Den 5 mars skickade Spotify en uppdatering till Apple som visar information om tillgängliga prenumerationer och priser för användare inom EU. Företaget valde att lägga till den informationen efter att EU-kommissionen dömde Apple att betala runt 20 miljarder kronor i böter för konkurrensbrott efter att under tio år ha förbjudit utvecklare att visa den typen av information i sina IOS-applikationer.

Uppdateringen har fortfarande inte godkänts av Apple, vilket Spotify häromdagen påpekade i ett brev till EU-kommissionen som The Verge har tagit del av. Spotify skriver att Apple inte har hört av sig alls om uppdateringen, och att den håller tillbaka även buggfixar och andra förbättringar som inte rör prisinformation.

Apple har sagt att det kommer överklaga EU-kommissionens konkurrensdom och har för ovanlighets skull publicerat ett offentligt svar som kritiserar domen och påstår att Spotify aldrig har betalat Apple något men inte nöjer sig med det. Företaget påpekar att det har godkänt 421 versioner av Spotify-applikationen, ofta inom en dag.

– Det har gått nio dagar nu och vi väntar fortfarande på svar från Apple. Dröjsmålet går stick i stäv med Apples egna påstående att uppdateringar godkänns inom 24 timmar, och ignorerar de krav kommissionen ställer i sin dom, säger streamingtjänstens talesperson Jeanne Moran till The Verge. Apple har inte kommenterat saken.