Slutsats

Vad du får för de nästan 9 000 kronor som Asus PG279Q kostar är en skärm med suveräna spelegenskaper utan att du kompromissar med bildupplevelse. Bildkvaliteten från AHVA-panelen är utmärkt och då utmärkt på den nivå vi sett från liknande produkter med samma typ av panel. Du får nästan färgkorrekt bild med enkla justeringar och har du krav på mer precision sätter mätutrustning det sista på plats.

asus_pg279q_extra1.jpg

Asus ROG Swift PG279Q är alltså en skärm som dubblerar som maximerad spelskärm och fungerar för kvalitetskrävande färgarbete. Eller bara som allmän bildskärm för dig som vill kunna lita på vad du ser. Huruvida detta sedan är värt 9 000 kronor kan du endast svara själv på. PG279Q klarar i alla fall alla uppgifter som annars kräver två separata skärmar.

Nu är detta heller faktiskt inget nytt utan vi har blivit lika imponerade av andra och mindre dyra skärmar, likt de vi tar upp i inledningen av artikeln. Behöver du inte G-Sync finns det många tusenlappar att spara (Asus MG279Q) och behöver du inte 165 Hz överklockning finns någon tusenlapp att spara (Acer XB270HU). Vad Asus PG279Q ger utöver detta är överklockningen samt en extra HDMI. Det senare lär inte vara unikt särskilt länge bland kommande G-Sync-skärmar.

Asus ROG Swift PG279Q hypas en hel del med sina 165 Hz överklockning, men det riskerar mest bli till en axelryckning. Ironin är att 165 Hz faktiskt ger sämre resultat i form av mer eftersläp. Kanske främst är något för dig som verkligen vill jaga marginaler och pressa fps-räknaren till max? PG279Q är alldeles utmärkt i fråga om den bild- och spelkvalitet den lämnar. Något den heller inte är ensam om.

Asus ROG Swift PG279Q är en skärm i toppskiktet för utmärkt spelprestanda och bildkvalitet.

Fördelar

  • Utmärkt spelskärm

  • Utmärkt bild- och färgkvalitet

Nackdelar

  • Hög prislapp för 165 Hz-hype

Cirkapris vid publicering: 8 990 kronor
Lägsta pris: