Cybershoes låter Kenneth klampa runt i Skyrim VR på CES 2019

VR är fortsatt stort på CES och visas i olika storlekar och former. Bland annat demonstreras skorna Cybershoes som används för att gå i den virtuella världen.

Virtuell verklighet i dess olika former är en vanlig syn på teknikmässor. Det kan handla om avancerade och påkostade headset till mer specifika produktkategorier. Bland annat finns en del olika lösningar för hur användaren ska röra på sig i den digitala världen. En av dem är Cybershoes som visas på mässgolvet.

cybershoe-1.jpg
cybershoe-2.jpg

Produkten bygger på två plattor som fästs på skorna och tar emot inmatning via ett rullhjul på respektive fot som översätter gångfarten till applikationen. Hjulet kan bara hantera en axel och kan därmed enbart gå framåt och bakåt, med möjligheten att titta åt vilket håll som önskas.

► Läs alla artiklar från #CES-2019

Cybershoes kommer att inom kort dyka upp på Indiegogo för en prislapp på 299 USD och kommer kunna beställas över hela världen. Det som ingår i priset är skorna, en stol samt en antistatmatta där samtliga syns i den kompletterande videon.

I dagsläget finns det inbyggt stöd för Cybershoes i Steam VR vilket i sin tur ger kompatibilitet med en rad olika headset. Bolaget har också dialog om liknande stöd direkt i Oculus-mjukvaran, och försöker få till samtal med Sony om en framtid även där.

Vad tycker du om Cybershoes? Gimmick eller smart lösning? Berätta i kommentarerna!