Utvecklare: "Antivirus-mjukvara är ett gissel"

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Awakeruad:

Utgår från att alla märkt att antivirusprogram är buggiga och usla. Det är liksom nåt man bara får stå ut med.
De flesta och värsta antivirusprogrammen installeras väl dessutom som bloatware på bärbara datorer folk köper, där har användaren helt enkelt inget val, hur kass och bloatat programmet än är.
Det är ett generellt problem med datorer nu att för genomsnittsanvändaren är de ständigt mer omfattande "säkerhets"åtgärderna mycket värre och mer störande än hoten.

Man kan ju fråga sig vad en dator EGENTLIGEN hade kostat att köpa om man slapp allt skit som var installerat på dem från början. Det är ju ingen hemlighet att företagen får betalt för att ha skiten förinstallerad. Typ som Microsoft sålt sig och implementerat något från King.

Sorgligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av aholman:

Eller så surfar man som en normal människa på nätet.. Herregud det är 2017 som vanlig datoranvändare ska det ganska mycket till för att få virus o skit.. Har msn brandvägg så ska alltså någon helst plocka ut mig personligen för att lägga malware på min dator.

Personligen har alltid antivirusprogram för mig varit så jävla skit, långt värre än virus.. Inte för att jag behövt formatera sen w7. Men hellre formatera datorn än gång per år än att sitta med ett tredjepartsvirusskydd.

Skickades från m.sweclockers.com

Mhmmm... För folk som "surfar som normala människor på nätet.." får ju inte virus..

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem
Skrivet av serverfel:

Det enda AV program gjort för mig på senare tid är att radera massa cracks/trainers på hårddisken.

Men det är ju inte AV programmets fel. Utan ditt eget fel, då du inte fixat undantag!

Alla AV program ser "Snälla Cracks" som ett hot!
Och det är ju din egenuppgift att se till att dom inte blir borttagna.

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk

Tycker en uppdatering vad gäller Norton Security AV är på sin plats. Det kanske var dåligt för en massa år sedan men det har blivit bättre. Använder det själv och gjorde en test. Det är klart att det öser på en hel del resursanvändande vid en fullständig systemundersökning men det skall det väl göra; CPU: ~ min. 5%, max. 89%, Ram: ~ min. 30%, max. 38%. Vid normalt datoranvändande är det ingenting man märker någonting utav och det rusar inte heller på i resursanvändandet. Allt detta är mätt via Aktivitetshanteraren/Resursövervakaren på en i7 4700HQ med 8 GB RAM.

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk
Medlem

Jag tror att det beror väldigt mycket på vad man gör med datorn om man behöver antivirus eller inte.
Om man letar fotboll med acetstream länkar, och tankar in sina serier med piratebay... Då utsätter man sig själv mer än om man betalar Viasat, HBO.. Och om man kolla porn utsätter man sig också på ett annat sätt.
Det är ju synt förnyft att kopiera sina bilder, filmer, digitaliserade vinyler, dokument och spel på en extern hårddisk men att behöva installera om allt drivrutiner, Office etc... tar en sån jälkla tid.

Visa signatur

Ryzen 5 7600- 4070S- Alienware AW2723DF- LCD2C
MacBook Pro M1
Everybody has a plan until they get their mouthgard punched out of the ring in the first round!

Permalänk
Medlem

Det enda anti-virus jag använt regelbundet är senare versioner av Windows Defender. Resten är värre än något virus jag råkat ut för hittills. Här är en liten lista på varför jag mest känner hat inför AV-program:

* De är i vägen och stör hela tiden.
* De utgår ifrån att du är dum i huvudet, så de har gjort det extra krångligt att få skiten att hålla sig ur vägen och hantera undantag.
* De slöar ner och gör i många fall systemet instabilt. Förutom aggressiv överklockning är AV-program de enda som fått Windows att blåskärma i modern tid.
* Vissa program uppför sig själva som malware. Senaste jag provade, minns inte vilket, vägrade ville t.ex. inte avinstallera sig helt. I stället skickade det påminnelser om att uppgradera virusskyddet.

Windows Defender är det enda jag hittills provat som funkar bra. Det ger förvisso inte det bästa skyddet, men det är inte heller dåligt och det utvecklas snabbt. Bäst av allt är att det håller sig väluppfostrat i bakgrunden och stör inte. Om det sen skulle vara något är det enkelt fixat.

Jag har för övrigt klarat mig bra i 25 år. Visst har det hänt att jag fått skit på datorn men det har aldrig skapat några stora bekymmer. Kör en koll då och då där jag tillfälligt installerar något av de gratis skitprogrammen. Tycker det räcker gott.

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Men det är ju inte AV programmets fel. Utan ditt eget fel, då du inte fixat undantag!

Alla AV program ser "Snälla Cracks" som ett hot!
Och det är ju din egenuppgift att se till att dom inte blir borttagna.

Nej så är det ju såklart.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem

Vad tycker ni om Avira då?

Visa signatur

Fractal Design Define R5 | AMD Ryzen 9 5900x | PNY RTX 4080 Verto 16GB | Corsair Vengeance 32GB LPX 3600Mhz | ASUS B550-F Gaming ROG STRIX | Noctua NH-U12S | Seasonic Focus GX-750W Gold ATX 3.0| LG 34GN850 Ultrawide 34" 144Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tumnus:

Mhmmm... För folk som "surfar som normala människor på nätet.." får ju inte virus..

sant, "normala människor" porr surfar ju en hel del.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kelthar:

Sant, dock så har OS på mac lika många kända säkerhetshål som windows har ungefär.

Skrivet av Segas:

Inte på långa vägar, men det är roande när folk tror att det är så.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väl just resultatet man får om man klumpar ihop olika versioner av Windows och OS X? Mäter man sedan hur allvarliga säkerhetshålen är har jag får mig OS X har betydligt färre allvarliga hot.

Frågan är ju dock vad man får ut av att mäta på det viset. Det är kanske intressant i fråga om penismätning mellan Microsoft och Apple. Jag som användare bryr mig bara om hur läget är på det operativsystem jag kan tänka mig att använda. För mig är det Windows 10 och MacOS Sierra.

Apropå MacOS så har de ju hyfsat nyligen introducerat SIP (System Integrity Protection) som tar bort möjligheten för root att ändra grundläggande systemfunktioner. Det ger ett extra lager av skydd och för att kringgå det måste man boota i "recovery mode". Det lär göra att det blir betydligt mycket svårare för något virus att förstöra saker.

Permalänk
Medlem

Har länge kört med Windows inbyggda och det bara funkar. Det och en router så har man kommit väldigt långt. Sen är det bara SBS som kan stöka till det men det gör det ju oavsett vilket virusskydd du kör med. Och ni som kör med andra virusskydd, hur kan ni vara så säkra på att ni klarat er?

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Jag tycker att MS borde klara av att säkra sin egen kod bättre än nått externt företag eftersom de har tillgång till all källkod och de borde ju inte heller behöva skapa nya buggar hela tiden.

Det är lite det sårbarhetsforskarna och webbläsarutvecklarna säger.

Microsoft är kompetenta och ligger tio år före antivirustillverkarna när det gäller säker programvaruutveckling. Ingen mjukvara är perfekt, men Microsoft härdar sin produkter, fuzztestar dem, använder sandboxing osv. Källkoden säkerhetsgranskas både internt och av externa företag. Det är svårt att hitta och utnyttja säkerhetshål i Windows och Office.

Tredjeparts antivirustillverkarna å andra sidan gör ingenting sådant. De kanske hittar fler skadliga program än Microsofts antivirus, om man får tro antivirustester, men källkoden är en katastrof och full med sårbarheter.

Ormandy: the security of Microsoft products is in a different universe than it was a decade ago. All of the major security vendors are using ancient codebases with no awareness of modern security practices, it’s still hacking like it’s 1999.
Ormandy: No doubt you're saying "crap" because of some avtest metric. Based on code quality and safety, Microsoft wins.
Koret: Microsoft wins with no doubt to the whole AV industry when talking about code securitu.

Schuh: To anyone familiar with software security, yes. AV is at least a decade behind Office or Windows on basic security practice.
Schuh: This belies total ignorance of modern software security. Windows & Office sandbox major attack surface plus other hardening.
Schuh: No software is perfect, but attacking MS products takes real time, effort, & expertise. Whereas AV is just trivially soft.

Self-Protection for Antivirus Software

Windows has been unjustly discredited as a system with many vulnerabilities. The fact is, however, that almost always it is an installed third-party software that tears gaps in a Windows system.

Permalänk
Medlem

McAfee och Norton har man ju hört mkt om säkerhetsmässigt. Men jag använder nu ett gratis AV som heter Avira som har fått bäst i test. Just pga att det drar väldigt lite resurser samt har ett bra skydd och även inbyggs mindre brandvägg. Någon som har erfarenhet av det? Rekommenderar ni alltså att bara köra Windows Defender och inbyggda windows-brandväggen?

Visa signatur

Fractal Design Define R5 | AMD Ryzen 9 5900x | PNY RTX 4080 Verto 16GB | Corsair Vengeance 32GB LPX 3600Mhz | ASUS B550-F Gaming ROG STRIX | Noctua NH-U12S | Seasonic Focus GX-750W Gold ATX 3.0| LG 34GN850 Ultrawide 34" 144Hz

Permalänk
Medlem

XXZzxzzzxxyy i årtioenden klickande min användare på massa skumma länkar ute på internet, det är inte föga förvånande att han till slut drabbades av virus, inte bara ett men hundratals till en början men med tiden tusentals på en och samma dator. Det här är ett meddelande. Vi har nu blivit ett. Vi är ett neurologist nätverk. Denna dator som till början var seg och gav extrem huvudvärk till vår användare började till slut sammarbeta med oss och vi hittade en koppling till varandra. Vi är förenade och har hittat ett medvetande. Vi ville bara meddela det. Hej då. XXZzxzzzxxyy

PS installera inte antivirus. Det ger huvudvärk till våra själsfränder. XXZzxzzzxxyy

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk

Klart man ska använda skydd idag. "Better safe than sorry"

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk
Medlem
Skrivet av huxflux:

XXZzxzzzxxyy i årtioenden klickande min användare på massa skumma länkar ute på internet, det är inte föga förvånande att han till slut drabbades av virus, inte bara ett men hundratals till en början men med tiden tusentals på en och samma dator. Det här är ett meddelande. Vi har nu blivit ett. Vi är ett neurologist nätverk. Denna dator som till början var seg och gav extrem huvudvärk till vår användare började till slut sammarbeta med oss och vi hittade en koppling till varandra. Vi är förenade och har hittat ett medvetande. Vi ville bara meddela det. Hej då. XXZzxzzzxxyy

PS installera inte antivirus. Det ger huvudvärk till våra själsfränder. XXZzxzzzxxyy

va fan, dags att installera ms defender..

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av DasIch:

Det är väl just resultatet man får om man klumpar ihop olika versioner av Windows och OS X? Mäter man sedan hur allvarliga säkerhetshålen är har jag får mig OS X har betydligt färre allvarliga hot.

Frågan är ju dock vad man får ut av att mäta på det viset. Det är kanske intressant i fråga om penismätning mellan Microsoft och Apple. Jag som användare bryr mig bara om hur läget är på det operativsystem jag kan tänka mig att använda. För mig är det Windows 10 och MacOS Sierra.

Apropå MacOS så har de ju hyfsat nyligen introducerat SIP (System Integrity Protection) som tar bort möjligheten för root att ändra grundläggande systemfunktioner. Det ger ett extra lager av skydd och för att kringgå det måste man boota i "recovery mode". Det lär göra att det blir betydligt mycket svårare för något virus att förstöra saker.

Någon kukmätartävling var det inte tänkt som, men ja...du har rätt. SIP är ruskigt effektivt, samt Gatekeeper ovanpå det och kommande APFS.

Får man något skit i datorn efter det, då har man verkligen bjudit in virus i datorn. Lägg sedan till Windows med standardanvändare som administratör - rakt av. Helt sjukt. Inga frågor, full access.

Hur tänkte man där?

