Under sommaren 2017 introducerade Fractal Design det kompakta miditowerchassit Meshify C – en modell med fokus på högt luftflöde som baserades kring stommen från populära Define C. Nu lanserar företaget den mindre modellen Meshify C Mini, där formfaktorn tar ett steg ner till Micro ATX.

Meshify C Mini mäter in på 395 × 212 × 399 mm, vilket i praktiken innebär att det är storleksmässigt identiskt med storebror Meshify C med undantag för höjden, där drygt 4 cm har skalats bort. Utseendemässigt är mycket sig likt, med ett heltäckande meshgaller på fronten för hög luftgenomströmning samt en sidopanel av tonat härdat glas.

Lättåtkomliga anslutningar finns i form av dubbla USB 3.0-anslutningar samt in- och utgångar för ljud, där dessa flankeras av en ström- och reset-knapp. Chassits topp är utrustat med ett magnetbestyckat meshgaller, under vilket plats finns för två fläktar i storleksklasserna 120 alternativt 140 mm.

På insidan syns en helt öppen layout med en separat kammare i botten för nätaggregat och lagringsbur. Plats finns för moderkort upp till formfaktorn Micro ATX, grafikkort med längder upp till 315 mm samt processorkylare med en maximal höjd på 172 mm.

Ventilationsmässigt medföljer två 120 mm-fläktar ur företagets Dynamic X2-serie, med en i framkant och en baktill. Totalt ryms det två 120/140 mm-fläktar i framkant – två 120/140 mm-fläktar i toppen samt en 120 mm i bakkant. Gällandes radiatorer finns det plats för en 280 mm i fronten, en 240 mm i toppen samt en 120 mm baktill.

Baksidan av moderkortsplåten bjuder på ett varierande utrymme för kabeldragning, där den djupaste punkten på 35 mm är bestyckad med kardborrband för enklare kabelhantering. Här syns även monteringspunkten för nätaggregatet i botten, där plats finns för enheter upp till 175 mm. Ovanpå detta syns lagringsplatser för två 3,5/2,5-tumsenheter samt ytterligare tre 2,5-tumsenheter på moderkortsplåtens baksida.

Fractal Design Meshify C Mini väntas finnas tillgänglig i början av mars med det rekommenderade priset 919 kronor inklusive moms.