SweClockers regler och policy om politik

Permalänk
Medlem
Skrivet av Felbon:

Förstår inte varför ni inte vill ha Swec som den är? Jag läser mycket på Swec men blev medlem nyligen för att skriva i den här tråden. Swec är nishad forum och det är bäst om det den förblir så också.

Herre gud.

Jag har inga problem med denna artikel förutom "woke" delen.

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Skrivet av Orici:

Jag har inga problem med denna artikel förutom "woke" delen.

Du behöver nog inte vara orolig, folk kommer inte sitta tysta. Just nu kanske folk knyter näven i fickan.
Jag räknar blint med att det kommer fortsätta komma nyheter i stil med: "EU annulerar Intels skadestånd" och efterföljas av opportunistiska sarkastiska kommentarer som: "Kapitalism i sitt esse!", likväl som motsatta effekten när man skriver "Kina utvecklar en social hierarki som påminner om MMORPG där man samlar poäng och går upp och ner i level IRL baserat på statens uppfattning om föredömliga/negativa beteenden" som lika opportunistiskt kommer efterföljas av "Kommunistisk fascism i sitt esse!".
Sen börjar shitstormen.

I fallet med woke kommer det säkerligen bli hus i helvete i forumet om man tex tillåts promota och pusha rådande regerings uppfattning av "mångfalds"-vinkeln, men inte tvärtom. Självklart likaså om scenariot var det omvända.

Kommentarer som dessa kan bli lite svårhanterliga, för tolereras det ena i en s.k. opartisk teknikinriktad miljö så kommer man få stå ut med den andra oxå (gäller kanske mer förfinade varianter oxå):
"Gött! Nu sitter varenda rasist o gråter över ett datorspel där invandrare, kvinnor och LGBTQ ses som goda, mäktiga och glada"
"Fan va schysst med ett spel som äntligen inte är woke, så man slipper se apor bete sig föredömligt på ett orealistiskt sätt"

Helt ärligt, kommer det inte gå att stoppa helt, och SweC kommer inte selektivt kunna stoppa vissa ståndpunkter om man tillåts vara lika radikal åt andra hållet ist. Det leder bara till passiv aggresivitet, låg moral, mindre hjälpsamhet och "ill will". Tror inte du behöver oroa dig som sagt.

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av UndaC:

Väldigt många klarar av att hålla en god ton så totalförbud känns inte som om det ligger i någons intresse att införa.

Tolkningen du gör om att det det handlar om att moderatorer är trötta på att ta bort inlägg vars åsikter de inte delar är en ganska tråkig karikatyr av både det du citerar och det som står i artikeln. Det står ju uttryckligen vad syftet är:
”Vad vill vi uppnå?

Helt enkelt en trevlig stämning där alla kan känna sig välkomna att i första rummet diskutera teknik, datorer, komponenter, spel och andra angränsande områden. I slutändan är det inte mer komplicerat än så.”

Om man skriver ett välformulerad faktabaserad inlägg som censureras på grund av att det inte är politiskt korrekt tror inte jag man känner sig välkommen.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Felbon:

Håller med dig. Jävligt konstigt att det inte finns fler eller annat svenskt forum som tillåter politik än flashback. Diskussioner spårar ut rätt fort på flashback och det är alltid samma jargong. Man måste hålla med alla jävla nazzar där annars är man kommunist och PK.

Det finns, friaordet.org

Skrivet av hasenfrasen:

Vi glider in på politik rätt ofta på sporthoj.com. Elpris, elbilar och Ukraina är heta topics. Aktiva moderatorer. Precis som för flashback tillåts inget olagligt.

Bra med lite variation mellan forum.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Er definition av ”woke” har ni själva hittat på och den är vinklad. Själv ser jag det som ett extremt negativt ord.

För övrigt kan jag rekommendera Quora. Jag skriver därinne.

Skrivet av sniglom:

När man skriver ett politiskt regelverk är det av yttersta vikt att man anstränger sig för att skriva regelverket på ett politiskt neutralt sätt. Det handlar trots allt om att man vill undvika viss typ av diskussion i forumet och det är olyckligt i fall regelverket skapar en politisk slagsida.

Jag läser följande ur reglerna:
”Slentrianmässiga uttryck som "woke" och dylikt för att kvinnor eller människor av annan hudfärg än vit förekommer i spel, på arbetsmarknaden och serier eller filmer undanbedes.”

För mig känns detta som en onödig fördumning av vad begreppet woke innefattar och jag skulle gärna ta emot ett förtydligande om hur vi vill att man ska kunna diskutera hur innehållet i spel förändras på politisk basis snarare än vad fansen efterfrågat.

Jag börjar med att visa varför jag tycker beskrivningen en fördumning:
Street Fighter 2 innehåller så väl kvinnor som icke-vita karaktärer. Men jag tror man får leta länge för att hitta någon som påstår att SF2 är woke. Omvänt tog exempelvis BFV emot mycket kritik för att det ansågs vara woke. Men kritiken var (vanligtvis) intey så simpel som att det handlade om kön och hudfärg.

Låt oss dra ett exempel på TV-serier för sakens skull.
Star Trek Discovery anses vara mer woke än tidigare serier som exempelvis Star Trek TNG. Detta trots att båda serierna innehåller kvinnor och icke-vita.

För mig råder det inte någon tvekan om att konceptet woke går djupare än att spel och media inkluderar kvinnor eller icke-vita. Inte heller råder det någon tvekan om att denna influens sällan är på entusiasterna önskemål.

Personligen anser jag att woke handlar om pekpinnar till vad konsumenten ska känna och tycka, snarare än om inkludering. Visst finns det ett batteri av åsikter som woke associeras med, men det centrala är att påtvinga konsumenten en utbildning i vad som för närvarande är "rätt" åsikter. Vad som är rätt åsikter varierar över tid, men konceptet att försöka trycka på konsumenten åsikter är en central och statisk del. Som en tankeövning vill jag lämna ordet propaganda till läsaren. Budskapet och metoderna till att utföra propaganda förändras över tid, men konceptet är alltid det samma, åsiktspåverkan av konsumenten.

Hur är det tänkt att vi ska kunna diskutera vad många entusiaster anser vara negativa och påtvingade influenser, när Swecs regelverk fördummar detta till att den som kritiserar förändringen per automatik är mot kvinnor och icke-vita? För mig är detta ett exempel på ett regelverk som i sig har en politisk slagsida, eftersom man inte tagit sig tiden att förstå problemet man vill reglera.

Någonstans måste man få lov att vara entusiast och värna om de spelserier, tv-serier och filmer man älskar och växt upp med. Även om det innebär att man kritiserar de kulturella förändringar som många storföretag valt att göra det senaste årtiondet.

Kan någon förtydliga hur det är tänkt? För det är väl inte så enkelt som att det är bannlyst att diskutera uppenbara förändringar som sker i stora spelserier? För mig blir det som entusiast ett direkt tankefel att inte kunna ifrågasätta storföretagens moraliska kompass eller åsiktsbildning när den forceras in i material jag bryr mig om.

För mig blir det problematiskt när jag vill diskutera att storföretag applicerar kulturell propaganda i media, samtidigt som sweclockers regelverk insinuerar att kritik om detta är sexism och rasism. För inte försöker jag använda Sweclockers som en plattform för att sprida rasism eller sexism bara för att jag är kritisk till hur exempelvis Battlefield V utvecklats i en negativ riktning, där EA/Dice verkar ha glömt bort både sitt ursprung och community.

Du skrev allt jag ville säga och mer därtill!
Årets inlägg hittills!

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av anon88212:

Om man skriver ett välformulerad faktabaserad inlägg som censureras på grund av att det inte är politiskt korrekt tror inte jag man känner sig välkommen.

Om nu ett "välformulerad faktabaserad inlägg" raderas eller redigeras av en moderator kanske man skall börja med att fundera på var man själv trampat över gränsen istället för att se sig själv som ett offer för denna påstådda politiska korrekthet.

Skrivet av Campaigner:

Er definition av ”woke” har ni själva hittat på och den är vinklad. Själv ser jag det som ett extremt negativt ord.

Dags för lite hemläxa:

The 'anti-woke' crusade has come to Europe. Its effects could be chilling
"Stripped of its original meaning of a person being awake to progressive issues, "woke" has been appropriated from the Black vernacular and turned into a political lightning rod in the West's culture wars. It is now used pejoratively by lawmakers and pundits from both left and right, criticizing the perceived excesses of social and racial justice movements."

https://en.wikipedia.org/wiki/Woke

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem

hmm. bara en massa vita personer i redaktionen. 🤔.

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av anon88212:

Om man skriver ett välformulerad faktabaserad inlägg som censureras på grund av att det inte är politiskt korrekt tror inte jag man känner sig välkommen.

Jag håller med dig. Det är därför sällan sådana inlägg raderas.

Men kontext spelar roll förstås. Något kan vara väldigt välformulerat och faktabaserat men fullkomligt off topic.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

Om nu ett "välformulerad faktabaserad inlägg" raderas eller redigeras av en moderator kanske man skall börja med att fundera på var man själv trampat över gränsen istället för att se sig själv som ett offer för denna påstådda politiska korrekthet.

Dags för lite hemläxa:

The 'anti-woke' crusade has come to Europe. Its effects could be chilling
"Stripped of its original meaning of a person being awake to progressive issues, "woke" has been appropriated from the Black vernacular and turned into a political lightning rod in the West's culture wars. It is now used pejoratively by lawmakers and pundits from both left and right, criticizing the perceived excesses of social and racial justice movements."

https://en.wikipedia.org/wiki/Woke

cnn? rofl

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orici:

cnn? rofl

Utveckla gärna, rofl

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Valonen:

Utveckla gärna, rofl

ROFL is an internet accronmym for Rolling On Floor Laughing, and like all things internet it has adapted to nerd culture and has taken on new real-life use, though usually in a satirical way.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valonen:

Utveckla gärna, rofl

CNN är känt för att vara vinklat i en politisk riktning, ex som Fox eller Aftonbladet.

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Hedersmedlem

Spontant så hade det nog varit bättre att låsa teknik-politiska nyheter från kommentarer och totalförbjuda politik. Åtminstone tills valet är över

Edit: .. och Überklasspartiet med den enväldiga ledaren Überklass tagit över makten och ni alla slängts in i omskolningsläger.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM ||
|| Självutnämnd Silverstone FT02-riddare ||
|| Silverstone FT02B-WRI "Limited Edition" No. 0743 & 0640 ||
|| Sweclockers officiella FT02-tråd ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon277728:

ROFL is an internet accronmym for Rolling On Floor Laughing, and like all things internet it has adapted to nerd culture and has taken on new real-life use, though usually in a satirical way.

Jag skrev inte "utveckla gärna rofl" missade du kommatecknet?

Utveckla gärna hur du tänkte, rofl.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

CNN är känt för att vara vinklat i en politisk riktning, ex som Fox eller Aftonbladet.

Mvh

Okej, finns det något mediahus som inte är vinklat? Tänker att man får se vad som rapporteras och är det då sant så spelar det väl ingen roll vem som skriver om det.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av Valonen:

Okej, finns det något mediahus som inte är vinklat? Tänker att man får se vad som rapporteras och är det då sant så spelar det väl ingen roll vem som skriver om det.

Det är jobbigt att tänka och många undviker det i möjligaste mån. Då är det betydligt mycket enklare att kategoriskt avfärda sådant som utmanar sin världssyn, även om avfärdandet sker på helt irrationell grund, istället för att acceptera att det man sedan tidigare blivit itutad kanske inte nödvändigtvis är sant.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

Det är jobbigt att tänka och många undviker det i möjligaste mån. Då är det betydligt mycket enklare att kategoriskt avfärda sådant som utmanar sin världssyn, även om avfärdandet sker på helt irrationell grund, istället för att acceptera att det man sedan tidigare blivit itutad kanske inte nödvändigtvis är sant.

Detta gäller individer med högeråsikter men inte med vänsteråsikter?

Jag kan tycka att många med vänsteråsikter skull må bra av ta del källor som utmanar deras världssyn och inte avfärda oliktänkande på en helt irrationell grund och också inse att det man blivit itutat inte nödvändigtvis är sant.

Att länka till en artikel av CNN som är stark politiskt vinklat är talande.

Jag skulle ju kunna länka till en högersida som har en annan infallsvinkel. Men vad händer då? Jo det brukliga är att man får ett svar i stil med "du kan ju inte hänvisa till X, Y, eller Z då denna källa är politiskt färgad".

Åsikter framförda av medier på vänstersidan är "fakta" och beskrivs oftast framförda av någon som är "objektiv" medan åsikter på högersidan är "tyckande" och/eller objektivt felaktiga.

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av Yrch:

Detta gäller individer med högeråsikter men inte med vänsteråsikter?

Det gäller alla individer. Jag valde medvetet att inte blanda in politisk tillhörighet då det inte är relevant.[/quote]

Skrivet av Yrch:

Att länka till en artikel av CNN som är stark politiskt vinklat är talande.

Detta gäller alltså uppfattningen som vissa här ger uttryck för att "woke" enbart har en betydelse (den nedsättande opportunistiska) och att denna har tolkningsföreträde över all annan betydelse. Artikeln hos CNN, och det stycke jag citerade, tar upp historiken och talar om denna betydelseförskjutning, och påpekar dessutom att det inte är exklusivt till högerpolitik utan även gäller vänstern. Jag länkade även till wikipedias artikel som i än mer detalj beskriver denna varierande betydelse av uttrycket.
Ja, CNN lutar åt "vänster" i det förenklade vänster/höger-spektrat men är med svenska mått mätt inte på något sätt extrem. De har därtill exceptionellt gott anseende vad gäller faktagranskning och "god journalistisk sed". Det innebär inte att man behöver hålla med om deras mer åsiktsinriktade artiklar eller vad deras kolumnister tycker och säger. Det finns dock en avgörande skillnad mellan att avfärda allt en publikation presenterar på politisk grund mot att avfärda deras åsikter på en politisk grund. I det här fallet är det (återigen) enbart betydelsen av uttrycket som är relevant, och jag presenterade en länk till källan eftersom jag citerade ett stycke ur denna.

Om någonting är talande så är det detta behov hos vissa att avfärda innehållet i ett inlägg baserat på att källan inte råkar överrensstämma med deras eget åsiktsläger. Det är innehållet som är det relevanta och det är till detta man bör relatera.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Konsolpleb 🕹

Kastade ut ett trollkonto här vars första inlägg var att kasta sig in med anklagelser mot specifika individer.

Tog också bort svaren det kontot fick. Ser ni sådant rapportera gärna hellre än att kommentera.

Man får förstås gärna kritisera våra regler osv. Men det kan vara smart att sitta ner och ta ett litet andetag först så att man inte inleder med att vråla och ha alla taggar utåt direkt.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

Kastade ut ett trollkonto här vars första inlägg var att kasta sig in med anklagelser mot specifika individer.

Tog också bort svaren det kontot fick. Ser ni sådant rapportera gärna hellre än att kommentera.

Man får förstås gärna kritisera våra regler osv. Men det kan vara smart att sitta ner och ta ett litet andetag först så att man inte inleder med att vråla och ha alla taggar utåt direkt.

Det var jag som svarade, skall uppmärksamma det bättre i framtiden.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem
Skrivet av twit:

Det gäller alla individer. Jag valde medvetet att inte blanda in politisk tillhörighet då det inte är relevant.[/quote]

Detta gäller alltså uppfattningen som vissa här ger uttryck för att "woke" enbart har en betydelse (den nedsättande opportunistiska) och att denna har tolkningsföreträde över all annan betydelse. Artikeln hos CNN, och det stycke jag citerade, tar upp historiken och talar om denna betydelseförskjutning, och påpekar dessutom att det inte är exklusivt till högerpolitik utan även gäller vänstern. Jag länkade även till wikipedias artikel som i än mer detalj beskriver denna varierande betydelse av uttrycket.
Ja, CNN lutar åt "vänster" i det förenklade vänster/höger-spektrat men är med svenska mått mätt inte på något sätt extrem. De har därtill exceptionellt gott anseende vad gäller faktagranskning och "god journalistisk sed". Det innebär inte att man behöver hålla med om deras mer åsiktsinriktade artiklar eller vad deras kolumnister tycker och säger. Det finns dock en avgörande skillnad mellan att avfärda allt en publikation presenterar på politisk grund mot att avfärda deras åsikter på en politisk grund. I det här fallet är det (återigen) enbart betydelsen av uttrycket som är relevant, och jag presenterade en länk till källan eftersom jag citerade ett stycke ur denna.

