Fractal Design satsar på nytt stilspråk med chassit Vector RS

@draanexle: Du menar något som storleksmässigt mellan Meshify C och Meshify S2? För S2 finns om du vill ha fullstor Meshify.

Om den kommer i vitt så byter jag ut mitt R3.

Skrivet av EvilRutger:

Om den kommer i vitt så byter jag ut mitt R3.

Ja håller med dig. Vitt hade blivit snyggt här hemma.

Brukade tycka ett chassi är till att förvara komponenter i,

Sedan kom RGB och alla kids,

Sedan föll jag för trycket.

Inget stort fan av bling bling i chassit, men detta var fan snyggt, saknas bara att trycka in en massa Fractal Design Prisma AL-14 RGB PWM i detta chassi så har man värsta strippklubben hemma vid skrivbordet. Låter man sedan dessa fläktar flåsa lite så ska man nog se på fan att ludret kommer att blåsa också...
PS: "ludret" är dammet i rummet, varje fläkt har 103.85 CFM / 176.44 m3/h på max.

Skrivet av Xyborg:

@Frong

Jag tolkar det som att alla ventilationsöppningar är vinklade från den presumtiva användare och därmed ska rikta bort ljudet från denna?

Skickades från m.sweclockers.com

@Frong det är bara att hoppas och avvakta på ett test från Gamers Nexus så får vi se om FD's marknadsfolk är fulla av skit eller ej

Jag gillar den!

Använder dock min define låda som avlastningsbord bredvid skrivbordet. Kanske dags att sluta med det?

Bara jag som vill ha en vantablack färgad chassi utan massa RGB bs?

(Vantablack "Det absorberar upp till 99,965 % av inkommande strålning")

Skickades från m.sweclockers.com

Varför måste allt vara med RGB-belsyning. Känns så 90-tals disco.
De flesta jag vet vill ju gömma sina datorer någonstans, så de smälter in i boendet på något vis.

Skrivet av loevet:

@frong: produktsidan säger bara "counter-angled intake vents", med följande bild bifogad. Jag ser inte heller exakt hur de är omvänt monterade eller varför det ger bättre genomflöde.

https://i.pinimg.com/originals/ca/ac/3d/caac3d48d83ee3bf462fac43c2f9bd59.jpg

Skrivet av Xyborg:

@Frong

Jag tolkar det som att alla ventilationsöppningar är vinklade från den presumtiva användare och därmed ska rikta bort ljudet från denna?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Laine:

Förmodligen för sen till festen, men jag tror att det syftas på intagen vid sidorna av frontpanelen, där gälarna har en lutning och själva intagen vinklas ned mot bordet eller golvet, till skillnad från parallellt med bordsskivan som på Define-serien.

Tackar

"Detta ska enligt Fractal Design leda till luftgenomflöde likt ett öppet chassi" - Låter lite väl otroligt då eller?

Utsidan är en sak men det är insidan som räknas som verkar vara ett R6 mao inget nytt. Sen är priset helt åt helvete!

Stilrent och väldigt modulärt, ser grymt snyggt ut!
En mITX variant på detta nu då kanske?

Skrivet av dpom86:

@draanexle: Du menar något som storleksmässigt mellan Meshify C och Meshify S2? För S2 finns om du vill ha fullstor Meshify.

Japp, tänker på något emellan. S2 är för stor, samt att jag gillar inte hur baksidan ser ut. HD burarna är dåligt placerade, SSD är inte lika fiffiga som på meshify C osv.

Alternativt skulle det vara nice om man kunde montera 3 st 120mm fläktar utanpå fronten och därefter sätta på fronten utan att behöva modda genom att ta bort lite plast där fram. Vet inte ens om man kan göra det med tre fläktar, vet bara att det går med två (https://youtu.be/O_DXoIhMdj0?t=347).

Men Fractal Design var snälla och sa att de skickade mig en front, så kommer kunna pröva att modda en och ser om det funkar så som jag vill ha det. Får väl hoppas.

Då skulle man kunna ha kvar PSU shrouden och därmed vara mer fri med cable management då mer är dolt.

För mig är Define C deras optimala chassi, men det är kul att de satsar lite på högre prisklasser. Det är bra med valmöjligheter, även om detta inte är något för mig. Det är jobbigt med företag som anser att de måste begränsa utbudet till den bredast möjliga basen (minsta gemensamma nämnaren), produkten blir ofta något som är ok men inte tillfredställer någon fullt ut.

De verkar ha en ny logga? F som i "Fractal", utan "design"? Och ingen fraktal snöflinga. Jag tror inte jag gillar den nya.

Skrivet av draanexle:

Mja.

Verkar ju vara OK med konfigurationsmöjligheter, men känns som det är något fel med chassit. Önskar de gjorde en Meshify C som är lite lite lite längre istället. Typ Meshify C+, så skulle det bli lättare att göra kablaget på baksidan väldigt tomt.

Amen!

Nu har jag klurat på den här några dagar. Jag säger.. nej. Haha.

Har egentligen inga solida argument, tycker bara det är fult. 🤷‍♀️

Nästa dator för mig blir förhoppningsvis deras gamla lilla gamecube aktiga kub med en 5.25" för musik cd album & dvd spel, då får kanske inte ljudkort plats men 5.25" slot dominerar ändå!