Permalänk
Medlem

Köpråd Chromebook

Funderar på att köpa en bärbar till sonen för att använda till att streama från Youtube och Netflix samt surfa lite. Eventuellt kunna spela något enklare spel men han har en stationär dator som han huvudsakligen spelar på samt en Xbox one.

Jag har kikat lite närmare på Chromebooks och gärna en som går att "vika", typ Lenovo Flex eller Acer Spin men det är inget krav. Helst en skärm på mellan 13-14 tum.

Kikat på bland annat Acer Spin 513 (Snapdragon 7c, 8gb ram, 64gb lagring) och Acer Spin 514 (AMD 3250c, 8gb ram, 64gb lagring+minneskortsläsare) men de startar ju på strax under 4000kr och då känns det som om det är väldigt nära att vara i prisklass att kunna köpa en enklare Windows PC.

Acer Spin 513: https://www.inet.se/produkt/1966261/acer-chromebook-spin-513-...
Acer Spin 514: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/chromeboo...

Jag har fått för mig att man vill ha 8gb ram och minst 64gb lagring men startpriserna på dessa är då ganska höga. Är 8gb värt det eller overkill på en Chromebook? Hur ska man tänka? Är det bättre att gå ner på 4gb ram och försöka hitta något med en lite bättre processor?

Hur mycket plats tar Chrome OS upp från lagringen till att börja med, dvs hur mycket finns kvar till annat? Räcker 32gb?

Ni som har erfarenhet av Chromebooks, vad ska man satsa på? Finns det något vettigt för under 3000? Är de två jag kikat på vettig alternativ annars?

Permalänk
Medlem

Har ingen Chromebook själv men denna ser väl också intressant ut?
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Edit: Såg nu att den inte går att vika

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sapporun:

Har ingen Chromebook själv men denna ser väl också intressant ut?
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Edit: Såg nu att den inte går att vika

Det är inget krav att den ska gå och vika annat än att jag tror att det hade vart trevligt att ha den funktionen Den är ju nästan en femhundring billigare så absolut ett alternativ. Tack för input!