Test: Prestanda vid överklockning

Med vårt överklockningsäventyr i ryggen vill vi givetvis koppla lite prestandasiffror till de förhöjda klockfrekvenserna. Vi väljer därför ut några av det senaste årets värstingar och ställer dessa mot Geforce GTX Titan X i en rad speltitlar – både överklockade och i grundutförande.

Syntetiska 3DMark låter Geforce GTX Titan X sträcka rejält på benen sett till klockfrekvenser, vilket ger modellen ett rejält övertag. I dess överklockade utförande får kortet dryga 17 procent bättre grafikpoäng än sitt oklockade dito, samtidigt som det utpresterar vårt överklockade GTX 980 med 30 procent.

Även i de renodlade speltitlarna finns det goda prestandavinster att hämta med ett överklockat Geforce GTX Titan X. Resultaten varierar från spel till spel, men generellt kan modellen plocka ut en prestandafördel på hela 17 procent över dess oklockade dito. Det innebär att nykomlingen fullkomligt kör över de andra kombattanterna.

Med högre klockfrekvenser kommer ökat effektuttag, och så även med Geforce GTX Titan X. Systemet med modellen drar under last i snitt 35 W mer än motsvarande med ett oklockat exemplar och ligger därmed i samma region som ett överklockat Radeon R9 290X.