Hjälp att få igång dator (nätagg/moderkort) på sen av.

Permalänk

Hjälp att få igång dator (nätagg/moderkort) på sen av.

Hej

För några dagar sedan så började min dator att helt plötsligt stänga av sig. När jag starta upp den så funkade den i några minuter (10/15). Ibland bara några sekunder.

Det första jag kollade var om CPU satt fast och om det var några problem med värmen. Men i Bios stog CPU på 50 grader idle. (Det är en Intel Dual core 6600 något)

Jag provade därefter att plocka ut saker som grafikkort, minnen och HDD. Men även med ny HDD så dog den efter bara några sekunder. Den kunde komma så långt som att den laddade windows. Och ibland kom jag bara in i Bios.

Så min tanke var sen att de var problem med nätagget. Datorn är ca 3 år gammal och har ett passivt kylt Silverstone (HTPC).

Så jag gick och köpte ett nätagg och provade starta den. Nu laddar den absolut ingenting. Lamporna på moderkortet lyser i 2-3 sekunder och fläktarna körs igång. Sen dör den. Den kommer aldrig längre än så. Så jag provade sen att stoppa in mitt gamla nätagg för att se om den kom längre. Men nu är det exakt samma problem där. Jag har läst på lite forum om att reseta bios genom att ta ur batteriet, men det hjälpte inte. Har försökt se om det är något på moderkortet som är trasigt. (tidigare kretskortsreperatör ) Men jag kan inte se något som ser bränt ut.

Vad tror ni att det är? Det vore ju fan om det är moderkortet? Något jag har missat när jag kopplade in det? Vad jag vet så behöver man väll bara ha cpu i och koppla de två stömkablarna till moderkortet.

Hoppas på några idér.

Mvh

Joacim

Visa signatur
Permalänk

Problem löst

Moderkortet är trasigt. Hittade en trasig kondensator. =(

Jippi! Kul! Ska man hitta ett moderkort som passar skiten. Eller köpa nytt! ORKA.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har du lödnings skills så kan du ersätta kondingen ;D.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR!

Permalänk

Japp, tänkte faktiskt prova det. Men jag har ju inte direkt bra utrustning som man hade när man jobbade som kretskortsreperatör

Visa signatur