsbordet, det är ett lagom "spel" för mig.

Permalänk

Tröttnade på spel helt under PS4 tiden och slutade nästan helt med PC spel och sålde min PS4. Har dock kommit så många bra spel sen PS5 kom ut och även till PC att jag just nu har över 10 spel som jag vill spela ut. Tycker mer det handlar om vilka spel som kommit ut än att man tröttnat på att spela. Man blir mer kräsen med åldern, är snart 40 och extremt ovanligt att jag spelar något som jag verkligen gillar.

Permalänk
Medlem

Har inte haft nån vidare lust att spela på ett årtionde ungefär. Lekt lite med DCS(flygsimulator) nåt tag men tycker annat är roligare numer. Ibland blir man ju lite nostaglisk men inte så att jag skulle orka installera nåt spel. Tycker man får räkna med att intressen ändrar med åren, man behöver ju inte sluta leka bara för att man inte spelar, dagens gubbtips

[edit; gubbe 40+ som spelat sen tolvårsåldern]

Bakgrundsinfo
Visa signatur

A midget fortune-teller who escapes from prison is a small medium at large.
Canon 6D, Sigma 24-70/2.8, Canon EF 100/2.8 Macro, Canon EF 70-200/4L IS, Samyang 14/2.8 Canon EF 28/2.8, Tamron 150-600/5-6.3

Permalänk
Medlem

Det är viktigt att inte spela vanemässigt. Vill man göra något annat bör man ju ta en paus från spelandet.

Jag är nog inte helt typisk här. Jag tog en paus från spelandet i 10 år. Ibland kan det helt enkelt vara klokt att låta intresset vila ett tag. Man behöver inte formulera det så hårt, ”det är meningslöst” utan tänka mer på det som ett vilande intresse. Nu tycker jag spel nästan är roligare än någonsin. Har spelat så många bra spel senaste året.

Jag är + 40 och började spela med Nintendo 8-bit. Spel är inte sämre idag. Jag tycker tvärt om att generellt är nya spel är bättre eftersom spel är beroende av teknologisk utveckling.

Permalänk
Medlem

Jag spelade nästan inget alls i 10 år, sen fick jag barn och spelade med famlijen. Det är en stor skillnad i tid och ork för en gymnasist eller en yrkesarbetande

Permalänk
Medlem

37 i år och spelar fortfarande alla möjliga spel, allt från indie till AAA. Älskar att sätta mig i soffan och spela igenom något härligt singleplayer spel(senast var det jedi survivor) men som med precis allt annat så går det i vågor men även vilken årstid då det blir betydligt mindre dator under sommaren för min del.

Kan gå dagar eller veckor utan att öppna upp något spel och det är helt okej, det är ingen som ska stå bakom dig och tvinga dig att spela. Och för min del så gäller det inte bara spel utan allt egentligen. Jag tröttnar på böcker, tv-serier/filmer, programmering och även att gräva runt i grönsakslandet.

Det jag har börjat göra är att jag varierar mina hobbys så gott det går, vilket gör jag inte överkonsumerar en sak och det känns som att det fungerar bra än.

Permalänk
Medlem

Har inte byggt en dator på 13 år och jag mår så fantastiskt mycket bättre, det går väldigt mycket bättre på jobbet, jag har skaffat fler vänner i verkliga livet och inte vara några som skriker över voicechat, har skaffat mig andra hobbys.

Hänger här för att få det bekräftat hur rätt jag gjorde som slutade ta digitalt knark, och för att se hur skrattretande dyrt allt är numera.

Permalänk
Medlem

Mitt har hållt i sig i cirka 8 år nu. Det finns väl något jag spelar emellanåt men jag har själv inte direkt fått tillbaka suget så som det brukade vara.

Blev värre när familj och vänner tjatade på att man skulle vara med och spela. Och man kunde faktiskt känna - ja, varför inte? Kanske blir kul, till att man inte ville gå och sätta sig vid datorn överhuvudtaget.

Jag fick så mycket fokus på annat också, jobb speciellt. På den fronten har jag klättrat ganska ordentligt under de här åren så något har jag väl fått ut av det.

Spelar Palworld just nu och det är väl mest att jag bara vill få allt gjort, sen är det nog inte så himla kul längre. Men jag sitter mest och läser Sweclockers och kollar på YouTube på datorn jag har i signaturen..

Visa signatur

12600KF - NH-D15 - PRIME Z690 - Corsair 32GB - RTX 3070 - 2x SN570 500GB/1TB - RM750 - Meshify 2 C
Logitech G915 TKL - G Pro Wireless - Pro X - Odyssey G7 27"

Better Sweclockers

Permalänk
Medlem

Här är felet - ni spelar fel spel. Ni går säkert in på Meta/Open-critic och tittar igenom listan över alla med bäst betyg senaste tiden och väljer något därifrån. Idag när det finns oändligt med spel gäller det att lära sig vad man faktiskt fastnar för och inte låta någon annan "servera en". Utöver detta krävs det att man spelar spel som faktiskt ger en lite utmaning så att gubb-hjärnan får jobba. Jag gillar bl.a Roguelike och Action RPG samt survival horror. Senaste 5 åren har jag kunnat lägga oändliga timmar på

Elden Ring
Dead Cells
Monster Train
Resident evil 2/3/4 & VII (spela om på högre svårighetsgrad osv)
Hades
Balatro
Armored Core
Devil May Cry 5

..för att nämna några.

Spelar man "vackra" men hjärndöda spel som Assassins Creed, Horizon osv är det inte konstigt att man tröttnar direkt.

Permalänk
Medlem

Från förstasidan:

Citat:

Vad ska man göra när spellusten försvunnit?

Man hittar en ny hobby, helt enkelt.
Man utvecklas över tid och det betyder nya intressen, prioriteter, livsönskemål, ekonomisk situation, etc.

Min lust för spel som tidsfördriv försvann efter att jag spelade Outer Wilds förra året. Det var det bästa spelet jag någonsin spelat. Jag insåg att jag inte kommer spela ett lika bra spel igen, och bestämde mig för att se vad mer livet har att erbjuda bortom datorspelsvardagar som annars varit min norm i över ett decennium.

Permalänk
Medlem

Jag började kolla en hel del på gameplay utan kommentarer för att njuta av story. Sedan finns det vissa spel för jag tycker storyn eller spelet har varit bra nog att spela.

Efter jag började jobba och man tappade lite på PC-spelandet så var Doom (2016) det spel jag körde igenom efter jag sett playthrough på det. Älskade musik, story och att slakta demoner var ju askul. Sedan har det blivit story och atmosfär jag satsat på som Control, Death Stranding, Horizon, Resident Evil 7, Hogwarts, Witcher 3. Samt spelar en hel del på Switch då man kan ligga som en potatis i soffan.

Spel är ju så helt olika vad man gillar och går igång på och gäller att hitta rätt, smaken kan ju även ändras åren och något som man gillade kan vara ett stort frustrations moment idag och då blir det ju bara mindre motiverande att spela.

Permalänk
Medlem

Många spel är för stora och avancerade. Saknar numera totalt tålamod att sätta mig in en massa krångligheter. Åldern kanske, leksinnet något avtrubbat. Civilization I, där går gränsen för mig, även om jag nog klarar Civilization V. Fast jag har inte spelat något av dem på måånga år. Men, i teorin vill jag tro att jag i praktiken skulle orka med dem. Mer avancerade strategispel, LOL...

Lite grand samma sak med brädspel, bordsspel, "riktiga spel", Settlers of Catan eller "När då då?" går väl an, då man kan spela dem med ena hjärnhalvan medan den andra lassar in godis och konverserar, men Terraforming Mars och spel som kan ta flera kvällar att spela är lika tråkigt som att se färg torka. Totalt meningslöst. Orkar inte med grinding längre.

Försökte mig även på Baldurs Gate 3; ska nog ge det en chans till för det jag spelade var ganska meh...

Tycker egentligen det är roligare att se när barnen spelar, hitta spel till dem, osv.

