Samsung försenar Galaxy Fold på obestämd tid

Efter bekymmer med defekta skärmar i händerna hos recensenter väljer Samsung nu att försena Galaxy Fold utan att ange ett nytt lanseringsdatum.

Veckan inför lanseringen av Galaxy Fold skickade Samsung ut testexemplar till recensenter. Efter bara några dagar rapporterades stora problem, med allt från defekta till obrukbara skärmar. Nu meddelar Samsung att Galaxy Fold inte lanseras den 26 april, vilket var telefonens ursprungliga lanseringsdatum.

De recensenter som upplevde problem med sina testexemplar av Galaxy Fold stötte huvudsakligen på två fel kopplade till enheternas skärmar. Det ena felet låg i att recensenterna avlägsnade en plastfilm som liknade ett skärmskydd. Filmen är dock en nödvändig del av skärmen och ska inte avlägsnas, ett problem som enkelt kan avhjälpas med information till användaren.

TheVerge1.jpg
Gurman1.jpg
GalaxyFoldInstructions.jpg

Det andra felet skapade mer tveksamhet runt produktens hållbarhet, där The Verge-recensenten Dieter Bohn rapporterade om ett dammkorn som letat sig in under skärmens övre lager. Detta orsakade slitage, som till slut ledde till vertikala och horisontella linjer med döda pixlar.

Samsungs svar på problematiken var att de rapporterade felen skulle granskas närmare, men nu meddelar företaget att lanseringen av Galaxy Fold försenas på obestämd tid. Framöver ska bolaget jobba på att säkerställa produktens kvalitet, för att den ska leva upp till den höga prislappen och kundernas förväntningar.

There was also an instance where substances found inside the device affected the display performance. We will take measures to strengthen the display protection

I Samsungs officiella uttalande, som rapporteras via The Verge, antyds att hårdvarans egenskaper kan komma att ändras, för att undvika problem med att smuts kan leta sig in under skärmen. Om den skyddande plastfilmen kommer vara en del av sådan förändrad konstruktion återstår att se.

I interna e-postutskick till kunder som förbokat Galaxy Fold meddelar Samsung att de kan vänta sig ny information om lanseringen inom två veckor. Det innebär att ett nytt lanseringsdatum kan meddelas den 6 maj. Om detta är det nya lanseringsdatumet är i dagsläget okänt.

Läs mer om Galaxy Fold: