Installation

I förpackningen

IMG_20171009_195240.jpg

Allt som behövs ingår, förutom hårddiskar då

I den stora förpackningen ingår följande;

  • NAS-enhet modell DS418j

  • Strömadapter inkl. stickproppskontakt

  • Nätverkssladd RJ45

  • Tre stycken påsar med skruv i diverse storlek(en påse saknas på bilden)

  • Snabbinstallationsguide

Installation

IMG_20171011_231419.jpg

Innanmätet; kretskort i botten och ett metallhus med fyra hårddiskslädar av plast

Åtkomst för att installera hårddiskarna, eller SSD-enheterna för den delen, är på baksidan. Fyra tumskruvar är allt som står mellan min klåfingrighet och innehållet. Väl inne är det fyra slädar av plast som sitter fast i det lilla huset av metall. Det krävs inga verktyg eller skruvar för att fixera slädarna.

Ganska lite kraft fodras för att dra ut och sätta dit slädarna och de sitter fast ordentligt men för den mer nervöst lagde än mig går det även fästa alla slädarna med varsin skruv på varje sida av det stora metallhöljet som slädarna sitter i. Enkelt och väldigt lätthanterat. Stort plus.

I botten syns kretskortet och kylflänsen som hindrar processorn från att brinna upp.

IMG_20171011_231657.jpg

Formgjuten hårdplast blir sällan mer upphetsande än så här

Hårddiskarna installeras i släden genom att i vanlig ordning skruva med fyra stycken skruv, två på vardera sida. Jag hade gärna sett att även denna installationen var verktygslös. Gärna med någon sorts gummering för undvika att vibrationer och oljud från hårddisken fortplantar sig från plastsläden in i metallhuset. Avsaknaden av detta skapar för denna enhet den lilla orkester av access-ljud som uppstår när fyra hårddiskar simultant jobbar på högvarv.

Sedan förs enkelt alla slädarna igen tills det känns av ett litet segare motstånd och då märks det att hårddisken sitter i kontakten på insidan av enheten. Efter att detta är gjort är det bara att skruva igen, koppla in i routern och slå på enheten. Dags för rock n' roll.