Tror nog som många andra varit inne på : tidsbrist, och den tid man har behöver/vill man lägga på annat. Hade dygnet haft 48 timmar och veckan 10 dagar så hade jag dock inte haft några problem att förströ mig med spel, retrospel, pillande med datorer, osv, folk som är uttråkade på fritiden tittar jag storögt på med djup förvåning. Finns ju hur mycket som helst att göra om man bara hade tid. Böcker, filmer, serier, TV-spel, datorspel, osv. Och umgås med sin fru och barn. Det kommer först, även om jag råkade skriva det sist, jag pratar i exemplen innan om vad man kan göra när man inte har något viktigare att göra, då finns det ju hur mycket roligt som helst att hitta på då också.

Visa signatur

ASUS P8Z68-v Pro i7 2600K@4.5, 32GB RAM, RX 580, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, MacOS Monterey, Win 10+11, Linux Mint

Macbook Pro 2009, 8GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Permalänk
Medlem

Skit i de flesta nya spel. Vänta på reviews. Alla nya spel är inte dåliga dock. Gå tillbaka och spela äldre bra spel istället. Har du vänner att spela med så "använd" dom, "dåliga" spel kan bli bra med vänner.
Jag har spelat No Man's Sky dom senaste veckorna.

Permalänk
Medlem

Majoriteten av kul jag får är från spel som inte är del av AAA mainstream studios. Det finns så otroligt mycket att välja på idag, indie kategorin är större och mer välproducerade än någonsin. Visst finns det mycket skräp med men det finns mycket resurser att använda för att filtrera bort det.

Min rekommendation är också att sluta leta exakt upplevelsen du gillade när du var yngre, ta spel för vad det är idag istället för om du går in med specifika förväntningar så kommer du nästan alltid bli besviken för det är väldigt liten chans att det kommer matcha det exakt.

Förväntningar är största fienden mot att kunna uppskatta något för vad det faktiskt är jämfört med en hypotetisk bild man bygger upp för sig själv som inget kan leva upp till.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte B650 Aorus Elite AX | Corsair 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB | PowerColor Radeon RX 6800 XT 16GB Red Dragon | Fractal Design Torrent Compact | Seasonic Prime GX 1300W | MSI Optix MAG274QRF-QD + HP ZR24w | WD Black SN850X 2TB | Windows 11 Home 64-Bit |

Permalänk

Jag har så i perioder.
Jag är också uppvuxen framför datorn, spelandes allt möjligt.
Men en period mellan 15 och 17, samt de senaste 9 åren har jag typ kunnat kräkas på hur banalt allt med spel har känts.
Dock kom jag nyligen in i en fas igen då spelande är kul, speciellt palworld som gav lite samma känsla som första gången man spelade ark.

Däremellan så har man andra hobbies i stället, dykning, klättring, gym, etc. Det blir allt svårare att hänga med i "spelens värld" så man blir mer selektiv och i stället för att köpa "det nya storspelet" (lite ironiskt då det var palworld som sög in mig igen) så kanske man gör lite mer research. Men jag tror det är när det helt enkelt blivit för mycket spelande. Det är lite samma för mig om jag binge:ar serier, det blir så meningslöst efter ett tag. Lagom är bäst, som det brukar heta.

Permalänk

Ett spel jag kan rekommendera som känns lite old school är Warhammer 40,000: Boltgun. Inte timmar att sätta sig in utan lätta och hoppa in och röja lite

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 9 7950X, ASUS 4090 ROG Strix, 32GB RAM DDR5 6000MHz CL36 FURY,
ASUS TUF Gaming X670E-Plus / Monitor/Tv: LG C2 42Tum/ Playstation 5 // Xbox Series X // iPhone 14 Pro// iPad Pro Air m1 // TV Vardagsrummet LG Oled 77CX Sovrummet LG OLED B7 55TUM. Övervåningen LG C1 65

Permalänk
Medlem

Har fått inse att spelintresset inte alls är vad det har varit. Känns dumt att tvinga sig att spela något om man inte känner för det.

Blev utköpt från mitt jobb i februari och har således haft massor av tid men inte ens med sådana perfekta förutsättningar så kommer det för mig att spela. Blir att jag sitter lite med Football Manager lite då och då på sin höjd. Har försökt gett mig på t.ex. RDR2 men jag fastnar liksom inte utan lägger ned efter någon timme. Senast jag blev något så när uppslukad av ett spel var Firewatch och det var alldeles för kort så det var ju klart på en helg.

