Bank-ID låter sedan juni användare lagra ID-handling digitalt i telefonen, men antalet ställen ID-handlingen är användbar på är fortfarande få. Postnord meddelar nu det är möjligt att använda det digitala ID-kortet för att hämta ut paket och utföra andra ärenden hos aktören.

Det har tidigare varit möjligt att identifiera sig med Bank-ID via Postnord-applikationen för att kunna hämta ut paket. Det digitala ID-kortet är mer ett komplement för användare som inte vill installera Postnord på sina telefoner.

Det digitala ID-kortet innebär att det nu finns ytterligare ett smidigt alternativ för våra kunder vid paketutlämning. Den nya lösningen är ett lika säkert och simpelt alternativ som, framförallt, gynnar våra kunder som inte har möjlighet att använda PostNord-appen eller fysisk legitimation – Mathias Olsson, chef för ombud på PostNord Sverige.

Även om Postnord lagt till möjligheten att använda det digitala ID-kortet via Bank-ID saknas möjligheten fortfarande hos andra stora aktörer. Systembolaget har berättat att det jobbas på en teknisk lösning som låter kunder visa att de har åldern inne för att köpa alkohol, men denna lösning är inte på plats förrän i september.

Läs mer om Bank-ID:s digitalt ID