Om någonting är talande så är det detta behov hos vissa att avfärda innehållet i ett inlägg baserat på att källan inte råkar överrensstämma med deras eget åsiktsläger. Det är innehållet som är det relevanta och det är till detta man bör relatera.

Jag har personligen inte uppfattningen att Woke (den nedsättande opportunistiska) enbart har en betydelse och som jag skrev i ett tidigare inlägg kan man se att uttrycket har sin bakgrund i identitespolitiken. Vem som har tolkningsrätt vet jag inte, det finns ju många ord och uttryck som av olika anledningar ändrat betydelse.

För några år sedan såg man uttrycket SJW för likande åsikter (oftast också i en nedsättande betydelse) men det verkar ha blivit mindre populärt att använda.

Jag känner att debatten kring CNN blir ett sidospår som antagligen inte för oss framåt men om vi återgår till vad som står i artikel tycker jag man redan i rubriken kan se ett ställningstagande ” The 'anti-woke' crusade has come to Europe. Its effects could be chilling”. (Och ja, jag fattar att de vill ha en rubrik som gör att folk klickar på artikeln). Att beskriva motståndet mot identitespolitik som ett korståg tycker jag blir alltför ”alarmistiskt” och att motståndet i sig skulle få negativa effekter håller jag inte heller med om (och ja, det är min personliga åsikt). Att det skulle vara negativt att högerpartier i Europa använder motståndet mot identitespolitiken får ökat stöd håller jag inte heller med om. (Annars tycker jag att den var bra skriven och vad motståndet baseras på tas också upp).

Gällande huvudfrågan är det jag vänder mig emot främst att: ” Återkommande är att blanda in kultur och identitet i det politiska samtalet. Här säger SweClockers nej och accepterar inte att sådana frågor hör till politiken, utan väljer att stå upp för grundläggande anständighet.”

Jag tycker hela formuleringen är märklig. Det är ju inte Sweclockers läsare som blandat in kultur och identitet i det politiska samtalet utan det är ju identitetsvänstern i USA som gjort det till en politisk fråga och sedan har det kommit hit. Kultur och identitet är numera en alltmer viktig politisk fråga och det blir märkligt att skriva att SweClockers accepterar inte att sådana frågor hör till politiken när det i högsta grad hör till politiken.

Jag kan förstå att Sweclockers vill begränsa de politiska diskussionerna men om någon exempelvis skulle skriva ”Jag tycker att de nya Starwars filmerna inte är bra då dessa är alltför woke och jag hoppas att remaken av KOTOR inte blir för woke” förstår jag inte hur det skulle kränka någon och att detta skulle bryta mot grundläggande anständighet.

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av Yrch:

Jag kan förstå att Sweclockers vill begränsa de politiska diskussionerna men om någon exempelvis skulle skriva ”Jag tycker att de nya Starwars filmerna inte är bra då dessa är alltför woke och jag hoppas att remaken av KOTOR inte blir för woke” förstår jag inte hur det skulle kränka någon och att detta skulle bryta mot grundläggande anständighet.

Det går alldeles utmärkt att diskutera sådant på ett sätt där man förklarar vad man menar istället för att använda diffusa uttryck eller hundvisslor vars syfte ofta snarare är att signalera grupptillhörighet istället för någon egentlig innebörd.
Det har som positiv effekt att man dels själv tvingas fundera igenom vad man faktiskt tycker, man undviker annars oundvikliga missförstånd, och man öppnar upp för en diskussion där alla parter kan delta.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av Yrch:

Jag kan förstå att Sweclockers vill begränsa de politiska diskussionerna men om någon exempelvis skulle skriva ”Jag tycker att de nya Starwars filmerna inte är bra då dessa är alltför woke och jag hoppas att remaken av KOTOR inte blir för woke” förstår jag inte hur det skulle kränka någon och att detta skulle bryta mot grundläggande anständighet.

