Senare under månaden lanserar Microsoft Xbox One X, vilket är en uppgradering av företagets spelkonsol och kommer bestyckad med kraftfullare komponenter. Denna går upp mot Sonys Playstation 4 Pro, men erbjuder jämfört med denna bättre prestanda och möjlighet att spela i "äkta" 4K-upplösning.

Läs testet av Microsoft Xbox One X på FZ.

Inför lanseringen sätts nu den nya spelkonsolen på prov av SweClockers syskonsajt FZ, vilka testat en rad olika speltitlar för att se hur stor skillnad den extra prestandan egentligen gör. Precis som för Playstation 4 Pro är det upp till utvecklarna att implementera stöd för konsolen, där vissa ger spelaren möjlighet att välja mellan hög bildfrekvens eller grafisk kvalitet.

Ett av de spel som optimerats för Xbox One X är Gears of War 4, som också nämns som ett av de bästa. Totalt handlar det om endast ett 20-tal som optimerats, medan flertalet fortfarande är under utveckling.

Xbox är i desperat behov av egna starka namn. En Mario eller Link, en Drake eller Kojima. Men framtiden har inga såna löften i sitt sköte. Istället tar den oss tillbaka till den där majdagen 2013, till presskonferensen när man presenterade en ny spelkonsol genom att prata om allt utom spelen.

Just spelen är ett återkommande tema och även det som beskrivs som en av de stora nackdelarna. Trots en imponerande design, ljudnivå och en uppsjö av funktioner såsom AMD Freesync når Xbox One X inte ända fram då utbudet av "måste-ha"-spel ännu är för litet.

Enligt FZ krävs en konsolsäljare som får spelarna att vilja uppgradera, men ännu finns inget sådant på horisonten. Tills detta faktiskt sker faller Xbox One X platt och beskrivs som en produkt som endast lär övertyga de allra hängivnaste fansen.