Montering och installation

Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 31.jpg
Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 32.jpg

Monteringen gick som en dans och till en stor del av detta kan tillskrivas materialvalet. Insidan, som består av stål, ger god passform och de enda plastdelar som faktiskt finns är vaggorna som 3,5"-enheterna monteras i och täckkåporna för hyllplanen till samma enheter.

Kammaren för komponenterna är öppen, lättarbetad och har välplacerade genomdragningshål för kablage. Om man använder ett E-ATX moderkort skall man dock vara aktsam då moderkorten kan täcka genomdragningshålen.

Vattenkylningsstödet är väldigt bra och det går att placera radiatorer i fram-, topp- och bakkant samtidigt, för den som är sugen på något sådant extremt. Vid användning av 280 mm och tjockare radiatorer i toppen måste man välja RAM-minnen och även moderkort med omsorg. Höga kylflänsar på dessa komponenter kan krocka med radiatorerna.

Väljer man istället en luftkylare finns i princip inga begränsningar då vi pratar om en höjd på över 19 cm. Frågan är om det ens finns så stora luftkylare på marknaden idag.

Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 35.jpg

Startknappen som sitter på chassit lyser i samma färger och samma effekt som den lilla transparenta listen på fronten.

Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 33.jpg
Testpilot - DavidK - Phanteks Evolv 34.jpg

Baksidan har gott om utrymme för kablar: vid moderkortet cirka 20 mm och nära fronten där 3,5-enheterna kan monteras finns 35 mm att tillgå. Utrymmet för nätaggregatet kan endast beskrivas som enormt och det är väldigt tacksamt, då även denna sida av chassit har en (tonad) glaspanel.

Det utskurna hålet för montering av CPU-kylare är fullgott och absolut tillräckligt stort för att stödja alla utom de mest exotiska moderkort. Detta i kombination med släden för radiatorerna i toppen gjorde monteringen av CPU-kylaren väldigt angenäm. Jag upplevde det aldrig att jag behövde en tredje arm.

Slutligen går det att notera att det visserligen bara finns tre stycken kabelfästen förmonterade i chassit, men att dessa räcker gott och väl förutsatt att kablarna är lite sådär lagom långa.