Inledning

Det är expansionstider hos Philips, särskilt när det kommer till deras varumärke Evnia, som riktar sig till oss spelsugna personer på marknaden. Vanligtvis ligger fokus ofta på de modeller som bränner djupa hål i plånboken, vilket min förra recension är ett bevis på. Denna gång undersöker jag istället en riktigt prispressad modell: Philips Evnia 25M2N3200W.

Philips-Evnia-25M2N3200W_logo.jpg

Produkten med detta tungvrickande namn är en skärm som ger 1 920 × 1 080 pixlar vid 240 Hz. Den bygger på LCD-tekniken VA (Vertical Alignment) och är relativt nätt med sina 24,5 tum på diagonalen. Med undantag för uppdateringsfrekvensen är kanske inte specifikationerna så upphetsande och denna modell är en tydlig budgetsatsning.

Philips Evnia 25M2N3200W är tänkt att vara ett alternativ för den som inte har möjlighet att göra stora investeringar på bildskärmsfronten, men som ändå vill ha en bra chans i klassiska e-sportstitlar som CS:GO eller Valorant, för att nämna två exempel. Det erbjuds precis lagom med funktioner för att bildskärmen ska kännas som en äkta spelmonitor.

Intryck och erfarenheter i en detaljerad videorecension

Testpiloten Daniel @Dinoman Ördén har haft möjligheten att testa Philips Evnia 25M2N3200W och delar nu med sig av sina intryck och erfarenheter i en detaljerad videorecension. Se videon ovan för en ordentlig genomgång av bland annat bildkvalitet, funktion, design och spelupplevelse.

Välkommen till SweClockers testpiloter

Dinoman_fejs.jpg

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna datorentusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

Testpilot: Daniel Ördén

  • Användarnamn: @Dinoman

  • Registrerad: 2004

  • Plats: Älmhult

Daniel är en datorentusiast som byggde sin första dator när han var 14 år gammal för sommarjobbspengarna. I det bygget var en AMD Thunderbird 1400 central, han lyckades överklocka den med hjälp av alla duktiga människor på SweClockers Forum! Därmed började resan.

Han har hängt med SweClockers genom åren mer eller mindre aktiv men alltid närvarande och sedan ett antal år tillbaka så är han numera Testpilot som han anser vara en stor ära och ett kul äventyr. I övrigt arbetar han på ett multi-nationellt svenskt möbelföretag. Ni finner honom främst i forumet.

Läs mer om SweClockers testpiloter

Sponsrat innehåll: Testpilot

Philips_Envia_logo.png

SweClockers testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av SweClockers på uppdrag av Philips som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.

Specifikationer

Egenskap

Värde

Bildskärmsstorlek

24,5 tum

Panelteknik

LCD VA

Upplösning

1 920 × 1 080 pixlar

Bildformat

16:9

Välvd

Nej

Färgdjup

8 bitar

HDR

Ja (fast nej)

Responstid

1 ms (GtG)

Maximal uppdateringsfrekvens

240 Hz

Bakgrundsbelysning

WLED

Kontrastförhållande (statiskt)

3000 : 1

Ljusstyrka

300 cd/m²

Pixeltäthet

Cirka 90 ppi

Adaptiv Synkronisering

AMD Freesync

Anslutningar

1× Displayport 1.4
2× HDMI 2.0
1× 3,5 mm stereoplugg

VESA-fäste

Ja, 100 × 100 mm

Pris vid publicering

Cirka 2 400 kronor

Aktuellt pris

Slutsats och sammanfattning

Dagen då vi konsumenter fick prioritera mellan god färgåtergivning och färgmättnad kontra snabbhet och bra spelfunktioner är onekligen förbi.

Under dessa dåliga ekonomiska tider är det uppmuntrande att se hur Philips utmanar i budgetsegmentet med en så briljant bildskärm. Specifikationerna är kanske ingenting att bli upphetsad över, men med priset i åtanke blir det fullt rimliga kompromisser i min bok.

Philips Evnia 25M2N3200W är en utmärkt spel- och allt-i-allo-skärm för den priskänslige konsumenten, och designen passar in i de flesta hem. Det enda smolket i glädjebägaren är att den har vissa egenheter när det kommer till inställningar, såsom att sRGB-läget inte fungerar och att temperaturinställningen ger fel värde. Jag hade också gärna sett att det ingick en USB-hubb och möjligen en KVM-switch, men man kan inte få allt och Philips har behövt spara in någonstans.

Jag kan utan mankemang rekommendera Philips Evnia 25M2N3200W och för endast cirka 2 400 kronor är detta alldeles utmärkt.

Fördelar

  • Bra färgåtergivning: 132 procent av sRGB och 93 procent av DCI-P3

  • Färgkorrekt - > 2 dE (sRGB)

  • Snabb panel och väldigt lite eftersläp

  • 240 Hz utmärkt för spel

Neutralt

  • Avsaknad av USB-hubb och KVM-switch

Nackdelar

  • sRGB-inställningen i OSD fungerar inte?

  • Ingen röd-, grön- eller blåjustering i OSD

Pris vid publicering: Cirka 2 400 kronor