Visa signatur

ASUS TUF Gaming B550M-PLUS ~ AMD Ryzen 5600 XT ~ ASUS TUF Gaming AMD Radeon RX 6800
Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) 2400MHz DDR4 ~ Samsung SSD 860 EVO M.2 1TB
Corsair RM750 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem

Även jag känner igen mig mycket i det som skrivs i trådstarten, för min del kommer och går lusten väldigt mycket. Jag kan spela ganska intensivt under några månader för att sedan inte känna någon som helst lust under en tid.

Förutom att ha spelat Super metroid för ungefär 15 år sedan har jag inte spelat metroidvanias. Förra våren valde jag att installera Blasphemous, trots att jag inte ens rört det trots att jag är en backer från deras kickstarter. Jag blev förälskad och har sedan dess plöjt igenom ett gäng inom genren. Det finns en enorm glädje i att utforska ett spel på metroidvania-sättet första gången. Det är alltså en genren som ännu en gång väckt mitt intresse för gaming. Det finns mycket inom genren från indiestudios

Visa signatur

Stationär: Fractal Design Meshify 2 Compact, Ryzen 7 5700x, MSI MAG B550 Tomahawk, Kingston HyperX Fury 32GB 3600Mhz CL18, Sapphire Radeon RX 5700 Pulse, Kingston KC3000 1TB, Kingston A2000 1TB, Seasonic Focus GX 650W, Noctua NH-U14S

NAS: Fractal Design Define R5, Ryzen 3 1200AF, Asus Prime B450M-A, 32GB ECC DDR4 @ 2133Mhz, 5x WD Red 4TB (Raidz2), WD Red 2TB (stripe), TrueNAS 12.0

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dem8n:

Har inte byggt en dator på 13 år och jag mår så fantastiskt mycket bättre, det går väldigt mycket bättre på jobbet, jag har skaffat fler vänner i verkliga livet och inte vara några som skriker över voicechat, har skaffat mig andra hobbys.

Hänger här för att få det bekräftat hur rätt jag gjorde som slutade ta digitalt knark, och för att se hur skrattretande dyrt allt är numera.

Har du slutat titta på film också? Läser du inga böcker? Bara för att man spelar spel måste det inte innebära att allt annat går förlorat. Jag är säker på att majoriteten som spelar hanterar det på ett sunt sätt precis som tv, film och alkohol.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matfer:

Man satt och lirade med sina kompisar dagligen och det var det enda sättet man umgicks på egentligen. Livet var härligt helt enkelt.

Det här är den bästa biten med gaming. Man hänger med kompisar online. Är inte dom online så kan man kolla om något intressant kommit ur early access, eller blivit färdigt; typ Cyberpunk 2077(släpptes 2020). Det finns otroligt många bra spel som kommit ut eller som är på gång. Man behöver bara vänta på dom, göra lite annat under tiden, och spela dom när dom är helt färdiga. Inget kommer vara likadant som första gången man spelade genom Dragon Age, men bra spel finns alltid här och där.

Framförallt, är du inte sugen på att spela just nu så är det bara göra något annat. Gå ut och motionera eller umgås med vänner offline. Vissa dagar är man sugen på det, andra inte.

Bästa spelet jag spelat sedan några år bakåt inkluderar...
Across The Obelisk (co-op), Against The Storm, Baldurs Gate 3 (co-op), Generation Zero (co-op, och här var hänget viktigt), Going Medieval, It Takes Two (co-op), Kingdom Come: Deliverance (jättebra SP-RPG), Unravel Two (co-op), Wasteland 3 (co-op), Slay The Spire.

Har också spelat på tok för mycket WoW Classic senaste åren, men det jag försöker förmedla är att oftast är det sällskapet som gör spelet bra, och däremellan finns det riktigt bra singleplayer spel också. Känner du inte för att spela, gör något annat tillsvidare

Visa signatur

Spel: ASUS Z370 Prime-A | 16GB 3000Mhz | i5-8600K | Noctua NH-D14 | ASUS GTX 1080 | Sound BlasterX AE-5 | Supernova G2 650W | EVO 840

Media/Emulator: MSI Z270-A Pro | 8GB 2666MHz | i3 7350K 4,8GHz | Pure Rock Slim | MSI GTX 970 | EVGA Supernova G2 650W | EVO 840 250GB

Permalänk
Medlem

Har gått igenom detta flera gånger i mitt liv. Förr eller senare kommer jag in i det igen dock. På senare år sen man skaffat familj och har jobb så har man så lite tid att det inte är något problem. Snarare vill man spela mer. Men när man var singel och yngre kunde man ha hela dagar att spendera på att spela men man hade ingen lust.

Däremot spelar jag väldigt lite på datorn numera. Kör mest konsol senaste par åren. Trots att jag byggde ny gaming dator 2022 har den knappt blivit använd.

Det är svårt att hitta spel man verkligen fastnar i som förr. Men det händer ändå. FFVII Rebirth just nu tex. Vill spela det hela tiden när man har tid över.

En sak jag märkt är att kvalite över kvantitet är det som gäller. Har hur mycket spel som helst numera som tex handhållen enhet från kina med hundra tusen spel eller vad det är på. Men det för bara att man inte vet vad man ska spela. Bästa är att fokusera på de riktigt bra spelen. För mig har det varit förutom FF7 så Persona 3 Reload, Gran Turismo 7 Star Ocean 2 R, Mass Effect Remaster senaste tiden. Men det är nog olika för alla. Men det finns alltid något spel man inte kan sluta köra. Men man får inte ha för mycket tid. Om du inte har familj och jobb som tar all tid så prova någon annan hobby. Har du bara några timmar i veckan till spel värderar du det högre än om du var hela helgen till spel är vad jag märkt åtminstone.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matfer:

Jag är nog som många av er - började spela datorspel i tidig ålder. Den villkorslösa flykten från det tråkiga livet i grundskolan som liten till en fantasivärld som Runescape, WoW var ovärdeligt. Man satt och lirade med sina kompisar dagligen och det var det enda sättet man umgicks på egentligen. Livet var härligt helt enkelt.

Nu är jag 25+ och byggde väl min 3:e egna gamingdator för ca 1,5 år sedan. Trodde det skulle bli riktigt gött att kunna spela ordentligt. Dock så har spel under de senaste typ 8 åren varit väldigt meh. Allt handlar om nya affärsmodeller för spel nu för tiden, AAA spel har massa lootboxes och P2W, spel släpps i early access och slutar med att uppdateringsfrekvensen av spelet ökar exponentiellt eftersom utvecklaren redan cashat in. Spelen känns som minimal effort, ska bara vara snabba dopaminkickar utan något faktiskt djup. Ingenting är appelerande helt enkelt.

Jag har också svårt att spela äldre spel, testade Dragon Age för ett tag sedan men klarade inte riktigt av det, trots att detta var ett av mina favoritspel någonsin. Dock är det likadant med de flesta spelen: man känner ingen lycka eller entusiasm kring dem längre. Startar upp ett spel och kanske lirar i 20 minuter innan man stänger av och frågar sig själv vad som egentligen är meningen?

Senaste gången jag verkligen blev indragen i ett spel var i The Witcher 3, för nästan 10 år sedan. Är också i slutet av en utbildning, vilket gör att min möjlighet att spela spel på samma sätt snart har kommit till sitt slut då det därefter blir heltidsarbete och familjeliv med högsta sannolikhet.

Numera öppnar jag bara upp datorn och surfar på webben, alternativt producerar musik. Har funderat i några veckor nu på att sälja speldatorn då det ändå inte medför så mycket lycka. Det jag behöver en dator till kan jag göra på laptopen. Ni som har känt likadant, Hur gick det för er? Att sälja datorn skulle kännas som att göra sig av med en gammal vän, men hur bryter man med det som har gett en så mycket lycka under så lång tid?

Sorry för långt inlägg. Önskar er en fortsatt glad lördag!

Låter som du behöver en Baldurs Gate 3 kur!

Permalänk
Medlem

HoMM 3 med HoTa modden.

Visa signatur

Make Sweclockers Great Again.

Permalänk
Medlem

Känner igen mig en hel del!

Började med Age of Empires och Counter Strike under 90-talet och har väl spelat en hel del sedan dess.

Förr så fixade jag och lite vänner en hel del LAN, samt så satt jag i styrelsen för en stor spelförening i +10 år... dessa tider saknar man.

Inte nog med det så märkte jag även att så fort mina vänner skaffade familj, barn, flyttade osv så verkar det som att deras spelintresse försvann ganska fort med tiden.

Min spellust har minskat tragiskt nog...jag saknar spel där man bygger mycket gemenskap och spelar ihop för att det är roligt och att inte behöva ta allt på för blodigt allvar.

Tycker dock inte att du ska sälja din dator, ger man det en längre paus så lär du hitta tillbaka förr eller senare!

Tur är väl om man har fler hobbys än enbart gaming och teknik

tillägg.
Permalänk
Medlem

Känns det meningslöst har väl intresset spelat ut sin rätt, bara att gå vidare till någonting annat man brinner för. Troligen plockar du upp ett spel om några år och känner ny lust att spela. Sitter som 30+ och gillar bra spel precis lika mycket som i tonåren, de flesta moderna spel som släpps är bara betydligt sämre än de var förr och tiden mellan kanonlir som BG3 blir längre och längre.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Jag kan bara instämma med övriga att för mig har det hjälpt med pauser och att ha andra aktiviteter för sig. Sedan är det bra om en låter bli att knarka spel en tycker om när en väl hittar dem.

Personligen blev jag väldigt glad när jag spelade Balders gate 3 och blev förvånad över hur genuint roligt jag hade när jag spelade det. Det påminde mig om den glädjen en kände som ung. Utöver att baldurs gate 3 är extremt välgjort tror jag mycket av den starka nostalgiska glädjen i det spelet också kommer ifrån att spelet är gammeldags i den aspekten att du får en komplett upplevelse från dag ett. Det är ingen reklam i spelet. Det är ej byggt för dlc , in app purchases och annat skit som distraherar. Spelet vill bara att du ska kunna njuta av äventyret och det är på tok för få spel som är så idag och då blir en ju inte lika sugen iaf inte jag.

Visa signatur

Asus X470 gaming-f, 5800x, 7900xt, g.skill 32gb 3200 cl 14.

Permalänk
Medlem

För min del är det multiplayer co-op som är grejen. Jag minns fortfarande hur vi spelade Hexxen 2 i lan när det kom CS när det kom och Quake PureCTF var också kul.

Fast numera är det enbart PS/5 och multiplayer co-op som gäller.
Alla Borderlandsspelen är favoriter och genomspelade i co-op. Dead Nation och Alienation är också sjukt roliga i co-op.

Har nästan spelat klart Tiny Tinas Wonderlands också, men där är jag ganska besviken på 2K, det finns en del buggar och 2K verkar helt ha släppt supporten för spelet. Jag ångrar att jag köpte spelet med season pass eller vad det nu hette. DLC:erna för Tiny Tina är inte i närheten av de för t.ex. Borderlands och buggarna i multiplayer gör att vissa vapen är oanvändbara, speciellt de vapen som passar min spelstil

Letar med ljus och lykta efter nåt co-op spel. Jag gillar när det är nån story eller äventyr som man kan lösa i co-op.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem

För mig fyller spel en fin funktion som avslappning efter en hektisk jobbdag eller för att mota ångest i grind eftersom man behöver vara helfokuserad på det man gör. Däremot finns inte tiden till tidskrävande spel längre, så det blir mest grejer som tar en halvtimma eller mindre.

Permalänk
Medlem

Inte konstigt med att ta en paus ibland.
Senast jag tröttnade så tog jag entligen tag i programmeringen igen.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Jag kan känna igen mig. Är i samma livssituation och blev att jag bara satt och stirrade in i skärmen utan att starta något alldeles för ofta.

Sen köpte jag en handkontroll, lutade mig tillbaka och hittade glädjen på ett annat sätt. Drivs mer av storyn i spelet nu, så spelade nyligen igenom Uncharted 4 på pc med en ps-kontroll och kännde mig som 14 igen. Nu släpps det tyvärr inte sånna spel varje vecka, men det väckte lite av min glöd igen.

Hoppas du hittar något som ger dig glädjen tillbaka på samma sätt.