Förpackning och innehåll

För mig är det uppenbart att Plantronics satsar på att framhäva RIG 800HD som ett premiumalternativ och modellen ingår i dess dyraste segment när det kommer till headset inriktade till spelande. Mycket guldtoner och svarta kontraster pryder lådan, Plantronics framhäver vissa saker lite extra som 24 timmars batteritid och en kod till Dolby Atmos bland annat.

PLANTRONICS_RIG_800HD.jpg
PLANTRONICS_RIG_800HD_pack_back.jpg
PLANTRONICS_RIG_800HD_pack_left.jpg
PLANTRONICS_RIG_800HD_pack_right.jpg

Allting kommer väl förpackat och skyddat och jag skulle vilja ge en extra eloge för en väl genomtänkt förpackningsdesign med material som är lätta att separera. Det enda du har att hantera är ytterförpackningen i kartong, ett plasttråg och ett innerhölje i papp. Jag hade önskat att fler företag tänkte på återvinning av material på samma sätt som Plantronics har gjort här.

PLANTRONICS_RIG_800HD_content.jpg

Vad som ingår i förpackningen, förutom hörlurarna själva, är en basenhet för trådlös signal, en USB-A- till Micro-USB-kabel, en kod till Dolby Atmos via Windows Store, en Quick Guide och lite garantipapper.

Värt att notera är att det inte ingår någon TOSLINK-kabel. Det innebär att du måste införskaffa en sådan på egen hand om du vill använda en av huvudfunktionerna – att styra ljudnivån mellan spel och röstkommunikation. Jag är skeptisk till att de inte valt att inkludera en kabel som krävs för en av de funktionerna som står till buds.

Enligt min åsikt ska en produkt säljas komplett med det som behövs för att använda de funktionerna som lyfts fram. I det här fallet blir det extra märkligt då en TOSLINK-kabel inte är dyr. Skicka med den, Plantronics.

PLANTRONICS_RIG_800HD_quick_start.jpg
PLANTRONICS_RIG_800HD_quick_start2.jpg

Quick guide går igenom den extremt självförklarande installationen av headsetet och visar även på de funktioner som finns att tillgå med mikrofonen samt reglagen på den vänstra kåpan. Det blir inte mycket enklare så här faktiskt.