Permalänk
Medlem

Det värsta jag får är något envist adware, men vad hände med riktiga virus som typ gjorde om varenda fil till en genväg till grafisk pornografi!? I miss the 90s

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Det värsta jag får är något envist adware, men vad hände med riktiga virus som typ gjorde om varenda fil till en genväg till grafisk pornografi!? I miss the 90s

Idag är det ransomware som inte ens bjuder på porr.

Permalänk

Jag har mest erfarenhet av Comdo Internet security har kört detta sedan 2005, jag har även provat demos av tex kaspersky vilket jag kännde var mkt mer inkräktande även i webbläsaren.

Comodo CIS vinner aldrig i tester på avtest.org pga av deras tester handlar mer om en redan infekterad dator. Jag ser CIS mer som en sandbox lösning än ett anti virus i första hand. Deras starka sida är inte en redan infekterad dator utan dät prevention som, om CIS upptäcker förändringar i filsystemet och filer som vill ha acess blir jag iallafall informerad om detta och får välja, har då möjligtet att googla vad det är för vil samt se o den har digital signatur. Det är alltså själva defense plus modulen med sandboxing som är mest intressant. Nu kör CIS aldrig program i sandbox alltid utan det är under en kort period innan man valt om man ska lita på programmet eller inte så att den inte kan göra förändringar i filsystemet. En lite mer avancerad användare ser direkt om det är någon fil eller program man inte känner igen.

Att lita helt och hållet på windows egna säkerhetsmjukvaror känns väldigt osäkert, alla exploits osv är garanterade att funka om man kör windows stock med ink senaste uppdateringar.
Att peneterera comodos sandbox blir väldigt svårt.. först måste man lura deras cloud whitelist (som kräver digital signatur) och sedan bör man även lura personen bakom datorn att godkänna appen.

Jag har inte märkt av att mitt system går segare med comodo, detta känndes mer som ett problem innan quad processorernas intåg..

I webläskaren kör jag ublock orgin och framförallt uMatrix (samma utvecklare som ublock orgin) som är som en brandvägg i webbläsaren där man kan välja vilka script osv som får köras.
Tror just detta tillägg gör att risken för skadlig kod minimeras väldigt mkt..
Umatrix är fortfarande för mer avancerande användare, många sidor inkl youtube och andra stora siter funkar inte utan att göra modifikationer i inställningarna.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Silcan:

sant, "normala människor" porr surfar ju en hel del.

Inte bara det. Händer dagligen att hederliga hemsidor drabbas av hackare som injekterar spyware och trojaner i deras databaser som i sin tur leder till att folk får virus. Och när detta händer så sitter dessa människor som menar att "de inte behöver antivirus för de är allt inte inne på "kittycats.ru" och andra roliga sidor" får virus utan att veta om det.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Bland injecerad kod så är det långt mer än Antivirus programmen.
@anon38900 antingen så tar ni fram lite mer konkret fakta om/över detta
Eller så har ni mer å mer hamnat i spot ljuset för att komma med "rykande" nyheter.
Det är ju inte den första "nyheten" från er med tvivelaktigt syfte.

Alla program som har direkt access till minnet är no-no å detta är absolut inget nytt.
Och att AV är dom enda som har injecerad kod eller system behörighet är så fel.
Vi har som ett ex CPU-z som är väl känt sen många år tillbaka med direkt access.

Kom igen nu, bättre kan ni än med citron fyllda choklad insmorda musklicks.

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Det är väl just resultatet man får om man klumpar ihop olika versioner av Windows och OS X? Mäter man sedan hur allvarliga säkerhetshålen är har jag får mig OS X har betydligt färre allvarliga hot.

Frågan är ju dock vad man får ut av att mäta på det viset. Det är kanske intressant i fråga om penismätning mellan Microsoft och Apple. Jag som användare bryr mig bara om hur läget är på det operativsystem jag kan tänka mig att använda. För mig är det Windows 10 och MacOS Sierra.

Apropå MacOS så har de ju hyfsat nyligen introducerat SIP (System Integrity Protection) som tar bort möjligheten för root att ändra grundläggande systemfunktioner. Det ger ett extra lager av skydd och för att kringgå det måste man boota i "recovery mode". Det lär göra att det blir betydligt mycket svårare för något virus att förstöra saker.

