Test: Hitman: Absolution

Egenskap

Värde

Titel

Hitman: Absolution

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Tredjepersonsskjutare

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-11-20

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo/AMD Athlon64 X2 på 2,0 GHz

  • Radeon HD 2600 XT/Geforce GT 210

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, 8× MSAA, 16× AF (upplösning varierar)

Agent 47 är tillbaka, den här gången med en tonårsflicka i släptåg och fler fiender än någonsin. Fokus ligger som vanligt på överlagda attacker i det tysta, där miljö och smygande attacker används för att överraska inte ont anande.

Förutom nya uppdrag och en färsk berättelse bjuder Hitman: Absolution på en uppdaterad grafikmotor med DirectX 11-stöd. Spelet har dessutom ett inbyggt testläge, vilket underlättar för att få samma sekvens om och om igen.

Geforce GTX Titan X fortsätter att dominera speltesterna. I Hitman: Absolution kan nykomlingen plocka hem en vinst med 33 procent bättre prestanda än både Geforce GTX 980 och Radeon R9 290X när upplösningen är ställd till 1 920 x 1 080.

I den högre upplösningen drar Nvidias nya flaggskepp dra ifrån lillebror Geforce GTX 980 ytterligare och landar ungefär 37 procent bättre i prestanda. Marginalen till AMD:s Radeon R9 290X minskar något men ligger fortfarande på betryggande 30 procent till Geforce GTX Titan X fördel.

Att driva runt Hitman: Absolution i 4K UHD med maxade inställningar är ett jobb som inte ens Geforce GTX Titan X klarar och den som vill ha spelbara resultat i denna upplösning gör bäst i att sänka detaljnivåerna rejält. Det nya flaggskeppet gör dock ett 41 procent bättre jobb än lillebror Geforce GTX 980 medan siffran landar på dryga 26 procent i jämförelse med Radeon R9 290X.

* Radeon R9 280X klarar inte av att färdigställa en hel runda i Hitman: Absolution utan att kraschar vid upplösningen 4K UHD. Av denna anledning är kortet nollat i diagramet ovan, samtidigt som modellen har plockats bort ur prestandaindexet för upplösningen 3 840 x 2 160.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

hitman_titan_x.png
hitman_980.png
hitman_290x.png

Graferna från renderingstiderna ser riktigt bra ut gällandes Nvidia-korten och likaså är den subjektiva upplevelsen i princip felfri. AMD:s renderingsgraf ser betydligt skakigare ut, men som tidigare konstaterats reflekteras detta inte i vår subjektiva bedömning.