AMD:s processorfamilj Ryzen lanserades inledningsvis för stationära datorer, men i höstas utökades serien med ett par modeller för bärbara datorer. Först ut var fyrkärniga Ryzen 5 2500U och 7 2700U, som erbjuder ett konfigurerbart TDP-värde på 15 till 25 watt och en integrerad grafikdel baserad på arkitekturen Vega.

Nu rapporterar Videocardz att AMD satsar vidare på processorer för bärbara datorer, och detta genom två modeller med högre klockfrekvenser och sannolikt högre TDP-värden. Processorerna upptäcktes i databasen för prestandatestet 3DMark, tillsammans med produktnamn och ett fåtal specifikationer.

Ryzen 7 2800H och Ryzen 5 2600H är namnen på de nya varianterna, som kommer med basfrekvenser om 3,4 respektive 3,3 GHz. Detta kan jämföras med Ryzen 7 2700U där samma siffra ligger på 2,2 GHz medan turbofrekvensen är 3,8 GHz. Turbofrekvensen för de nya modellerna kan dock inte utläsas med säkerhet genom testresultatet.

Diskutera AMD-processorer i SweClockers forum

Till skillnad från Intels mer strömtörstiga mobila processorer i Coffee Lake-H-familjen stannar AMD:s dito kvar på fyra kärnor, som ackompanjeras av Simultaneous Multithreading (SMT) för totalt åtta trådar. När det kommer till den integrerade grafikdelen gäller RX Vega 8 för Ryzen 5 2600H, medan suffixet för den Vega-baserade grafiklösningen för Ryzen 7 2800H är okänd.

I skrivande stund finns inga detaljer kring när datorer utrustade med Ryzen H-processorer kan tänkas nå marknaden.