Periferienheter

Om det inte har framgått så är Gigabyte B550I Aorus Pro AX närmast en karbonkopia på moderkortsmodellen från samma tillverkare med X570-styrkretsen, Gigabyte X570 I Aorus Pro Wifi. Föga förvånande så är även kringutrustningen snarlik om ej identisk.

Nätverksanslutning

Något som är trevligt att se är att modeller som inte slåss i det absoluta toppskiktet har fått en bump i hastighet där just dagens testmodell är utrustad med 2,5 Gigabit nätverk i form av en nätverkslösning från Realtek.

P1030118-25g.jpg

Trådlöst är det Intel som levererar med en Wifi 6 AX200 2×2 (802.11ax) modul som utlovar överföringshastighter i paritet med den trådade nätverkslösningen.

Ljudkretsen

Ljudkretsen är även den en snarlik variant från moderkortet vi envisas jämföra mot. En ALC1220-VB, Gigabytes variant av Realteks ljudkrets ALC1220 är implementerad på moderkortet men de diskreta komponenterna ser lite annorlunda ut mot implementationen på X570-moderkortet. Undertecknad märker ingen nämnbar skillnad i ljudkvaliteten utan lösningen bedöms subjektivt kompetent.