Microsoft har tidigare meddelat att de vill satsa mer på PC och spel på plattformen. En del av detta är företagets plattform Universal Windows Platform (UWP), där spel till Xbox One ska kunna konverteras till Windows och vice versa utan större ansträngningar, vilket i sin tur ska leda till bättre spelupplevelser.

Nu dyker det upp information om en ny del av denna satsning, då användaren "h0x0d" på Twitter rapporterar att Microsoft i och med en kommande uppdatering kommer introducera något de kallar för Game Mode. Det tros handla om ett speciellt spelläge som optimerar systemets resurser för att få en så bra upplevelse som möjligt när ett spel körs.

Enligt källor till Windows Central kommer detta likna hur spel fungerar på Xbox One, där operativsystemet automatiskt fördelar resurser till spelet och prioriterar detta över andra applikationer.

Det är ännu inte känt huruvida detta spelläge kommer fungera med alla spel eller om det är låst till Windows Store, men enligt "h0x0d" finns det för nuvarande ingen information som pekar mot detta. Den nya funktionen väntas rullas ut till Windows Insider-användare inom kort för att sedan lanseras skarpt i och med Creators Update senare under nästa år.