#displayport

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

VESA publicerar Displayport 1.4

Standardiseringsorganet VESA lanserar nästa version av Displayport, som bland annat får stöd för HDR, felkorrigering och bredare stöd för ljudöverföring.

23

Intel dröjer med HDMI 2.0 till Cannonlake

Den som ser fram emot HDMI 2.0 med Intels integrerade grafikkretsar kan räkna med att behöva vänta. Enligt uppgift till SweClockers dröjer stöd för anslutningen till Cannonlake

54

Snabbtest: DP-till-HDMI-adaptrar för 4K UHD och 60 Hz

En brist hos många grafikkort är att det inte klarar av att driva en 4K UHD-tv i 60 Hz över HDMI. Idag testar SweClockers Displayport-adaptrar från Club 3D som råder bot på problemet.

59

Bildanslutningar del 2 – VGA och DVI

Trots ansträngningar att göra sig av med anslutningarna lever VGA och DVI vidare, men varför och vad fyller de för funktion? Häng med i del två av artikelserien om bildanslutningar.

89

Bildanslutningar del 1 – Pixelklockan

Vad krävs egentligen för att driva en skärm? DVI, HDMI och Displayport är självklarheter men specifikationer säger sällan allt. SweClockers guidar bland pixelklockor och videosignaler.

26

USB Type-C till bärbara datorer i höst

Det nya USB-kontaktdonet Type-C finns ännu endast i två bärbara datorer från Apple respektive Google, men till hösten är det dags för standarden att hitta ut i merparten modeller.

18

VESA släpper Embedded Displayport 1.4a för 8K-upplösning i bärbara enheter

När VESA introducerar Displayport 1.3 för bärbara enheter möjliggör det upplösningar hela vägen upp till 8K, såväl som nya och förbättrade strömsparfunktioner.

69

Displayport 1.3 får stöd för 8K-upplösning och 4K 3D

Skärmar i 4K-upplösning har precis börjat hitta ut på konsumentmarknaden och nu arbetar VESA på nästa version av Displayport, som ska stödja 8K-upplösning.