Anslutningar

Anslutningarna på baksidan nås enkelt tack vare stativet. Bara vrid skärmen så att du kommer åt kontakterna. Där finns två Displayport, varav en Diplayport Mini och en HDMI-anslutning.

Dell_u2717da_kontakter.jpg

USB, ljud-ut, Displayport-ut, Mini Displayport-in och HDMI-in. Strömförsörjning via nätbrunn.

Det finns också en Displayport-utgång, täckt av av en orange plastplupp. Antagligen sitter den där för att tydliggöra att det är en utgång avsedd för vidarekoppling. Det är nämligen inte helt lätt att se annars. Syftet med utgången är att kedjekoppla fler skärmar via Displayport-funktionen Multi Stream Transport (MST). En smart finess få tillverkare utnyttjar.

Dell_u2717da_kabellist_1.jpg

Armen fungerar också som täcklist för kablarna.

Dell_u2717da_kabellist_2.jpg

Armen fungerar också som täcklist för kablarna.

MST-funktionen gör att du kan ansluta två eller fler skärmar på varandra. Dell U2717DA arbetar efter Displayport 1.2-standard i fråga om överföringskapacitet. Du kan ansluta ytterligare två skärmar som kör 2 560 × 1 440 pixlar om 60 Hz. I alla fall enligt beskrivningen i handboken. Då hamnar vi på en total pixelklocka om strax över 720 MHz vilket är att utnyttja Displayport-specifikationen fullt. Skulle någon skärm i kedjan inte hantera MST måste den sitta sist i kedjan.

60 Hz – Punkt slut

Uppdateringsfrekvensen 60 Hz är gränsen för skärmen och det finns inget som pekar på mer. Dell U2717DA kan överklockas en gnutta till 64 Hz. Men då hoppar skärmen över bildrutor för att fortsätta mata panelen med exakt 60 bilder i sekunden. Det blir en rätt så ryckig frekvensfest. När 64 Hz fungerar är det ändå inte märkbart bättre jämfört 60 Hz, och när det inte alls fungerar som i detta fall är det enbart fruktansvärt hackigt. Så 60 Hz är det som gäller.