Förpackning och innehåll

Logitech_MX518_box_isometric.jpg

Förpackningen är en relativt avskalad och enkel historia som inte försöker övertyga konsumenten om pekdonets spelförträfflighet. I stället levereras relativt sakligt information som till exempel specifikationer.

Den uppmärksamme kan notera det lilla Hero-emblemet i högra hörnet på framsidan och personligen så blev jag lite förvirrad över denna. En ring, med ett hårkors talade inte naturligt till mitt begränsade intellekt, men jag är nu en visare man och har fått förklarat för mig att detta är produktnamnet på en sensor som Logitech använder sig av i denna modellen.

Logitech_MX518_box_back.jpg

Baksidan har ett par intressanta påståenden såsom att "Ni bad om det och vi tog tillbaka den till tjänst igen" samt att de skryter om deras Hero-sensor som nästa generationens lösning med sina 16 000 DPI. En svindlande siffra.

Sist men inte minst anser Logitech att det är av intresse för en konsument att det även sitter en ARM 32-bits processor med eget minne och 1 ms rapporteringstid. Säger inte mig mycket men det låter ju imponerande.

Logitech_MX518_unbox.jpg

Effektivt förpackat men tyvärr så blandar de materialkällor. Jag kan faktiskt inte förstå nyttan av det plastöverdraget som musen ligger i. Särskilt inte när de ändå har gått på ett inlägg i wellpapp. Kör på pressat papper á la äggkartong istället. Miljövänligt och enkelt att göra sig av med utan att jag ska få klimatångest.

Logitech_MX518_unbox2.jpg

Spartanskt och avskalat, inget extra lull lull här inte. Musen och lite garantiinformation är det som skickas med. Inga extra glidkuddar, inga vikter eller andra saker att kunna modifera glid och tyngd av musen. Vad du ser är vad du får helt enkelt.

Den något självförklarande installationsprocessen finns tryckt på insidan av wellpapps-inlägget och består av två steg. Egentligen ett. Stoppa musen i valfritt USB-uttag, helst kopplat till en dator såklart. Steg två handlar om att man skall gå in på Logitechs hemsida där man kan ladda ner den mjukvara som behövs för att göra mer avancerade inställningar på musen.