Instickskort för kryptobrytning har varit ett återkommande fenomen under 2021. Inte minst tack vare Nvidias CMP-serie som senast figurerade i nyheterna på grund av en än idag icke tillkännagiven modell vid namn CMP 170HX.

Nu har en produkt från konkurrenten AMD dykt upp i Kina med modellbeteckningen BC-160. Kortet är baserat på Navi 12, en krets som ingår i RDNA 1-serien. Kretsen har tidigare använts för Radeon Pro-grafikkort men har inte använts för grafikkort riktade mot spel.

AMD-BC-160-Mining-Card.jpg

Till skillnad från sina Radeon Pro-kusiner har BC-160 fått 256 av 2 560 streamprocessorer inaktiverade, vilket kan tyda på att det handlar om Navi 12-kretsar som inte kvalificerat för sitt originaländamål. Övriga specifikationer av intresse är att de utrustas med 8 GB HBM2-minne och att de väntas prestera cirka 69,5 MH/s vid 150 W effektförbrukning.

Den som är sugen på ett dedikerat mining-kort från det röda laget får räkna med att skilja sig från cirka 23 300 kronor inklusive moms. Korten finns upplagda på kinesiska Aliexpress och finns, till skillnad från grafikkort ämnade för spel, i lager i skrivande stund.

Källa: Videocardz