Om det var så det såg ut i praktiken hade vi inte tagit upp ämnet i artikeln här.

Problemet är snarare att det uttrycket och dess efterföljande diskussioner har haft en konsekvent låg nivå. Beroende på hur aktiv man är kanske det låter främmande: men det är ju för att vi raderar så många inlägg och låter de mer sansade ligga kvar.

Men om ett uttryck och beteende konstant agerar som antingen bete och/eller katalysator för att trådar totalt ska spåra ur så känner vi behovet att peka ut det.

Och om inget annat så blir det snacket så extremt endimensionellt och kväver ut alla annan diskussion.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Inaktiv

Under mina 20 år på Sweclockers har jag aldrig haft/varit inblandad i en politisk diskussion.

Det är därför oerhört tråkigt att Sweclockers väljer att politisera sig , och dessutom ge exempel på vad som är rätt (och fel) åsikter. Detta är egentligen bara en fortsättning på medielandskapet 1980 då SVT ansåg sig ha rätt att sätta agendan, de blev senare utmanade av internets öppna diskussioner och har inte längre samma översittar mentalitet. Men historien upprepar sig. Alla som blir/är tillräckligt stora tar sig friheten att tala om vad som är rätt/fel, detta har nu hänt Sweclockers.

Det gör ont att se ett av mina favoritforum utvecklas i denna riktning, men jag förstår att inriktningen nu inte längre är entusiast diskussioner utan även politisk skolning.

Som varande medlem från starten 2001, eller egentligen tidigare då jag var medlem innan db-crashen, smärtar det att avsäga mig mitt medlemskap. Jag kommer även att begära att alla mina personuppgifter och data raderas med stöd av artikel 17 i dataskyddsförordningen.

Goodbye and thanks for the fish

Permalänk
Medlem

Efter att ha läst Huawei-tråden så känns det ganska uppenbart att det inte fungerar bra med denna typ av politiserade diskussioner, även efter detta förtydligande och uppdatering av regler och policy.
Om sweclockers vill ha denna typ av diskussioner så bör man nog titta på mer tekniska lösningar, exempelvis kräva medlemskap i minst 6-12 månader innan man kan deltaga i mer "kontroversiella" diskussionstrådar, detta borde åtminstone kunna sålla bort rena trollkonton relativt snabbt. Alternativt kräva koppling av kontot till en fysisk person för att skriva i vissa trådar (kanske via BankID) så att man kan permanentbanna personer som inte kan bete sig.
Just nu känns det som redaktionen säger: "Vi orkar inte riktigt ta tag i skiten som slängs i politiserade trådar, men vi vill ha trafiken de genererar". Själv är jag fortfarande av åsikten att politiserade diskussioner bör undvikas här så långt det bara är möjligt, är på sweclockers för att läsa om och diskutera teknik inte hurvida Kina eller USA är största skurken.

Permalänk
Inaktiv

Med tanke på att moderatorerna här enbart ser politik i inlägg som går emot deras egna åsikter (baserar det på vilka inlägg som får va kvar & vilka som man ser tas bort) så vill jag inte vara medlem i Sweclockers längre.
Kommer fortsätta läsa vissa artiklar & tester ni gör, men att va medlem i ett vinklat forum utan plats för diskussion är inte speciellt intressant.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

När kommer en revision på denna artikel?

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av Orici:

När kommer en revision på denna artikel?

När en sådan är befogad. Just nu finns det inga konkreta planer på det.
Något speciellt du hade i åtanke?

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

När en sådan är befogad. Just nu finns det inga konkreta planer på det.
Något speciellt du hade i åtanke?

Haha... tråden om Rings of power kanske?

Notera att jag postade bilden ovan för en vecka sedan, bråket om alvers hudfärg blommade upp idag, blir nästan ledsen att jag ens länkade videon när det blir sån här stämning