Testpilot: NZXT Kraken Z63 – vattenkylning med stilig skärm

Testpiloten "Dinoman" ger sig i kast med NZXT:s senaste slutna vattenkylningssystem där den inbyggda LCD-skärmen imponerar.

2. Förpackning och innehåll

NZXT-KRAKEN-Z63_iso_front.jpg
NZXT-KRAKEN-Z63_iso_back.jpg

Kraken Z63 kommer i en sober låda, med snygg produktbild och massvis med information om produkten såklart. De har också sparat in på plastanvändningen något i och med att kylaren ligger tillsammans med fläktarna i ett papptråg. Resterande kringutrustning ligger dock i plastpåsar varav ett par är återförslutningsbara, vilket är positivt då det blir en del saker över beroende på installation.

NZXT-KRAKEN-Z63_brackets.jpg

AM4 fästplåt samt LGA 115x/1366 moderkortshållare

NZXT-KRAKEN-Z63_AM4_distances.jpg

AMD AM4-distanser till moderkortet

NZXT-KRAKEN-Z63_intel_distances.jpg

Intel distanser för 2011/2066 moderkort samt fästskruv

NZXT-KRAKEN-Z63_radiator_screws.jpg

Skruv för att montera fläkt mot radiator

Allt som krävs för att montera denna best i moderna system kommer givetvis med kylaren. Fästplåt för AM4 på AMD-sidan, och Ryzen Threadrippers TR4-sockel stöds men den hållaren ingår inte. När det kommer till Intel så stöds LGA 1200, 115x, 1366, 2011, 2011-3 och 2066. Fästplåten för Intel-system sitter förmonterad.

Givetvis ingår även skruv för att montera fläktarna i chassit och mot radiator. De kan monteras på två sätt: antingen indirekt där de långa skruven används för att fästa i chassit genom fläktarna och direkt i radiatorn, alternativt direkt infästning där fläktarna monteras i radiatorn som i sin tur direkt fästs i chassit. Det ingår även tillräckligt med skruv för att installera en så kallad push-pull-konfiguration då fyra fläktar används. Eftersom endast två medföljer produkter måste dessa kompletteras med.

NZXT-KRAKEN-Z63_power_cables.jpg

Kabelhärva för kylarblocket

NZXT-KRAKEN-Z63_USB_cable.jpg

USB 2.0 intern kontakt

Sist men inte minst ingår två stycken kablar där den ena är en härva av kablar som ansluts direkt i kylarblocket. Denna har en SATA-koppling för att ge kylar- och pumpblocket ström, utöver den 3-pinskontakt som ansluts till moderkortet.

Vidare sitter det också tre stycken 4-pin PWM-kopplingar för att kunna kedjekoppla de två fläktarna som ingår, samt koppla vidare eventuella fläktar som sitter i chassit. På så sätt går det att styra samtliga fläktar i chassit med CAM-mjukvaran. Som om inte detta vore nog finns det också en NZXT Hue 2 RGB-styrningskontakt.

Sista kabeln är en USB 2.0-kabel som ska kopplas till en intern USB-anslutning. Skulle det mot förmodan inte finnas en sådan ledig på går det inte att styra displayen eller andra funktioner genom CAM-mjukvaran, något som är värt att hålla reda på.