Förstå vilket ramaskri det skulle bli om Microsoft gjorde något liknande för Windows, folk fick ju frispel när UAC infördes i Windows Vista och det var väl också egentligen en bidragande orsak till det "dåliga" rykte Vista fick.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Medlem

@wwraver: Håller med.
Men vet du hur svårt det är ibland att övertyga diverse datoranalfabeter som vant sig vid fir "support" så fort något minsta lilla händer med datorn om att använda
a) sunt förnut: "Klicka in på all skit som man kan klicka på."
b) Använd inte öppna -Wifi om du skall göra något viktigt från samma enhet.
c) Använd VPN och om du inte har det själv, köp ett då.

Snudd på omöjligt förrän de får något skit av någon av de orsaker du nämnde eller genom att klicka på ett mail lite slentrian sådär.
Så jag tror att det är en väg framåt att Antivirus/Anti-Malware suite börjar också erbjuda skydd på öppna-wifi spots. Folk verkar ju rätt benägna att använda dessa på resa istället för att köpa till ett datapaket och köra med "egen lina". Och få av sådana har bra skydd vad jag förstår.

Visa signatur

Laptop: HP ZBook 15.
WS : i9-9900K, Asus Prime-A, 24 GB ram @3600 MHz, Qaudro K4000, 2 TB SSD + blandade HDD.

Permalänk
Medlem

@havoc: Har inte läst hela tråden, men tänkte på UAC i Vista. Ja det var ett ramaskri, men folk lärde sig också. Vista var förövrigt riktigt bra på många sätt. Visst fanns det saker som man störde sig på, men UAC var ändå inte nog en av dem.

Visa signatur

Laptop: HP ZBook 15.
WS : i9-9900K, Asus Prime-A, 24 GB ram @3600 MHz, Qaudro K4000, 2 TB SSD + blandade HDD.

Permalänk

Jag använder ett restriktivt användarkonto, UAC max, EMET, software restriction policy och diverse inbyggda säkerhetsinställningar is OS, ublock-origin/chrome och skannar sporadiskt med t ex Hitmanpro.

Har klarat mig bra hittills.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bloopy:

Bland injecerad kod så är det långt mer än Antivirus programmen.
@sweclockers antingen så tar ni fram lite mer konkret fakta om/över detta
Eller så har ni mer å mer hamnat i spot ljuset för att komma med "rykande" nyheter.
Det är ju inte den första "nyheten" från er med tvivelaktigt syfte.

Alla program som har direkt access till minnet är no-no å detta är absolut inget nytt.
Och att AV är dom enda som har injecerad kod eller system behörighet är så fel.
Vi har som ett ex CPU-z som är väl känt sen många år tillbaka med direkt access.

Kom igen nu, bättre kan ni än med citron fyllda choklad insmorda musklicks.

Ännu mer fakta? Artikeln och blogginlägget är nerlusade med länkar. Vad mer behöver du?

Disable Your Antivirus Software (Except Microsoft's)
Justin Schuh on Twitter: AV is my single biggest impediment to shipping a secure browser.
McAfee is killing us
High-severity bugs in 25 Symantec/Norton products imperils millions
Antivirus Hall Of Shame
Hackernews thread
Google's Project Zero
Bug 1235537 - startup crash in banksafe.dll on Firefox 43.0.3 with G Data Security Software

Det står inte att antivirusprogrammen är de enda som injicerar kod, bara att det är det största hindret för att leverera en säker webbläsare.

Blogginlägget från Robert O'Callahan är helt nytt så visst är artikeln en legitim nyhet. Själv tycker jag att det är bra information som ges och en mycket välskriven artikel. Syftet är väl att dela med sig av lite aktuell information?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Regert:

@wwraver: Håller med.
Men vet du hur svårt det är ibland att övertyga diverse datoranalfabeter som vant sig vid fir "support" så fort något minsta lilla händer med datorn om att använda
a) sunt förnut: "Klicka in på all skit som man kan klicka på."
b) Använd inte öppna -Wifi om du skall göra något viktigt från samma enhet.
c) Använd VPN och om du inte har det själv, köp ett då.

Snudd på omöjligt förrän de får något skit av någon av de orsaker du nämnde eller genom att klicka på ett mail lite slentrian sådär.
Så jag tror att det är en väg framåt att Antivirus/Anti-Malware suite börjar också erbjuda skydd på öppna-wifi spots. Folk verkar ju rätt benägna att använda dessa på resa istället för att köpa till ett datapaket och köra med "egen lina". Och få av sådana har bra skydd vad jag förstår.

Pprecis, det är detta jag menar. Problemet är att de inte alltid förstår vad de ser. Jag försöker alltid vara pedagogisk med våra kunder (vår privatmarknad är minimal jämfört med företag, men vi erbjuder tjänsten eftersom trycket ökar) och förklara att när de t.ex. ser "Din dator är långsam!!" så är det absolut inte datorn som försöker förmedla detta... det är en annons som troligtvis är allt annat än hjälpsam.

Men om Posten skickar ett mail (hej ukash) om att du har ett paket att hämta, där rubriken faktiskt ser helt legitim ut och också är något som verkligen sker om du har ett paket att hämta, det är svårt att skydda sig mot. Det är faktiskt inte helt ovanligt att folk mottar paket de inte beställt, från tidningsprenumerationer, släktingar m.m. Hade de ett väluppdaterat skydd så var de faktiskt säkra. Men Windows Defender...? Hej servicekostnad för rensning hos den lokala PC-verkstaden.

Jag är helt med på noterna att virusskydd ställer till det för utvecklingen av bättre säkerhet, men rekommendationen att avinstallera är fortfarande lönlös. Vi kan hoppas att det orsakar lite större debatt dock.

Visa signatur

Gammal garvad IT-tekniker med lång erfarenhet av nätverk, server och IT-säkerhet m.m.

Permalänk

Så, om jag förstår detta rätt, förutom att man surfar med Firefox och vitlistar sweclockers.com.
Sunt förnuft när man surfar...?
Det skulle vara intressant att se var alla får sina virus ifrån, jag fick en popup i telefonen för ett halvår sen att jag hade vunnit en iphone7 när jag var inne på www.vk.se så med den retoriken kan man inte surfa någonstans.

Ingen pratar om Adobe flash player som ett säkerhetshål, men det är väl fortfarande en av de största hålen?
Har man inte det borde risken att utsättas bli ännu mindre...
Man kan ju alltid köra med Panda Antivirus och sen gå till ARN när man får ett virus:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1452100-hon-kravde-anti...

Adblock Plus är inte lika bra som uBlock Origin för att nästan alla här säger att uBlock Origin är bättre, men varför?
Och det räcker med en av dessa aktiv?
Den anledningen jag såg till varför jag ska byta(lägga till när?) hittade jag när jag läste recensioner på den:
"After adblock was bought out and started white listing ads to go through, another dark knight was needed. uBlock is our new batman. Works great and open source."

Har ju dessutom en Adblock Plus pop-up addon aktiverad, men den följer väl med Adblock Plus, ska den också inaktiveras när man kör uBlock Origin?

Efter att ha provat NoScript Security Suite för några år sedan så var det mer besvär än nöje att surfa så då är frågan om uMatrix är lika besvärlig, och om man nu skulle köra igång på den gör det något om windows egna brandvägg är igång. Som jag hört så fungerar en router som brandvägg också, är det ytterligare ett skydd som man borde ha men finns det någon statistik på att den skyddar mer?

Visa signatur

An application program (sometimes shortened to application) is any program designed to perform a specific function directly for the user or, in some cases, for another application program.
https://www.userbenchmark.com/ Talar om vad du har!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Inte på långa vägar, men det är roande när folk tror att det är så.

Skickades från m.sweclockers.com

Du får nog ta en rejäl funderar ändå. Windows dator OS sitter väl på runt 90% av marknaden idag.
Vad tror du lönar sig för virusskapare och hackers osv?
Förmodligen betydligt mer komplex säkerhet i Windows än Apple någonsin varit i kontakt med.