Sammanfattning

Låg latens, 144 Hz via Displayport, DVI Dual Link och 120 Hz möjligt via HDMI. Kontroll över eftersläp och overdrive-skuggor. Adaptiv synkronisering i form av AMD Freesync från 35 till 144 Hz. Vettigt stativ som ger dig hyfsad kontroll över TN-panelens egensinnigheter. En TN-panel som efter omständigheterna är bra. Till ett av marknadens lägsta priser för en modern gamingskärm. AOC har träffat rätt här. Du behöver inte piska plånboken för att få en modern spelupplevelse.

Aoc_G2460PF_extra_1.jpg

AOC G2460PF framstår kanske som Freesync-versionen av G-Sync-skärmen G2460PG vilket stämmer men ändå inte berättar hela historien. PG-versionen har fler funktioner som reducerat eftersläp med ULMB och bättre anpassad tonkurva. Fast också ett högre pris och endast en Displayport-anslutning.

Nu är AOC G2460PF förstås ingen höjdarskärm för den som bryr sig om färgåtergivning. Men det ska sägas att det ändå är bra färgåtergivningen för att vara en TN-panel. Problemet är och förblir betraktningsvinklarna. I övrigt är det en skärm som lyckas kvala sig in på ”allroundkravet” då skärmen är ganska vilsam att använda. Du kan stirra på den här skärmen i timmar eller fler utan att det grusar sig i ögonen. Något som inte är självklart med TN-paneler och särskilt inte gaming-anpassade TN-paneler.

Till nackdelarna hör att G2460PF är för ljusstark för mörka rum och detta kräver en del kompromisser med bildinställningarna. Det krävs överlag en del skruvande för att skärmen inte ska bli för ljus i sin tonkurva. Direkt ur kartong är det lite väl blaskigt. Hade vi fått någon form av eftersläpsreducering hade det varit som pärlsocker på kanelbullen. En funktion som flera konkurrerande 144 Hz-skärmar kan erbjuda.

AOC G2460PF har inte det där lilla extra men skärmen gör allt som vi förväntar oss och den gör det dessutom bra!

AOC G2460PF ger Freesync-gaming och 144 Hz till instegsklassen.

Fördelar

  • Låg latens

  • AMD Freesync 48/35–144 Hz

Nackdelar

  • Kräver justering för bättre bild

Pris vid publicering: 2 790 kronor
Lägsta pris: