Användning och sammanfattning

Undertecknad fick sitt exemplar av Logitech Powerplay under semestern, som spenderades mycket ihop med Counter-Strike: Global Offensive. Musen som följde med är Logitech G903, vilken är densamma som G900 Chaos Spectrum och gick därmed väldigt snabbt att vänja sig vid.

Personligen var det största problemet att just storleken på musmattan var mindre än vad som vanligen används, där antingen DPI-värdet måste ändras eller att jag måste sitta och vifta som en galning.

powerplay-14.jpg

Efter att ha konstaterat att inget av alternativen fungerade lades andra musmattor runt Powerplay-mattan som var i samma höjd, för att sedan lägga undertecknads vanliga stora matta ovanpå detta. Med ordningen återställd hamnade fokus på att spela som vanligt och kika på batterinivån mellan matcherna, som enligt programmerat alltid var mellan 70 och 95 procents batterikapacitet.

Att den ordinarie laddkabeln aldrig behövts användas direkt i musen är lite svar på tal för tekniken. Även om den laddar betydligt långsammare när pekdonet används ska det enligt Logitech vara tillräckligt för att inte sjunka. Lämnas musen stationär en längre stund ökas laddningsförmågan, som i slutändan innebär en ständigt laddad spelmus utan behov av kabel.

Trots detta finns det några bekymmer, där det största är prislappen. Enbart Powerplay-mattan utan tillhörande går loss på runt 1 400 kronor. Eftersom det inte går att använda en slumpmässig mus från Logitech måste detta även införskaffas och i dagsläget finns det enbart två alternativ. Den billigaste är G703 med ett pris runt 1 300 kronor, följt av flaggskeppet G903 runt 1 900 kronor.

Hela Powerplay-paketet kostar då som billigast runt 2 700 kronor, vilket är enormt mycket pengar för en mus och en avancerad musmatta. Även fast det fungerar utmärkt och är väldigt bekvämt är det svårt att se att någon verkligen behöver Powerplay, förutom att det är en intressant teknik.

Nämnvärt är att detta är den första produkten med tekniken, och lyckligtvis är det en lyckad sådan rent funktionellt. Troligen kommer andra företag hoppa på tåget och vidareutveckla konceptet och samtidigt driva ned priserna till mer rimliga nivåer. Logitech satte verkligen fart på marknaden med G900 Chaos Spectrum och har nu siktet på att göra samma sak med Logitech Powerplay, dock med en ännu högre prislapp.

Logitech Powerplay erbjuder utmärkt trådlös teknik som alltid håller batteriet laddat.

Fördelar

  • Utmärkt laddningsteknik

  • Inbyggd trådlös mottagare

  • Samma tjocklek som en vanlig musmatta

Nackdelar

  • Otroligt dyrt paket

  • Begränsad storlek i dagsläget

Cirkapris vid publicering: 1 390 Kronor
Lägsta pris: