MSI introducerar Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z – värstingkort med OLED-skärm

MSI tar siktet på överklockare och entusiaster med RTX 2080 Ti Lightning Z, som bestyckas med tre 8-pins PCI Express för strömförsörjning och OLED-skärm.

Lanseringar av nya grafikkort från AMD och Nvidia innebär ett stort antal nya modeller på marknaden, och då inte bara med företagens egna referenskylare. Det innebär också en rad modeller från partnertillverkare, med allt från enkla kylare till mer påkostade sådana.

En modell som faller in i kategorin påkostad är MSI:s Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z, vilket är företagets värstingkort riktat till överklockare som vill få ut så höga frekvenser som möjligt. Grafikkortet är bestyckat med 19 fasers VRM och tre stycken 8-pins PCI Express för strömförsörjning. I övrigt är inte mycket känt om kortet då MSI ännu inte gått ut med några officiella specifikationer.

msi-gpu-1.jpg
msi-gpu-2.jpg
msi-gpu-3.jpg

En utmärkande detalj är dock OLED-panelen på modellens ena sida. Detta är något som tidigare dykt upp på bland annat nätaggregat och används även här för att visa information om sådant som klockfrekvenser och aktuell temperatur.

MSI Geforce RTX 2060

Förutom RTX 2080 Ti Lightning Z visar MSI även två stycken Geforce RTX 2060 med två olika kylarlösningar. Den ena heter RTX 2060 Ventus och är en instegsmodell, med en marginell överklockning och enklare kylarlösning med två stycken fläktar. Den har även en prislapp på 349 USD vilket innebär att den matchar Nvidias egen referensmodell Founders Edition.

msi-gpu-6.jpg
msi-gpu-5.jpg

Den andra modellen som visas är heter RTX 2060 Gaming Z och är något mer påkostad. Den kommer med en mindre variant av Twin Frozer-kylaren med semi-passiv drift och överklockning från fabrik. Exakta klockfrekvenser är dock i dagsläget okända. Företaget talar om en prislapp runt 400 USD, men troligt är att modellen blir något dyrare än så.

► Läs allt från #ces-2019

Fler grafikkortsnyheter från CES 2019: