Fractal Design satsar på nytt stilspråk med chassit Vector RS

Med härdat glas, assymetriska vinklar och RGB-belysta detaljer tar Fractal Design en ny stilmässig riktning med chassit Vector RS.

Fractal Design har tillämpat ett väldigt snarlikt stilspråk i företagets chassiprodukter de senaste åren. Avstickare som härdat glas och mesh-fronter har varit små avstickare från vad som annars varit kantiga historier med en tydlig Fractal Design-karaktär. Nu väljer företaget en ny stilmässig inriktning som kombineras med RGB-belysta detaljer.

Vector_Hero_Shot_8_Dark_Above_Right_V2.jpg
Vector_Hero_Shot_4_V1E_b.jpg
Vector_Hero_Shot_9_V3.jpg
Vector_Hero_Shot_3_V1E_b-1.jpg
Vector_Hero_Shot_13_V3.jpg

Fractal Design Vector RS är av formfaktorn ATX men stöder moderkort från ITX upp till EATX (upp till 285 mm på djupet). Det finns två chassivarianter där skillnaden ligger i sidornas härdade glas, som kommer i vanligt eller mörktonade varianter. Härdat glas används på chassits både sidor samt toppdelen, och dessa fästs med fästen som inte är synliga från utsidan.

Den största designmässiga förändringen ligger just i frontdelen, som istället för en konventionell platt yta nu använder två ytor som separeras med ett "veck". I detta veck har Fractal Design installerat en RGB-list som går vertikalt i chassits front och vidare i toppendelen. RGB-belysta detaljer är en modern trend företaget tidigare endast använt i chassit S2 Vision. Belysningen är kompatibel med tredjepartslösningar från Gigabyte, Asus, MSI och Asrock.

Vector_Hero_Shot_2_V1E_b_FDNA-1440x810.jpg
Vector_Hero_Shot_12_Rads_V1-1-e1568211723202-1080x887.jpg
Vector_Hero_Shot_10_Storage_V2_FDNA-e1568012379601-1080x789.jpg

Vector RS använder ett upplägg där ventileringen som släpper in luft är omvänt vinklade. Detta ska enligt Fractal Design leda till luftgenomflöde likt ett öppet chassi, men ljudnivåer som i ett slutet sådant. På insidan finns tre fläktar av typen Dynamic X2 GP-14 på 140 millimeter monterade, och det finns totalt nio positioner för fläktmontering. Luftintag i chassits front, topp och botten filtreras med nylonfilter.

Sett till vattenkylning stöds radiatorer i fronten i storlekar om 280 eller 360 millimeter. I toppen stöds storlekar om 360 eller 420 millimeter och i baksidan stöds 120 millimeter. I botten kan radiatorer på 240 eller 280 millimeter installeras. Vertikal installation av grafikkort i 2,5-tumsformat stöds också via PCI Express-kabel som säljs separat.

När det gäller lagring stöder Vector RS dubbla layout-strukturer där det enda fokuserar på öppen struktur som lämpar sig för gott luftflöde, medan den andra strukturen fokuserar på rejält med lagringsmöjligheter. Den modulära designen ska göra det lätt att byta struktur. Med fokus på lagring ska totalt sex hårddiskar och två SSD-enheter kunna monteras i elva respektive fyra positioner.

Den främre I/O-panelen är utrustad med en USB Type-C Gen 1-port som stöder bandbredd om 10 Gbps, samt två USB Type-A och ljud in/ut. Fractal Design Vector RS kostar 2 199 kronor och finns tillgänglig hos svenska återförsäljare nu.

Läs mer om Fractal Design:

Tack för tipset Laine!

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!