För cirka sju år sedan grundades teknikföretaget Magic Leap och har under de senaste åren arbetat med att utveckla ett AR-headset. Företaget har fått mycket kritik, då de samlat in cirka 2 miljarder USD, motsvarande 16 miljarder kronor, men ännu inte kunnat visa en faktisk produkt.

Nu ändrar de på detta och avtäcker Magic Leap One, företagets egenutvecklade enhet med fokus på förstärkt verklighet. Det handlar om ett AR-headset som utseendemässigt liknar ett par glasögon, vilka projicerar bilder i miljön runtomkring användaren som denne kan interagera med.

Headsetet drivs av en extern enhet med "Macbook Pro-liknande" prestanda som företaget kallar för Lightpack och styrs med en rörelsekontroll. Det sitter även en mindre kraftfull dator i själva headsetet, vilken bland annat används för att rita upp och identifiera objekt i miljön.

Enligt Magic Leap ska headsetet även stödja styrning via röst, gester samt känna användarens huvud- och ögonrörelser. Magic Leap One har många likheter med Microsofts Hololens, men bolaget utlovar större field of view och bättre komfort jämfört med denna.

Magic Leap One har ännu inget lanseringsdatum, men företaget siktar på att släppa plattformen för utvecklare i början av 2018 och produkten senare under samma år. Tidigare uppgifter talar för att prislappen hamnar på mellan 1 000-1 500 USD, motsvarande 8-12 000 kronor, men detta har ännu inte bekräftats.