Permalänk
Medlem

Samma som @tubi , äter absolut allt foran datorn, det största problemet är inte chips och smulor, men hår! Efter 2 år så blir det extremt med hår mellan tagentorna.

Finns otrolig skillnad på tagenbord och hur dom beter sig m.h.t.. fett på fingrarna. Mitt Corsair tangentbord är en fettmagnet, skiner som en polerat Bmw efter ett tag. Mitt nya G915 från Logitech däremot - begriper det inte, finns inte en fettfläck efter ett halvår.

Permalänk

En av de lättare frågorna, saker som kommer i påse så häller man i sig, behöver inga bestick eller pauser för å tvätta fingrar/tangentbord/kläder. Funkar med i princip allt man skulle kunna tänka sig konsumera, även pizza, dra den över kanten av fatet/pappen och tugga medans man drar ut den en bit till med munnen.

Permalänk
Medlem

Som tidigare sagt så funkar det bra att hälla i sig snacks och godis. Nötter brukar jag ha i ett glas som gör det enkelt att hälls i sig vid datorn. Funkar med godis också. Chips i en liten skål så man kan ta den till munnen och gläffsa i sig ett par chips åt gången.

Permalänk
Medlem

Äter inte chips framför datorn men typ allt annat.

Det är absolut inte "rent" här, mitt tangentbord är lite lätt flottigt t.ex, men det tror jag har ganska lite att göra med att jag äter framför datorn. Har (hade) ju liknande problem på jobbet och där åts det inte framför datorn.

Annat synligt skräp och bös är jag ganska nitisk med att ta bort så grejerna torkas av ganska ofta.

Permalänk
Medlem

Jag käkar jordnötter med sked, äter enbart "oflåtigt" med fingrarna annars låter jag bli

Permalänk

använder ät pinnar, det är lätt och smidigt samtidigt så slipper man all kladd, och smulor

Permalänk
Medlem

Ingen som funderat på att dra ett lager plastfolie över tangentbordet? Det borde ju göra jobbet om man nu inte äter chips varje dag (en tillfällig lösning den kväll man äter chips). Äter man chips dagligen kanske man ska tänkta lite på hur vener och artärer ser ut invändigt...

Visa signatur

AMD 3800X|ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WIFI)| Corsair 16 GB 3600MHz|Palit RTX2060 Dual|Seasonic Focus GX 550 W|Kingston A2000 1 TB M.2|Fractal Design Define C

Permalänk
Medlem

På sin höjd ahlgrens bilar

Visa signatur

AMD 5700X@Vatten | asus prime x370pro | Asus 2080 Strix | 2x16GB Kingston Fury Renegade RGB DDR4 3.6GHZ | Lian Li O11d EVO + 2x240 EKWB RAD + 6 Lian Li AL120 | CoolerMaster V850 | NVME 2TB Seagate Firecuda 510 + NVME 1TB WD BLACK + 3 SSD | Samsung Odyssey 49" G9| DELL 2713HM | Varmilo VA69 Clear/brown | Logitech G502 2016.

Phenom X6 1045T | Corsair TWIN2X PC6400C4DHX 2x2GB + Crucial Ballistix Sport 2x2GB | Gigabyte ma785gmt-us2h | Silverstone Temjin 08 | Corsair VX450

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Så akut är det nog inte.

Tror inte jag har byt kan det vara år 2017/2018 miss inte.

Kan du avgöra det?

Tre års svett är en del.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Jag har en ful ovana och hatet var överväldigande på kontoret när jag berättade om den. Med undantag för @Klorixx som gör precis likadant.

Det finns få saker jag älskar lika mycket som glass, chips och nötter. De två senare är dock rätt ofräscht att äta vid datorn. Händerna blir kladdiga, likaså kringutrustningen och det oavsett hur mycket man torkar av sig på jeansbyxorna. Värre blir det om man sitter med ett TV-spel med handkontroller i händerna.

Hur kommer man då tillrätta med problemet? Efter att ha sökt på internet och läst en gammal tråd av @Psionicist hävdar vissa att "man äter vid matbordet". Kanske även i soffan framför en film, men absolut inte framför datorn. Jag är dock övertygad om att det finns folk därute med både geniala och mindre smarta idéer om hur man äter chips och nötter vid datorn utan att kladda ned.

En klassiker jag minns från en gammal vän är en stekpincett som man plockar upp chipsen med. Att krossa chipsen till smulor och äta med sked går tydligen också, men det förstör ju hela upplevelsen av att höra varje tugga. En annan tanke som slog mig är ätpinnar.

Hur gör du när du äter chips vid datorn?

Nu i corona tider är väl en flaska handsprit nära till hands bäst. Gärna dom med pump sp du får lite mer än vad du hade tänkt dig och därmed så blir händerna väl rengjorda av spriten.

Visa signatur

NZXT H7 Flow, ASUS Z390-E, Intel 9700K 3.6GHz, 16 GB Corsair Vengeance 3.2GHz, Samsung EVO 970 500GB, MSI RTX 2070 Gaming Z, Seagate Barracuda 4 TB, Corsair RM750X V2 750W, Noctua NH-D15, 1 st FD Venturi HF-14, 6 st Phantek M25 120mm, Dell S2721DGFA,

Permalänk
Medlem

Så nu har redaktionen börjat nekroposta på förstasidan? Det går fan utför alltså...

Visa signatur

Asus P6X58D-E || Intel Core i7-930 || Corsair H50 || 3x4GB Crucial Ballistix Elite 1866MHz CL9 || Sapphire R9 390 Nitro 8GB || Sandisk Extreme II 2x120GB RAID 0 || Antec P183, 4 st Chassifläktar || Antec True Power 650W || ASUS VG248QE

Permalänk
Medlem

Chopsticks fungerar alldeles utmärkt, speciellt om du även har dip, annars blir det svårt om man äter med sked..

Permalänk
Medlem

När jag inte käkar kolhydratfritt sitter jag gärna med en påse kinapuffar (de stora) och lastar in i ansiktet. Jag tömde skrivborder igår morse på energidrycker, så just nu står här bara 5 druckna i fina rader. Men det kan lätt bli stökigt med 10-15st om jag glömmer någon dag.

Gar inga problem alls med att äta vid datorn. Ibland blir det lunch vid datorn, men brukar oftast sätta mig i soffan vid TV:n så man får vila skallen lite och koppla bort.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem

Problemet är ju redan löst på bilden till artikeln?

Nötter, chips, popcorn etcetera går utmärkt att äta med pinnar. Har gjort så i 10+ år.
Äter dock sällan vid datorn, men äter alltid med pinnar i soffan också då jag hatar att bli kladdig om fingrarna

Visa signatur

AMD Barton Xp 2400+ Mobile @ 2680 mhz!Sapphire Radeon 9800 pro @ orginal, TwinMos Winbond 2x256, 250 Gb WD S-ata, 120 gb Maxtor, Seagate 200 gb

Permalänk
Medlem

https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/elektronik/bygg...
😎

Permalänk
Medlem

Det finns folk som inte äter vid datorn/tv'n?

Använder bestick jag, gaffel att fånga chips med i skårorna eller plocka upp godis med, en tuss papper över musen i fall att

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon298854:

Mixa en påse chips med 1L grädde. Kyl det och drick med sugrör

Ska tydligen vara gott.

Första tanken är ju uppenbart att du skämtar. Blir dock fundersam när jag ser så många likes.

Visa signatur

[5600x @4.6ghz + Arctic freezer 34] [B550 Gaming x v2] [Ripjaws 2x8gb @3200mhz cl14] [3060 Ti] [Cooler master V850]

https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers#sp...

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av Mögel:

@Jacob Hur bär du dig åt idag då?

Ärligt talat ... Men jag har en idé av vad som ska bli av den här tråden, vi får se om det blir något utav den.

Jag lovar dock oavsett att ta tag i det här och avlägga rapport när jag testat olika metoder! Min favorit är fortfarande Christian Bale (äta med pinnar).

Skrivet av Kaleid:

Nötter? Enkel sak, lägg i typ större ölglass. "Drick" det.
Chips? Ingen bra lösning (även om man kan göra samma som med nötter med viss svårighet), ät med hjälp av andra armen, skriv inget och när man är färdig så tvättar man händerna and then back to business.

Skrivet av person:

Dricker ev chips och nötter från en djup tallrik går alldeles utmärkt.

Dricka nötter; check! Enda nackdelen är portionering, ibland vill man bara ha en eller två nötter men när man häller blir det lätt tre eller fler. Kanske bara är jag som behöver öva på mina drinking skills.

Skrivet av Sarg:

Vinyl- eller nitrilhandskar för att undvika att flottet sprider sig.

Fungerar även utmärkt vid matlagning och rätter man vanligtvis äter med händerna. Och städning.

Gör folk på riktigt det här framför datorn? Dessutom lär det ju inte hindra flottet från att kladda av sig från handskarna på tangentbordet.

Skrivet av MeSaber:

Jag äter godis med sked. Funkar fint. Samma med ostbollar

Godis har jag inget problem med! Så länge man undviker godis med sött eller surt överdrag blir det inte kladdigt.

Skrivet av Sjoooberg:

Lösningen på problemet är enkelt, ät med chopsticks. Finns bara positiva saker med detta.

  • 1. Man kan äta snacks vid datorn!

  • 2. Man blir kung på att äta med pinnar!

  • 3. Inget kladd!

Det här är ju helt klart metoden som sticker ut från mängden!

Skrivet av Mortac:

All respekt, men har aldrig förstått mig på hur vissa kan äta chips och torka av sig på kläderna. Så jävla äckligt.

Om jag väl äter något kladdigt samtidigt som jag envist använder datorn (godis är kladdigt nog) så har jag alltid våtservetter på bordet som jag torkar fingrarna med efter jag tagit i något.

Skulle jag få för mig att äta chips vid datorn (extremt sällsynt) så greppar jag bara med fingertopparna, men som sagt, alltid en snabbtork med en våtservett mellan varje tugga.

Jag har en kompis dock som käkar chips med sked vid datorn. Har en annan som använt typ en grilltång av plast och modell mindre.

Ja, det är äckligt. Lyckligtvis är det vetenskapligt bevisat att jeans aldrig blir skitiga och endast behöver vädras för att hålla sig fräscha.

Torkar du verkligen fingrarna mellan varje tugga? Att ta till en sådan metod skulle nog faktiskt få mig att undvika ätande framför datorn.

Tror jag nämnde tidigare i tråden om en gammal vän som använde grilltång modell mindre för att äta med chips. Det var till stor del av den synen som tråden blev till (även om det är roligt att lyfta egna personbrister).

Skrivet av tubi:

Äter i princip alla måltider framför datorn sedan jag började jobba hemifrån för 14 månader sedan p.g.a. Covid-19. Har löst det genom att bli storkonsument av hushållspapper och torkar fingrarna flitigt mellan knapptrycken. Har också två uppsättningar tangentbord och mus inkopplade genom kvm switch som jag växlar mellan beroende på aktivitet. Billig Dell t-bord/mus för jobb och lite dyrare Razer för gejming.

Jobbar också mestadels hemma senaste året, men har aldrig upplevt några problem att äta ett mål mat framför datorn. Där sitter jag ändå redo med gaffeln i högsta hugg och kladdar inte ned något. Däremot är soppa och en bit bröd challenge när det kommer till spill och smulor.

Skrivet av ingenjören:

Ingen som funderat på att dra ett lager plastfolie över tangentbordet? Det borde ju göra jobbet om man nu inte äter chips varje dag (en tillfällig lösning den kväll man äter chips). Äter man chips dagligen kanske man ska tänkta lite på hur vener och artärer ser ut invändigt...

Plastfoliet skulle nog inte vara success story när man vill kunna skriva eller spela. Äter inte chips varje dag. Bara nästan.

Skrivet av Mörksuggan:

Nu i corona tider är väl en flaska handsprit nära till hands bäst. Gärna dom med pump sp du får lite mer än vad du hade tänkt dig och därmed så blir händerna väl rengjorda av spriten.

Om man inte redan har reptilhänder kommer man få det med en skvätt handsprit mellan varje tugga!

Skrivet av Born_HardCORE:

Så nu har redaktionen börjat nekroposta på förstasidan? Det går fan utför alltså...

Ämnet är ständigt högaktuellt, chipsätande framför datorn är som synes ett samhällsproblem.

De mest populära metoderna verkar helt klart vara ätpinnar, sked och en liten grilltång. Keep 'em coming, behöver fler snillerika redskap!

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Avstängd

Samma här. Chips, jordnötter, mackor, godis etc.
Det blir tyvärr inte så renligt Det värsta är att musmattan blir smutsigare då, eftersom den är inte lätt att rengöra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Racket står rakt iallafall

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701

Permalänk
Medlem

Har ätit med sked sen jag fastnade för chese balls för många år sen.
Dessa gick verkligen inte att äta vid datorn så skeden kom till undsättning.

Sen dess har jag ätit alla såna grejer med sked, nötter, chips (ja det går utan att krossa som vissa föreslår) osv.
Aldrig tittat tillbaka

Visa signatur

Desktop: Corsair Carbide 400C | 3770K@4.4GHz | RX 6700 XT | 32GB DDR3 | RM750X | P8Z77-V Deluxe | 860 EVO 1TB
HTPC/Server: FD Array R2 | Intel i5-650 | Zotac 1156 mini-ITX H55 | 8GB DDR3 | 5st WD RED 3TB RAID 5

Permalänk
Medlem

Livet är för kort till att vara ren.......
Papa Nurgle for life!

Visa signatur

Gammal sliten MSI GT70-0ND.
Raspberry Pi 3 (OSMC).

Permalänk
Medlem

Äter direkt ur skålen precis som hundarna

Visa signatur

AMD 1090T // Vulcan 1866MHz 7-10-10-29 // HD6950 2GB // Crucial M4 128GB // Seasonic S12 500w (inköpt 2006)
Laptop Acer 17": Intel 3210M // 8GB Ram // GT640M // Samsung 830 256GB
Laptop MSI 17": Intel 4200H // 8GB Ram // GTX850 // Samsung 830 256GB
Laptop Lenovo: AMD 7640HS // 16GB RAM // RTX4060 // Samsung 960Pro 512GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av superegg:

Det är inte min sak att lägga mig i och det angår absolut inte mig på något sätt. Men jag blir lite ledsen när jag ser bilden, för det säger mig att där bor någon som inte mår så bra.

De flesta skulle inte frivilligt visa sådant snusk så jag tror att det är lite vad du undermedvetet vill visa med din bild också.

Jag skulle vilja ge dig rådet att städa upp, vädra, snygga till och gå ut och ta sen lite frisk luft, för att därefter komma tillbaka till ett lite renare hem. Sedan kan man försöka hålla fast vid den känslan och ta det därifrån.

Ett sunt inre får hjälp på traven av lite ordning och reda med det yttre.

Visa signatur

Lenovo Legion Y540-17-IRH med: 17.3" 144Hz skärm | Intel I7 9750H | 32GB DDR4-2667 CL16 | GTX 1660TI 6GB | 2TB Crucial P2 NvME Boot + 2TB SSD Lagring

Permalänk
Medlem

Äter allt vid datorn men håller allt pedantiskt rent. Äter jag chips och dricker öl vid datorn så rör jag inte mus och tangentbord tills jag käkat klart.

Permalänk
Medlem

Chips/doritos och eventuell godis käkas med gaffel. Chipsen passar perfect mellan tänderna på gaffeln, Nötter blir det sked eller hälla direkt ur påsen

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Medlem

Nötter går utmärkt att ha i ett vanligt dricksglas som du sedan "dricker" nötterna ur

Permalänk
Medlem

In med mus & tangentbord i diskmaskinen, låt det torka noga efteråt bara !

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Ärligt talat ... Men jag har en idé av vad som ska bli av den här tråden, vi får se om det blir något utav den.

Plastfoliet skulle nog inte vara success story när man vill kunna skriva eller spela. Äter inte chips varje dag. Bara nästan.

Jag såg en gång att min svärfar (läkare) hade sitt tangentbord inlindat i plastfolie, det gick fint att skriva iaf och han ville kunna sprita av mellan varje patientbesök. Men känslan kan ju bli lite B

Visa signatur

AMD 3800X|ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WIFI)| Corsair 16 GB 3600MHz|Palit RTX2060 Dual|Seasonic Focus GX 550 W|Kingston A2000 1 TB M.2|Fractal Design Define C

Permalänk
Medlem
Skrivet av JoOngle:

Samma som @tubi , äter absolut allt foran datorn, det största problemet är inte chips och smulor, men hår! Efter 2 år så blir det extremt med hår mellan tagentorna.

Finns otrolig skillnad på tagenbord och hur dom beter sig m.h.t.. fett på fingrarna. Mitt Corsair tangentbord är en fettmagnet, skiner som en polerat Bmw efter ett tag. Mitt nya G915 från Logitech däremot - begriper det inte, finns inte en fettfläck efter ett halvår.

Känner igen det här från vissa jobblaptops *host*DELL 7480*host*
Bara man tittar på de så är det flottiga fingeravtryck, det är något skumt med den där gummerade ytan.. blir galen på det.

Visa signatur

Lenovo Legion Y540-17-IRH med: 17.3" 144Hz skärm | Intel I7 9750H | 32GB DDR4-2667 CL16 | GTX 1660TI 6GB | 2TB Crucial P2 NvME Boot + 2TB SSD Lagring